Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Share Freeware Utiliti

    Share

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Share Freeware Utiliti

    Post by HyBriDz on Sat Feb 14, 2009 12:24 pm

    Kepada sesiapa yang ade software2 yg besh tuk share, bg la link kt sini tp make sure la freeware nt admin bising..huhuhu...klu ade ape lagi post kat eh.. Twisted Evil Twisted Evil

    cisqo87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 174
    Location : Tasik Permaisuri
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by cisqo87 on Sat Feb 14, 2009 7:08 pm

    nak software cam mane??
    yang ade kene mengena ngan Utiliti dan Sekuriti?
    atau ape2 sahaja..

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by HyBriDz on Sun Feb 15, 2009 3:51 am

    sape2 ade nak share bg la..

    keroncong
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by keroncong on Tue Feb 17, 2009 6:21 pm

    advanced systemcare ver3 free

    newztech
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 35
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by newztech on Wed Feb 18, 2009 2:34 am

    sini ada link aoftware untuk recover partition yang hilang...
    Sape-saper yang hardis die problem tu contohnya x boleh buka, aau tiba2 jadi unallocated tu boleh la recover balik partition korang...
    ini links die...
    http://www.megaupload.com/?d=8VFD6K2S

    antivirus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 48
    Location : Private Server
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by antivirus on Wed Feb 18, 2009 11:06 pm

    revo unistaller

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by HyBriDz on Wed Feb 18, 2009 11:54 pm

    thx newztech...

    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by vrie8 on Thu Feb 19, 2009 12:02 am

    terima kasih newztech... Very Happy

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by dans kam on Thu Feb 19, 2009 11:42 pm

    Nak share skit software freeware yg aku (suka) guna dan features yg aku biasa/suka gunakan

    1. tgk gambar - irfan view (www.irfanview.com)
    - aku dah guna software ni start dr versi 3.60 Smile
    - buka imej dgn cepat
    - buat icon
    - bleh buka fail .ICL, .DLL, dan sebagainye utk ambik gambar kat dlmnye
    - resize gambar
    - leh run direct dr pendrive
    - ringan

    2. screenshot - gadwin printscreen (http://www.gadwin.com/printscreen/)
    - simple giler
    - ringan
    - leh run dr pendrive

    Biasanye untuk buat ebook atau manual sistem, aku akan guna dua perisian kat atas dan jugak M$Paint. Software-software ni fungsinye basic jer tapi dah cukup untuk aku. Lgpun, kalo setakat nak resize gambar xkan kene guna photoshop jugak, biarlah itu untuk buat photo editing jer...

    contoh kegunaan: printscreen desktop area guna (2), pastu samada paste kat M$Paint atau kat (1) untuk resize/cropping. bla bla bla..

    M$Paint tu korang bleh download kat... err.. kat mane ek...

    Software lain nanti aku share lagi... k...

    mfaiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 107
    Age : 27
    Location : Cyberview
    Job/hobbies : IT Exec
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by mfaiz on Sun Feb 22, 2009 12:17 am

    byk sgt la...

    klau specific lg bagus...

    Kill_steR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by Kill_steR on Thu Feb 26, 2009 1:39 pm

    errr...admin atau mod x marah ke...topik ni dh mcm khas utk share software je....leh ke...

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by HyBriDz on Fri Feb 27, 2009 6:08 pm

    yup..mmg la..janji yang freeware la...xsalahkan mod??

    biosfree
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by biosfree on Sun Mar 22, 2009 8:27 pm

    aku nak yg leh lajukan windows xp or utility utk RAM.....pC selalu slow la..banyak fail2 yg x perlu tapi x tau..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by ayoi on Tue Mar 24, 2009 7:41 pm

    camstudio free utk capture screen ..train module
    leh convert ke flash file

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by AhmadSyazwan on Wed Apr 08, 2009 2:38 am

    suka download software kat sini

    filehippo.com
    softpedia.com

    mael4704
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 125
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by mael4704 on Fri Apr 10, 2009 12:48 am

    super tuk korang convert video sini
    easus partition home aka free sini
    KMplayer same cam win media tp lg best sini
    revo uninstaller 1.8 sini
    active@ISO Burner sini
    nanti aku cr laen.

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by wanjihan on Fri Apr 17, 2009 12:54 am

    Ninja Pendisk

    delete stengah2 file autorun yg kebanyakan adalah VIRUS dan PENYEBAR virus utama.

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by Razi_IBM on Fri Apr 17, 2009 12:52 pm

    dans kam wrote:Nak share skit software freeware yg aku (suka) guna dan features yg aku biasa/suka gunakan

    1. tgk gambar - irfan view (www.irfanview.com)
    - aku dah guna software ni start dr versi 3.60 Smile
    - buka imej dgn cepat
    - buat icon
    - bleh buka fail .ICL, .DLL, dan sebagainye utk ambik gambar kat dlmnye
    - resize gambar
    - leh run direct dr pendrive
    - ringan

    2. screenshot - gadwin printscreen (http://www.gadwin.com/printscreen/)
    - simple giler
    - ringan
    - leh run dr pendrive

    Biasanye untuk buat ebook atau manual sistem, aku akan guna dua perisian kat atas dan jugak M$Paint. Software-software ni fungsinye basic jer tapi dah cukup untuk aku. Lgpun, kalo setakat nak resize gambar xkan kene guna photoshop jugak, biarlah itu untuk buat photo editing jer...

    contoh kegunaan: printscreen desktop area guna (2), pastu samada paste kat M$Paint atau kat (1) untuk resize/cropping. bla bla bla..

    M$Paint tu korang bleh download kat... err.. kat mane ek...

    Software lain nanti aku share lagi... k...
    yup,irfan view memang best aku pakai dari zaman interface dia buruk giler lagi..haha..boleh buka fail...err..virtually anything.ada plugin,jalan...

    ++lagi, my tops apps.

    pidgin
    hapuskan crap yahoo messenger.bloatware.
    kalau pakai pidgin sumer protokol boleh join.kalau tak cukup boleh bubuh plugin.

    freshney.org perodic table
    sangat berguna untuk student.terutamanya yang amik App Sc.,Chem atau yang seangkatan dengannya.atau senang citer yang ada subjek CHM xxx.
    segala data tenteng elemen disusun dan di present dengan efektif.dan cara mudah untuk siapkan assignment dengan cepat.

    K-lite Codec Pack
    banyak2 codec pack yang wujud kat dunia,codec ni yang paling tak banyak songel.next,next,next,install,ok,play.

    Cdial
    untuk pengguna dialup[dalam ayat zaman sekarang pengguna wireless broadband,tak kira celcom,maxis...asalkan pakai modem]
    software ni automatik reconnect tanpa banyak songel kalau connection ter drop.sangat berguna untuk penoren2 yang suka 'peram' komputer berbulan2 tak jenguk.<-aku la tu.

    link?...kalau ada tangan search sendiri.

    Sponsored content

    Re: Share Freeware Utiliti

    Post by Sponsored content Today at 5:47 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:47 am