Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Infected xkalo terbukak infected iFrame site?

    Share

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Infected xkalo terbukak infected iFrame site?

    Post by yurckk on Wed Oct 07, 2009 7:53 am

    Salam,

    Just nak tau, kalo kte terbukak web yang infected dgn iFrame (Attack Report Site). Ade ape2
    effect xdekat PC? Kalo ade, ade sape2 tau die inject ape dlm PC and kalo leh ade cleaner lg
    bagus.

    Thanks

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Infected xkalo terbukak infected iFrame site?

    Post by e_sentinel on Wed Oct 07, 2009 3:38 pm

    Ni kena tanya NarutoKun, PC dia infected memanjang dengan iFrame kerana nak kemaskini website dia yang kena attack .. aku pun tak berapa faham bab iFrame ni tapi banyak gak "benda" yang masuk kat PC dia.

    Dia ada suruh aku try buka 1 address kat site tu, perkara pertama yang NOD32 warning ialah Trojan amende ntah, terus disconnected.

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Infected xkalo terbukak infected iFrame site?

    Post by yurckk on Wed Oct 07, 2009 10:39 pm

    AVG aku detct gak website tu bile masuk warning (508) ke ape tah. Tapi tu aku xbp sure PC
    aku infected ke x, sblm ni..dlu penah kene..abeh aku nyer web2 down..traffic xde sbb
    iFrame ni..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Infected xkalo terbukak infected iFrame site?

    Post by johnburn on Wed Oct 07, 2009 11:36 pm

    web ape korg ckp ni?
    bleh bg url ke?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Infected xkalo terbukak infected iFrame site?

    Post by yurckk on Thu Oct 08, 2009 4:51 am

    aku pn xbp igt, tapi byk web yang infected ngn iFrame lg skrg.. nanti aku try cari 1..

    Sponsored content

    Re: Infected xkalo terbukak infected iFrame site?

    Post by Sponsored content Today at 6:00 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:00 am