Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Share

    azwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 14
    Location : sepang
    Registration date : 18/07/2009

    Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by azwan on Tue Oct 06, 2009 12:38 pm

    kwn sya ckp window 7...
    softwer x blh sbrng msk je..
    so nk kna cri softwer sme dgn dye je ke...

    BETUL O SALAH?????????? Question Question Question Question

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by ahaksz28 on Tue Oct 06, 2009 1:24 pm

    depends..mostly tiada problem so far aku pakai..


    --------------------------------------------


    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 36
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by Noning on Tue Oct 06, 2009 8:17 pm

    alamaks....aku dah ketinggalan! Dah ada org start guna Win 7 dah??!!! affraid

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by kae on Tue Oct 06, 2009 9:42 pm

    nih semua win7 RC / beta ..

    win7 sebenar belum release lagi..

    tapi dah ada pirated full version


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    dante'
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 16
    Age : 26
    Location : dalam gua,gua yg mewah...
    Job/hobbies : curik tulang
    Registration date : 26/07/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by dante' on Thu Oct 08, 2009 5:38 pm

    ak pakai ok je window 7
    segala jenis software leh sumbat..hoho
    tp klu gune yg 64-bit mmg ssh r..

    lizone76
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 45
    Registration date : 30/06/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by lizone76 on Sun Oct 11, 2009 2:00 pm

    aku pakai win7 yg 32bit,,, mmg betol ar,,,,banyak software yg tak boleh masuk,,,, game pun sama gak,,,, tension betol ar,,, rasa mcm nak tukar ke xp balik la,,,,

    ultimate
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 104
    Location : Damansara
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by ultimate on Thu Oct 15, 2009 3:21 pm

    aku pown same gak,tp aku pki yg 64bit..skali bnyk software aku yg xleh sumbat kat dlm tu..

    http://jiwangpc.blogspot.com/

    azwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 14
    Location : sepang
    Registration date : 18/07/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by azwan on Tue Oct 20, 2009 1:09 pm

    abis skrng ni....
    jwpan nya mmeng btl lah...
    win7 ni bnyk msalah?

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by ahaksz28 on Tue Oct 20, 2009 2:04 pm

    kalau software yang lama-lama memang possibility tak boleh tu tinggi juga..
    anyway boleh listkan tak software apa yang problem?


    --------------------------------------------


    lizone76
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 45
    Registration date : 30/06/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by lizone76 on Tue Oct 20, 2009 4:11 pm

    first aku bagi rocket dock,,,,
    lepas ni menyusul yg lain plak,,,,

    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by tech_frix on Tue Oct 20, 2009 5:15 pm

    aku pakai 64bit RTM and so far daemon tools je out...
    lain suma ok...

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by din_125 on Tue Oct 20, 2009 8:47 pm

    ak pkai win 7 ultimate (t0rrent kalo)..
    stakat ney ok jer..
    semua game yg ak instal smua boleh main..
    ra2 & 3, all nfs series termasuk shift, crysis, cod 4 & 5, SF4, GTA4..semua ok lah..
    x de game yang buat masaalah..
    software ad sikit yg bermasaalah..
    tuneup 2009, folder lock, daemon tools..
    rocketdock ok jer..
    masaalah besar ialah driver, boleh dikatakan 60% driver mobo ak ney x leh install..
    printer hp pon x leh..

    so, kalau nak semua boleh tggu la yg ori punya..yay..

    Sponsored content

    Re: Btl ke window 7 softwer xblh sbrng msk je

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm