Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    security utk mail server [help]

    Share

    sleyer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 117
    Registration date : 21/04/2009

    security utk mail server [help]

    Post by sleyer on Thu Oct 01, 2009 1:19 pm

    helo semua ,

    company aku pakai mail server sendiri org lame yg setup... pakai winxp software email pakai SurgeMail Mail Server ref:www.netwinsite.com/surgemail

    masalah sekarnag ni .. aku take over keje2 it ... jadi aku nye server ni kerap dijadikan proxy oleh org luar utk spam ke email lain ... so aku nye ip gak kene black list aduh ...dah mcm2 aku buat x leh nak menghalang spammer tu semua .. aku terpaksa la buat manual block ip tu tapi mcm biasa la .. lepas block ada ip baru camtu la sampai sekarang ni ... so ada x software2 3rdparty yg leh menghalang spammer2 tu ?? antivirus ada menyediakan softwrae utk mailserver tapi x support winxp la plak ... jadi cam ne aa

      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:03 pm