Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    software bahasa arab kat msword

    Share
    avatar
    hayun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 38
    Age : 31
    Location : kat utara nak pi barat
    Registration date : 15/02/2009

    software bahasa arab kat msword

    Post by hayun on Mon Mar 02, 2009 3:10 pm

    salam geng..
    saya ader masalah lah dgn software ni...
    puas saya cari tp tak jumpa..
    harap geng2 yang ader software bahasa arab leh kongsi tak...
    harap geng dapat bantu
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 27
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by Razi_IBM on Mon Mar 02, 2009 4:46 pm

    ada baiknya cek topik lama sebelum bukak topik baru.....
    http://putera.forumotion.com/windows-f22/cam-ner-nk-format-pc-t48.htm
    avatar
    hayun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 38
    Age : 31
    Location : kat utara nak pi barat
    Registration date : 15/02/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by hayun on Mon Mar 02, 2009 5:47 pm

    masalah nye aku punya komputer tak sama dgn tips yang dia kasi...
    bila aku cari step yang ke-3 tu tak de bahasa arabic kat laptop aku..
    harap2 geng yang ader software tu leh la kongsi ngan aku...
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 27
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by Razi_IBM on Mon Mar 02, 2009 5:50 pm

    lepas install language pack tu kena apply dulu,atau restart jika perlu.jangan terus step 3.
    avatar
    hayun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 38
    Age : 31
    Location : kat utara nak pi barat
    Registration date : 15/02/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by hayun on Mon Mar 02, 2009 8:47 pm

    dah buat dah tak leh jugak lar ...
    cam ner yer nak buat...esok dah nak guna ni..
    tolong geng

    dolkeke
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 03/03/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by dolkeke on Tue Mar 03, 2009 6:39 pm

    try guna jawi multikey... cheers
    avatar
    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by kron1x on Tue Mar 03, 2009 7:19 pm

    hayun wrote:dah buat dah tak leh jugak lar ...
    cam ner yer nak buat...esok dah nak guna ni..
    tolong geng

    bro, kalau urgent sangat, guna converter rumi-jawi online

    klik website bawah ni :

    http://www.ejawi.net/converter.php
    avatar
    mhfxtreme
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 46
    Registration date : 02/03/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by mhfxtreme on Wed Mar 04, 2009 1:42 am

    kan kat Region ngan Language 2 bleh add keyboard type.. win XP keatas dah lama support. Xyah pakai win arabic. nk tulis jawi masukkan font jawi mcm al hami.. windows vista kt regional and language option ky control panel.. add ja keyboard, pas 2 beli sticker tulisan arab yg lekat kt setiap key atas keyboard. murah ja xsilap RM15
    avatar
    hayun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 38
    Age : 31
    Location : kat utara nak pi barat
    Registration date : 15/02/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by hayun on Wed Mar 04, 2009 5:57 pm

    salam geng masalah saya dah selesai..
    sy guna cd windows xp je tuk masukan tulisan arabic tu...
    tima kasih geng dengan tip2 yang geng bagi...
    avatar
    abyyad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/05/2009

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by abyyad on Sun Jan 31, 2010 4:25 pm

    assalamualaikum....maaf mencelah......sofware arabic translator mna leh dapat...hehhehe

    Sponsored content

    Re: software bahasa arab kat msword

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Oct 18, 2017 8:59 pm