Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Share

    kowmeng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 50
    Location : KL
    Job/hobbies : knowledge seekers/aku job hunter!
    Registration date : 04/03/2009

    cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by kowmeng on Sat Oct 03, 2009 12:34 am

    betul ker website negare kite bnyak kene hack ngan hacker indo?tanpe ku sedar kite sbenarnye tgah bperang cyber ngan indo..bnyak lak 2 artikel pasal hacker indo hack website msia..pah2 dlm blog diorg kate webste UUM pn kene hack...btol ke?komen ckit

    ni link dier http://techno.okezone.com/index.php/ReadStory/2009/06/17/55/230283/hacker-serang-universitas-malaysia-karena-ambalat

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by wanjihan on Sat Oct 03, 2009 11:29 am

    admin malaysia ni byk ilmu dgn teori jer...

    diorang kt indo tu bkn nye dak2 belajar tgi2, tp sbb pengalaman lebih..

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by ScareCreW on Sat Oct 03, 2009 1:12 pm

    indo memang ngetop pasal it ini. macam2 dia orng sudah buat.

    naggar - ubuntu untuk indonesia. ubuntu versi malaysia ?
    berbagai forum linux berbagai distro yg aktif.
    banyak komuniti hacker & craker
    berbagai virus dari indo. kaspersky pun tak boleh lawan
    pcmav - antivirus made in indo

    kowmeng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 50
    Location : KL
    Job/hobbies : knowledge seekers/aku job hunter!
    Registration date : 04/03/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by kowmeng on Sun Oct 04, 2009 11:45 pm

    wanjihan wrote:admin malaysia ni byk ilmu dgn teori jer...

    diorang kt indo tu bkn nye dak2 belajar tgi2, tp sbb pengalaman lebih..
    oo ye ker..ape maksud pngalaman klu x de basic blaja tingi wanjihan?

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by kindaichi_hajime on Mon Oct 05, 2009 1:20 am

    hacker m'sia pn hebat gak...
    tp syg..ske hack web org malaysia sbb dengki,khianat n sbgainye...

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by crazy_labelle on Mon Oct 05, 2009 7:48 pm

    haha...

    http://www.jasakom.com/

    alternator
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 43
    Location : www.data0.net
    Job/hobbies : RCE
    Registration date : 16/02/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by alternator on Mon Oct 05, 2009 7:49 pm

    Bagi aku, sebenarnya hacker2 Malaysia ni lebih professional berbanding hacker2 indo yang hanya sekadar buat defacement (tukar page kat web). Semua ni skrip kiddie. Org yang baru nak belajar. Kita tak perlu nak tunjuk yang kita boleh hack website tertentu. Anak-anak Malaysia sendiri sememangnya boleh buat semua tu. Atau lebih teruk skit lagi ialah penyebaran virus. Malaysia sudah pun lama dgn aktiviti ni. Tapi dah lama tinggalkan sbb ada perkara lbh baik blh dibuat dlm dunia IT ni.

    Kalau ada laman web Malaysia yang kena hack, tu sebenarnya kelemahan sistem admin sendiri dan terdiri dari kalangan org yang kurang cekap (bukan tak pandai) utk kendalikan web terutama isu security. Memang diakui kebanyakkan laman web Malaysia terutama Gov ni selalu kena hack. Memang senang sgt. Sebab apa? Kurangnya training, skill, pendedahan kepada IT Security secara berterusan.

    Kalau nak story memang tak cukup page. Tapi tu sebahagian hakikat yang berlaku kat Malaysia ni.

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by kamikase30 on Tue Oct 06, 2009 9:53 am

    alternator wrote:Bagi aku, sebenarnya hacker2 Malaysia ni lebih professional berbanding hacker2 indo yang hanya sekadar buat defacement (tukar page kat web). Semua ni skrip kiddie. Org yang baru nak belajar. Kita tak perlu nak tunjuk yang kita boleh hack website tertentu. Anak-anak Malaysia sendiri sememangnya boleh buat semua tu. Atau lebih teruk skit lagi ialah penyebaran virus. Malaysia sudah pun lama dgn aktiviti ni. Tapi dah lama tinggalkan sbb ada perkara lbh baik blh dibuat dlm dunia IT ni.

    yup apa yang ko cakap ni betul sangat. Budak-budak Malaysia ini memang dah maju..
    antara the best security yang ada dekat dunia ni pun dicipta oleh orang malaysia..

    ada sorang doc gan anak-anak murid dia yang buat..
    mula-mula dia create security tu dia buat service secara percuma je,
    then lame-lame dah rase confident dia orang jual software tu dekat negara luar..
    haha.. budak-budak tu semua dah jadi jutawan sekarang..

    yang budak-budak indo baru nak up lak pergi attact web yang mempunya sistem 'anti' yang terlalu lemah..
    lepas tu sembang-sana sini cakap macam terer.

    serious aku cakap budak2 malaysia ini terer gile.. but dia orang duk low profile je..
    kalau you all dah terer pun same gak..
    dah sampai level tertentu benda-benda mainan orang bawah ni you all xkan bother sangat..
    fasal buang masa.. hack website ni semua basic je.. haha..

    Meh aku cite sikit about advance level..
    cmni... You all pernah tak see movie, Terminator Salvation, Transformer, Gamer, violet, Roboit i, and soo on..

    apa persamaan dalam sume cite tu????
    haaaa... yup betul dia orang mixkan system computer dengan minda..
    and sampai sekarang belum dapat lagi 'hack' minda manusia..

    dia orang tngah fikir macam mana NANO technologi tu boleh di mix-kan dengan synaps system..
    but aku dengar sekarang dak agak advance.. tapi tak tahu dia orang dah achive level mana..

    wokey.. aku stop cite malas nak cite panjang2 huahuahua..

    huhu. betul ke aku cite ni..
    just nak cakap banyak lagi achivement orang malaysia ni..
    yang you all tak tahu.. sebab apa.. sebab malas nak buat research.. haha..

    you should proud dengan 1 Malaysia lol..
    budak2 genius tu lak muda2 je..
    aku pun rase malu bila see budak2 tu..

    but aku dapat cover balik..
    dengan skill level 18 main - game World of Warcraft Cataclysm Blizzcon .. kohkohkoh..
    dalam masa yang singkat lak tu.. Smile


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by BasicCX on Wed Oct 07, 2009 4:19 am

    La... korang tak tahu ke yang TBD Security tengah berperang dengan web indo Jasakom

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by kamikase30 on Wed Oct 07, 2009 7:38 pm

    BasicCX wrote:La... korang tak tahu ke yang TBD Security tengah berperang dengan web indo Jasakom

    Pesanan aku untuk TBD Security..

    dia orang MESTI ada ' The Art of War '..

    mesti boleh menang..

    yang diserang pada minda budak2 JASAKOM..
    beri tekanan pada inner budak2 tu, sampai dia orang rasa dungu gile2..
    then low kan motivate, buat hidup dia orang rasa useless..

    We will my friend..

    kena ada pakar psikologi tahap gaban nak buat benda ni.. Smile


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by johnburn on Wed Oct 07, 2009 7:57 pm

    kamikase30 wrote:
    BasicCX wrote:La... korang tak tahu ke yang TBD Security tengah berperang dengan web indo Jasakom

    Pesanan aku untuk TBD Security..

    dia orang MESTI ada ' The Art of War '..

    mesti boleh menang..
    haha ttbe tringt buku The Art of War yg Sun Tzu tu Razz


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by kamikase30 on Wed Oct 07, 2009 8:32 pm

    weh.. tapi aku berperang jugak..
    untuk cari lagi 2 awek bagi cukup 4 orang kohkohkohkoh..

    sekarang aku kurang rajin sikit
    but kalau aku rajin memang masak budak2 indo tu aku kerjakan..

    huahuahuahuahua...


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    Sponsored content

    Re: cyberwar hacker malaysia vs hackers indonesia..

    Post by Sponsored content Today at 8:32 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:32 pm