Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Share

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by adelheid on Mon Oct 05, 2009 1:20 pm

    aku ndak jual C2D 4500, mcm ni specs:
    http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLA95

    ada org ndak ke? siapa ndak processor ni?
    ni baru beli dari sini:
    http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1258542&hl=

    Item(s):
    Core 2 Duo E4500 -2.2ghz
    Package includes:
    Processor Only
    Price:150
    Dealing method:
    COd Or Post, COD prefered
    Location of seller:
    pucong
    Contact method/details:
    PM Me 0193153685
    ---

    Item(s) conditions:Good
    Picture:Soon

    ---------------
    Ada juga ni Combo kalau beminat :
    Combo 01

    Pentium 2.4ghz 478
    Asrock p4V88 Mobot
    http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=P4V88

    RM 110

    Combo 02

    Celeron D 2.53ghz 478
    VIA p4xb-sa Mobot
    http://www.via.com.tw/en/products/mainboar...ers/p4xb_sa.jsp

    RM 80

    Combo 3
    Celeron D 2.66ghz 775 [NO HSF]
    MSI 7101 [865G/GVM3-V] Mobot

    RM 100


    Last edited by adelheid on Tue Dec 29, 2009 11:57 pm; edited 4 times in total

    TokWan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 93
    Registration date : 24/02/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by TokWan on Mon Oct 05, 2009 3:24 pm

    bape nak tolak?




    tokwan

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by adelheid on Tue Oct 06, 2009 12:13 am

    EDIT --- OBSOLETE

    aku beli ngan forumer harga rm 190 la tok, baru sampai dia postage.
    pastu aku rasa nak pakai GC yg pawaaaa, tapi trakut processor tak ngam
    ngan GC yg pawaaa tu.. jadi nak up up sket pawaa procs.. tok ndak, kasi lah rm 180 ke?
    mcm mana? <-- Ni Processor E4500 yg sebelum ni jual


    Last edited by adelheid on Thu Dec 24, 2009 1:44 am; edited 1 time in total

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by myee on Tue Oct 06, 2009 1:59 am

    klu still ade warranty dari manufacture, kena plak ade resit pembelian RM170 ke RM180 memang dah molek sangatlah tuh...

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by adelheid on Wed Oct 07, 2009 8:42 am

    170 boleh lah cincai

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by adelheid on Sat Oct 10, 2009 2:54 pm

    160 lah last price

    mans
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 202
    Age : 30
    Location : Sabah
    Job/hobbies : Suf Internet,Play Games
    Registration date : 04/08/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by mans on Sat Oct 10, 2009 4:53 pm

    uishhh murah.. Smile sayangnya aku da beli prosessor.. klu tak sure aku sambar tu Smile

    free bump

    ajibs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Location : CHeRaS / KL
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by ajibs on Sat Oct 10, 2009 7:27 pm

    proc ni, retail ke? oem.. kalu ambil cod.. area mana?

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by adelheid on Sat Oct 10, 2009 11:59 pm

    retail brother, bukan oem. ndak ? mari pucong bro. COD pantas dan cpat. hehe
    kalau nak trus deal amik, sebab aku nak tolak cepart ni, siapa cepat dia punya la.
    0193153685

    ajibs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Location : CHeRaS / KL
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by ajibs on Sun Oct 11, 2009 1:03 am

    bg la detail sikit bro.. proc + hsf + resit + kotak & buku manual.. ke?.. warranty ada lg ke?.. huhuu
    kalau ada.. tinggal berapa lama lg..

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by ahaksz28 on Sun Oct 11, 2009 1:08 am

    Sila ikut template jual beli yang dah disediakan TS..


    --------------------------------------------


    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by tech_frix on Wed Oct 14, 2009 1:26 pm

    bro bopiang,hehe....
    ko pm aku detail pasal proc ni...
    warranty dgn umur dia..hehe

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by anakberudu on Sat Oct 24, 2009 11:38 am

    ada lagik ka proc tu trade in ngan aku boleh e7200 ang topup la sket boleh bole

    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by tech_frix on Sun Oct 25, 2009 8:13 pm

    7200 lani baru murah dah bro...berapa mau jual??

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by adelheid on Wed Dec 23, 2009 11:38 pm

    Bump untuk procesor sama, tapi lain. (Jenis sama, tapi bukan yg asalnya utk dijual kat atas tu)
    jadi agak2 yg komen komen selain main TS punya, semua di atas tu ada yg dah obsolete kot.
    mari mari, kasi RM 150 saja~, lupa nak g tau, maleh nak creat thread bru, sebeb tu edit je yg lama ni.

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by anakberudu on Fri Dec 25, 2009 12:40 pm

    boss proc ade4 g gak aku nak Book//. sila balas msg aku atau sms aku 0173208005

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by adelheid on Fri Dec 25, 2009 6:28 pm

    procs ada beb, ada org maw COD today, tapi dia senyap je tak ada msg aku pun.
    so aku consider dia tamao la kot.

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by anakberudu on Sat Dec 26, 2009 11:40 am

    Rm100 sudah bankin ke akaun yg diberikan untuk book proc e4500 balance akan saya bankin kan petang nie atau besok.. paling lewat isnin.. lepas saya jelanskan semua byaran saya akan kasi alamat untuk post barangan tersebut.. tenkiew

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by anakberudu on Sat Dec 26, 2009 8:41 pm

    sy dah jelankan semua byaran untuk proc. sila pos ke alamat
    baderol sham
    hadapan masjid
    kampung bayas
    07000 langkawi
    0173208005

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by adelheid on Tue Dec 29, 2009 11:54 pm

    JUAL PADA ANAKBERUDU~

    Sponsored content

    Re: [WTS/NJ] SOLD C2D E4500 SOLD to Anakberudu

    Post by Sponsored content Today at 5:47 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:47 am