Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    guane nak buka rar fail?

    Share

    mambang_angin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 04/06/2009

    guane nak buka rar fail?

    Post by mambang_angin on Sun Oct 11, 2009 6:01 pm

    member ada bagi video fomart rar. so tak dpt buka guna real player11. ada otai2 dan member2 yang dapat menyetalkan problem kawe nie? or ada software yang dpt tukar rar ke bentuk lain yang boleh buka. tolong ye.

    mambang_angin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 04/06/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by mambang_angin on Sun Oct 11, 2009 6:02 pm

    harap bebenor ada yang tolong
    avatar
    cgu-skolah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 12/08/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by cgu-skolah on Sun Oct 11, 2009 10:50 pm

    Bukan ke Rar file tu maksudnya dalam bentuk compress?

    kalau tak silap aku laaa.

    Bleh la guna winrar takpun IZARc...
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by wanjihan on Mon Oct 12, 2009 12:34 am

    hehehe

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by budak baik on Mon Oct 12, 2009 10:28 am

    google winrar download trus...
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by ArchNide on Mon Oct 12, 2009 10:40 am

    wanjihan wrote:hehehe
    wan gelak.. hehe

    donlod software winrar. winrar free boleh cari kat google
    spas install, gi kat files tadi tu, klik kanan, esktrak here
    avatar
    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 28
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by bDk L@g3NDa on Mon Oct 12, 2009 9:25 pm

    ArchNide wrote:donlod software winrar. winrar free boleh cari kat google
    spas install, gi kat files tadi tu, klik kanan, esktrak here

    sambungan..

    lepas tu konpem leh play dah video tu.. Laughing

    p/s: x pe, kalau x tahu, kita belajar.. jangan segan bertanya.. cheers

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by budak baik on Tue Oct 13, 2009 12:19 am

    bDk L@g3NDa wrote:
    ArchNide wrote:donlod software winrar. winrar free boleh cari kat google
    spas install, gi kat files tadi tu, klik kanan, esktrak here

    sambungan..

    lepas tu konpem leh play dah video tu.. Laughing

    p/s: x pe, kalau x tahu, kita belajar.. jangan segan bertanya.. cheers

    kita jgn ketawkan org yang x pandai.. sebelum kita pandai kita x pandai gak kn..
    so jgn malu bertanya tp bertanya benda yang betul la ni x tanya soalan yang x ley dijawab...
    hehe

    mambang_angin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 04/06/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by mambang_angin on Tue Oct 13, 2009 10:45 am

    tq semua. lama dah instal winrar cuma xtau nak guna. jadi skrg dah boleh guna tq alot

    rossi8270
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Location : kL,Sepang,
    Registration date : 02/06/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by rossi8270 on Tue Oct 13, 2009 8:14 pm

    btul tu..x tau kene brtanye..klau xnk sesat jln..klau sesat gak,tgk maps..heheheh mambang..mambang..
    avatar
    koboi_tua
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 146
    Age : 55
    Location : Seremban
    Registration date : 03/03/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by koboi_tua on Fri Oct 16, 2009 11:15 pm

    Kejam sangat member kau tu, bagi tengok video pun jenis rar.Aku pun banyak jugak simpan fail-fail filem bluray bentuk rar dalam DVD+R.Nak simpan filem bluray dalam DVD+R tak boleh dan tak tahu caranya sebab kapasiti filem-filem bluray melebihi 5GB ke atas.Aku ada jumpa seorang ahli bertanya dalam putera ni, bagaimana nak burn games yang melebihi 5GB kedalam DVD+R, tapi jawapan-jawapan yang aku lihat tak menjelaskan kepada perkara sebenarnya.
    avatar
    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 36
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by malaynux on Sat Oct 17, 2009 6:30 pm

    RAR kan Video?

    Selalunya guna Hjsplit

    donlot cite kt syok.org, semua guna hjsplit..
    avatar
    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by MalaYneuMaya on Sun Oct 18, 2009 12:27 am

    assalamualaikum...

    koboi_tua wrote:Kejam sangat member kau tu, bagi tengok video pun jenis rar.Aku pun banyak jugak simpan fail-fail filem bluray bentuk rar dalam DVD+R.Nak simpan filem bluray dalam DVD+R tak boleh dan tak tahu caranya sebab kapasiti filem-filem bluray melebihi 5GB ke atas.Aku ada jumpa seorang ahli bertanya dalam putera ni, bagaimana nak burn games yang melebihi 5GB kedalam DVD+R, tapi jawapan-jawapan yang aku lihat tak menjelaskan kepada perkara sebenarnya.

    kan ada dvd r yg 8gb kan? dual layer ke apa namanya..


    --------------------------------------------

    rossi8270
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Location : kL,Sepang,
    Registration date : 02/06/2009

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by rossi8270 on Tue Oct 20, 2009 12:02 am

    btul tu malayneumaya..ader jual dvd-dl..saiz 8.5gb..hrge lbih krng 5- 8 jer..x mhal sgt pun...

    Sponsored content

    Re: guane nak buka rar fail?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Sep 27, 2017 2:17 am