Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    bunyi dlm laptop....

    Share

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    bunyi dlm laptop....

    Post by upin on Sat Oct 03, 2009 12:33 pm

    salam..baru2 ni aku da bli lptop asus k40IN..lepas brhmpas pulas review kt putera ni gn google aku rsa lptop tu la matlamt

    aku..pastu bru2 ni tiba2 dlm lptop da bnyi..cntohnya mcm bnyi "krek,krek,krek". trutamanya semasa tgh loading windows..bnyinya

    kuat bl loading windows tp bl dah msuk bnyinya tingl ckit...klu x silap aku bnyinya dtg dri bhagian proc..mgkin da prob ka dgn

    lptop aku ni??...dan ada membr aku ckp sbb men game..ermm..game aku men x laa lma sgt..cuma game nfs undrcover gn pes 09

    ja..tolg2..

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: bunyi dlm laptop....

    Post by test0123 on Sat Oct 03, 2009 1:15 pm

    aku rasa tu bunyi HDD kot...bunyi tu memang biasa pd hdd..don't worry

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: bunyi dlm laptop....

    Post by sheikomatic on Sat Oct 03, 2009 1:30 pm

    K50AB aku pun bunyi camtu masa baru2 beli, sekarang senyap je..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: bunyi dlm laptop....

    Post by TOYSЯUS on Sat Oct 03, 2009 4:41 pm

    Ada haiwan tengah makan biskut kot kat dalam laptop tu, bunyi "krek, krek, krek".

    -
    Ada kesan sampingan tak selepas bunyi biskut tu? contohnya hang ke, screen off sendiri ke.. shut down sendiri ke.. etc?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: bunyi dlm laptop....

    Post by kae on Sun Oct 04, 2009 12:17 pm

    masa tuh CPU usage ko tentu tinggi..

    biasalah AMD memang ada masalh gitu


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: bunyi dlm laptop....

    Post by upin on Sun Oct 04, 2009 2:38 pm

    oooo..datg dri hdd...klu dtg dri hdd brmakna x dk masalh ka?...sbb aku tkut nnt bl aku smbung blajar kt luar sush plk nk cover waranty..tu yg aku nk klu bleh pstikan sumanya elok..ermm..klu cpu usage, aku x pkai amd, aku pkai intel..klu ada haiwan tgh mkn biskut tu..ermm..no komen laa kn...haha....cmna arr pndpt korg??...rsa2 nya ada masalh kritikal x klu aku biarkn sja tnpa antr kedai utk buat pemeriksaan slnjutnya..

    Sponsored content

    Re: bunyi dlm laptop....

    Post by Sponsored content Today at 4:11 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:11 pm