Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    masalah wifi

    Share

    ejen018
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 07/10/2009

    masalah wifi

    Post by ejen018 on Wed Oct 07, 2009 5:31 pm

    Masalah nya ialah sekarang aku dah pasang stmyx 1mb dekat modem router wifi dlink dalam bilik server aku dalam pusat sumber. server pakai stmyx 2mb.
    aku nak bawak gi jauh signal ke kawasan makmal sains, kawasan bilik kerja guru.
    nak direct cable dgn access point kan.. access point ni leh g jauh mana jarak ngan modem router?
    maksud aku cable. takut data lost. lepas tu access point apa yang elok. maksud aku senang nak setting.

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: masalah wifi

    Post by ayoi on Wed Oct 07, 2009 6:43 pm

    bergantung pada model dan attena access point tersebut.

    sila bagi jarak jauh server ke makmal sains.

    kalau kurang 100 meter tapi still nak signal yang kuat leh guna 2 acces point (AP ) buat brigde.

    gambarajah yang boleh di lakukan utk ap

    brigde


    multipoint



    ap client



    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:10 am