Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    laptop hp DV1000 tiada display

    Share

    banghim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 25/05/2009

    laptop hp DV1000 tiada display

    Post by banghim on Wed Oct 07, 2009 1:31 pm

    saya tak tau apa prob laptop ni..bila saya on power ada tapi tiada display..saya dah cuci ram tpi tak berkesan..dvd bila saya eject dia berfungsi, adakah masalah harddisk @ mobo @ vga @ skrin.. apa maslahnya tlg beritahu..tima kasih

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: laptop hp DV1000 tiada display

    Post by ayoi on Wed Oct 07, 2009 7:06 pm

    ada banyak kemungkinan.

    mungkin inverter cable rosak
    backlight rosak
    graphic rosak
    ram rosak
    fan panas.. berabuk or rosak

    jadi nak test kena guna external monitor or lcd.
    press fn + icon monitor kat laptop tu untuk transfer display ke monitor or lcd .. kalau ok lcd or inverter cable dia rosak

    kalau tak ok
    ram grapic or fan yang buat hal.

    jika ada warranty sila hantar ke hp.
    jika tiada kena test satu persatu
    kalau guna external lcd tak ok kena try tukar ram kena buka laptop tu buang habuk kat fan
    dan test. masih tak jalan kena tukar inverter cable display


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    banghim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 25/05/2009

    Re: laptop hp DV1000 tiada display

    Post by banghim on Thu Oct 08, 2009 10:49 am

    tima kasih krn mbantu..nanti saya cuba..sblum ni tak pernah godek2 laptop ni..

    Sponsored content

    Re: laptop hp DV1000 tiada display

    Post by Sponsored content Today at 10:59 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 10:59 am