Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    web templete

    Share

    syira86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 108
    Age : 30
    Location : kedah
    Job/hobbies : explore
    Registration date : 04/03/2009

    web templete

    Post by syira86 on Sun Sep 27, 2009 6:50 pm

    salam....slmt hari raya aidilfitri maaf zhir n batin...sy nk mntk tlg kak2 n abg2 kt cni psal web templete....kt mne nk cri templte yg blh edit dlm dreamweaver n msukkn coding php..sy penah wat tp ble sy perview juz ade form php je...desgn n bckground tmplete 2 jdi blank..harap kak n abg leh bantu sy yg bru dlm dreamweaver

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: web templete

    Post by johnburn on Sun Sep 27, 2009 7:05 pm

    xbpe pham hehe
    bleh bg screenshot x


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    Farlee
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 38
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur, Kuala Terengganu (Malaysia)
    Job/hobbies : Looking at Computer
    Registration date : 16/03/2009

    Re: web templete

    Post by Farlee on Sun Sep 27, 2009 10:50 pm

    Mcm paham je mslh ni... dia nampak struktur form sahaja... tapi web tu x der reference utk background image n design, tu yg nampak putih je, kan?

    Anyway, bagi spesifikasi masalah awk ni.

    kasut jepun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 20
    Registration date : 19/02/2009

    Re: web templete

    Post by kasut jepun on Mon Sep 28, 2009 12:51 pm

    ko xtambah css ker dlm form ko tu..
    rsnye jadi kosong sbb xtambah menda alah tu..

    syira86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 108
    Age : 30
    Location : kedah
    Job/hobbies : explore
    Registration date : 04/03/2009

    Re: web templete

    Post by syira86 on Mon Sep 28, 2009 3:51 pm

    tq ye reply...mybe sy xltk css kot...2 yg blank je....sy kurang arif bab dreamweaver nie..dssbkn mslh nie..sy gune frontpage je tp utk project skrg nie...lect nk dlm dreamweavwer la...2 yg risau sgt2 nie....sy wat psal baba nyonya online museum...smapai skrg xtau nk design cmne sistem nie...cedey2 Sad

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: web templete

    Post by yurckk on Mon Sep 28, 2009 3:55 pm

    Bukan kalo preview mmg dpt php je ke dlm pc unless web tu online... (kalo xslh aku), btw kalo nak
    preview, tukar file name ke .html bukan .php ... jgn risau.. blh ubah balik jadi .php nanti.. aku rs ade program kot yang blh wat .php viewable dlm pc... tapi kalo malas nak cari or maybe ade cara lain aku xtau.. cm 2 je la aku buat kalo nak preview .php file, aku tukar .html..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: web templete

    Post by johnburn on Mon Sep 28, 2009 3:59 pm

    bleh je preview php dlm dreamweaver
    pkai dreamweaver apa?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: web templete

    Post by yurckk on Mon Sep 28, 2009 4:00 pm

    johnburn wrote:bleh je preview php dlm dreamweaver
    pkai dreamweaver apa?

    aku pn rase aku pakai dreamweaver lama... haha.. old school tol... kakakak....
    aku nyer CS 3.. nanti aku nak update ke CS Strike... haha..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: web templete

    Post by johnburn on Mon Sep 28, 2009 5:05 pm

    yurckk wrote:
    johnburn wrote:bleh je preview php dlm dreamweaver
    pkai dreamweaver apa?

    aku pn rase aku pakai dreamweaver lama... haha.. old school tol... kakakak....
    aku nyer CS 3.. nanti aku nak update ke CS Strike... haha..
    Dreamweaver CS3 - The Missing Manual


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    Farlee
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 38
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur, Kuala Terengganu (Malaysia)
    Job/hobbies : Looking at Computer
    Registration date : 16/03/2009

    Re: web templete

    Post by Farlee on Wed Sep 30, 2009 4:11 pm

    syira86 wrote:dssbkn mslh nie..sy gune frontpage je tp utk project skrg nie...lect nk dlm dreamweavwer la...2 yg risau sgt2 nie....
    Nak risau apanya? Ada org pakai old-school way (Notepad, Notepad++), x der pun org nak tegah. Janji projek boleh siap pakai tech yg ada... sambil2 tu, try explore sket dlm dreamweavwer, try bukak file ikut s/w tu manalah tau apa lagi yg kurang... kena kejar sket teknologi.

    syira86
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 108
    Age : 30
    Location : kedah
    Job/hobbies : explore
    Registration date : 04/03/2009

    Re: web templete

    Post by syira86 on Tue Oct 13, 2009 6:34 pm

    mslh bsr sy sy xde kreatif dlm desgn nie................tension2x

    Sponsored content

    Re: web templete

    Post by Sponsored content Today at 5:37 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:37 pm