Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Owh lesen antivirus ku....

    Share

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Owh lesen antivirus ku....

    Post by kindaichi_hajime on Thu Oct 01, 2009 12:55 am

    haaa..
    cmni haa...nk tnye ckit..
    aku nk tnye ckit je ni..
    sowi xpndai sgt bab2 komputer ni...

    kn kt internet ader la antivirus yg ader biskut tawar smpai ley tahan 4-5 tahun..
    ader gak smpai 40 tahun lesennyer..
    nk tnye ni...

    smpai ble biskut tawar tu bleh tahan???

    kalo da install antivirus tu..bpe kmungkinan update kite akan disekat??

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Owh lesen antivirus ku....

    Post by ScareCreW on Thu Oct 01, 2009 1:23 pm

    antivirus yg percuma kan ada ? ada banyak pilihan nak yg simple, real time, advance.
    mengapa susah-susah cari yg jack_sparrow ?
    securekan windows tu dulu baru virus/trojan/setanware susah nak masuk.

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Owh lesen antivirus ku....

    Post by kindaichi_hajime on Thu Oct 01, 2009 2:29 pm

    bkn nyer aku yg pkai..
    aku wat research ntuk thesis undang2 aku ni..
    spe taw jwp jer taw..
    hehe..

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Owh lesen antivirus ku....

    Post by NazCYPHER32 on Thu Oct 01, 2009 4:33 pm

    kindaichi_hajime wrote:haaa..
    cmni haa...nk tnye ckit..
    aku nk tnye ckit je ni..
    sowi xpndai sgt bab2 komputer ni...

    kn kt internet ader la antivirus yg ader biskut tawar smpai ley tahan 4-5 tahun..
    ader gak smpai 40 tahun lesennyer..
    nk tnye ni...

    smpai ble biskut tawar tu bleh tahan???

    kalo da install antivirus tu..bpe kmungkinan update kite akan disekat??

    aku ade dgr skang ni da ade cari baru cr@cker guna nk 'tewaskn' security update antivirus nih..ade yg gune revert to trial license lg..dorang yg masih gune av pir@te nih bole download update security diorang tuh..carenye,sbelum download update,diorang revert balik cr@cked license tuh ke trial license,so diorang dpt download virus updated database,then,dah selesai download,diorang patch balik ngn cr@cked license..bijak2..

    tp,@ the same time,company av ni pn da pndai..siap imbed skali component,mcm dlls,ocx,exe,registration modules..etc,dlm av diorang..skali update,sume database revision da lain,so no chance la nk patch cr@cked lg mlainkn cr@cked tools tu pn update jgk Laughing Laughing Laughing

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Owh lesen antivirus ku....

    Post by ScareCreW on Sat Oct 03, 2009 1:42 pm

    NazCYPHER32 wrote:
    aku ade dgr skang ni da ade cari baru cr@cker guna nk 'tewaskn' security update antivirus nih..ade yg gune revert to trial license lg..dorang yg masih gune av pir@te nih bole download update security diorang tuh..carenye,sbelum download update,diorang revert balik cr@cked license tuh ke trial license,so diorang dpt download virus updated database,then,dah selesai download,diorang patch balik ngn cr@cked license..bijak2..

    tp,@ the same time,company av ni pn da pndai..siap imbed skali component,mcm dlls,ocx,exe,registration modules..etc,dlm av diorang..skali update,sume database revision da lain,so no chance la nk patch cr@cked lg mlainkn cr@cked tools tu pn update jgk Laughing Laughing Laughing
    cara reset trial ini sudah lama ada. software lain sudah guna lama dahulu.

    kindaichi_hajime wrote:bkn nyer aku yg pkai..
    aku wat research ntuk thesis undang2 aku ni..
    spe taw jwp jer taw..
    hehe..
    waaa ini sudah hebat. buat research kenapa orang tak mau beli yg asli ?
    kenapa tak mau guna av yg percuma ? comanda tu free. lesen kasperky bukan mahal pun.
    penyakit old habbit die hard.
    kenyataannya guna antivirus dgn latest virus database pun tetap kena virus jugak.
    sebab itu ramai orang sudah pindah guna ubuntu sebab tak mahu pening kepala dgn never ending malware. ubuntu satu distro linux yg mengegarkan dunia.

    penggunaan antivirus sudah tidak relevan lagi sekarang. sekarang ialah zaman zombie bootnet. itu sebab perisian antivirus sudah menjadi perisian securiti lengkap dn av scanner, firewall, web filter, domain black list, entah apalagintah.

    Sponsored content

    Re: Owh lesen antivirus ku....

    Post by Sponsored content Today at 4:27 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:27 am