Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    ROUTER COVERAGE WIFI

    Share

    rotikering
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 52
    Registration date : 24/08/2009

    ROUTER COVERAGE WIFI

    Post by rotikering on Thu Oct 08, 2009 8:06 pm

    SALAM BRO
    sekarang saya access internet pakai wifi pejabat daerah
    tp coverage dpt depan rumah je
    ada x cara supaya saya boleh tarik coverage wifi tu untuk satu rumah?
    mudah saya nak access dalam bilik je..
    ada sesape boleh bantu?
    TQ

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: ROUTER COVERAGE WIFI

    Post by ayoi on Thu Oct 08, 2009 8:39 pm

    laptop ke..

    guna cara ni

    http://www.youtube.com/watch?v=LY8Wi7XRXCA


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    rotikering
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 52
    Registration date : 24/08/2009

    Re: ROUTER COVERAGE WIFI

    Post by rotikering on Thu Oct 08, 2009 8:50 pm

    adess... masalahnye skrg saya pkai laptop..
    wifi adapter built-in...
    xde cara ke nak tarik wifi dari office tu je..
    pkai repeater ke..

    TQ for your info...
    helping hands needed urgently..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: ROUTER COVERAGE WIFI

    Post by ayoi on Thu Oct 08, 2009 8:56 pm

    kalau wifi PD tu ko leh add mac address leh la pakai AP ( access point )
    kena beli AP satu lagi letak kat umah ko.....

    kalau wifi PD takleh nak sentuh apa apa.... kena pi depan rumah tu login router add mac address router ko.. tapi benda ni nak setting kena tau model router wifi PD tu.


    guna cara google tu.. amik cable rj45 balut kat hp then cucuk kat lubang network.... wifi built in ko tu mungkin akan nampak wifi PD tu.. cuba lah dulu.... tak susah pun.....

    gi kat jiran sebelah mintak pembalut bakar ikan dalam oven tu ... hehehe


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: ROUTER COVERAGE WIFI

    Post by BasicCX on Fri Oct 09, 2009 8:07 am

    Tak pun, buat je external antenna panjang2 dari luar rumah sampai dalam rumah.. kan senang je tu... tapi modal je la.. Very Happy

    Sponsored content

    Re: ROUTER COVERAGE WIFI

    Post by Sponsored content Today at 10:58 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 10:58 am