Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Aion Online

    Share

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Aion Online

    Post by imam123 on Wed Sep 23, 2009 3:59 am

    aaaa game ni rasenye da ramai yg tau sbb da 6taun digembar-gemburkan akan di launchkan. dan skang ni aku dgn kawan2 yg lain tgh tunggu nak beli starter pack die. game ni p2p dan anggaran kos bulanan dlm rm30++. starter pack rm180++.

    kitorg akan main kat server NA.

    info2 tambahan bleh check kat http://na.aiononline.com/

    dan bagi sape2 yg beminat dan btol2 nak men, leh join kitorg. lvling same2. hehe jgn risau, aku main priest.

    aku mungkin akan bli starter pack esok.

    okeh, ni no aku kalo ade ape2 nak tanye 017-6798910 (yg beminat nak join je k, kang abes lak kedit aku)

    p/s: bagi mereka yg tak tau psl game ni lagi, game ni mmg kene ade 512mb nye graphic card kalo nak sodap main la. 256 pun bleh lagi. jgn risau.
    avatar
    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Aion Online

    Post by Setsuna F. Seiei on Wed Sep 23, 2009 9:20 am

    aku nak join tapi kat mana nak beli game ni ... tsb.com.my dah habess dowh

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aion Online

    Post by imam123 on Wed Sep 23, 2009 2:45 pm

    oyeh.. ade gak sorg. ptg cket kang aku nak g usha kat low yat.. nnt aku gitau camne k.

    apis_ff
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 16
    Location : Ipoh
    Registration date : 22/03/2009

    Re: Aion Online

    Post by apis_ff on Wed Sep 23, 2009 2:51 pm

    waa bulanan pun dah rm30++.. saket2..
    avatar
    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Aion Online

    Post by Setsuna F. Seiei on Wed Sep 23, 2009 4:04 pm

    erm batal hajat aku 14.99 buck per month = 52 ringgit lebih mampos dowh
    T_T tunggu ps stabil jer la

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aion Online

    Post by imam123 on Wed Sep 23, 2009 6:08 pm

    alaa...rilek la.. struggle utk 2nd month je la. da 2bulan main rasenye da bleh jual gold. bleh cover balik. anyway, aku da usha kat lowyat, takde plak. g kat sg wang, abis stock. aku booking je. tinggal kan name ngan no tepon. die ckp ptg ni@esok. harap2 dapat la..

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aion Online

    Post by imam123 on Wed Sep 23, 2009 8:55 pm

    orait.. aku da beli da Rm185. ade byk lagi stock. 1st come 1st serve. limited edition RM350 tak silap aku.

    aku bli kt sg wang. pusing2 sampai sesat, tetibe jumpe kdai ni.. hehe sape2 beminat, sile tepon 03-21485695

    tanye ade lagi tak stock Aion Online punye starter pack. okeh.. aku nak start main Very Happy
    avatar
    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Aion Online

    Post by Setsuna F. Seiei on Thu Sep 24, 2009 7:02 am

    aku konpious ko ada encounter tak problem yang kalau tak beli time card , terus straight main guna
    game code buat account takleh main ... kena topup dulu time card .Bukan ader free 1 month ker kalau
    beli yang 180 tu?...

    apa macam latency? ok tak ? biar 300ms lebih kalau >800ms baik takyah main

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aion Online

    Post by imam123 on Thu Sep 24, 2009 9:28 am

    ye..tido pun tak cukup pasal natang bodo tu. aku dgn membe2 da pening. ptg kang kene pow mastercard membe aku. hehehe kalo takleh gak, tepakse la g bli topup die. mase bli kt sg wang smlm, aku rase2 cam ade perasan kad topup ade gambar aion.

    tekanan oiii..ade forumer2 kat forum omputeh tu ckp, yg pre order takleh activate n main lagi. yg ade CE atau SCE je leh main.


    In order to play Aion if you are having the pay to play error and disconnect.


    1. Go to NCSoft.com
    2. Enter your user name and password.
    3. Select Use Serial Code. (if you have a preorder account skip this step)
    4. On the right hand side of screen select the game Aion
    5. Select Activate Account
    6. Input your games Activation Code found on the bottom of the inside flap of your Quick reference card
    7. After activation of account, You now need to apply a credit card or game time card to the account. (Otherwise account will not activate)


    You will not be charged until after your first 30 days is over.

    wuuuuuuuuuu dah la bz arini...

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aion Online

    Post by imam123 on Fri Sep 25, 2009 9:57 pm

    lv13 da... wuhhh penat gile siot. dekat 12jam ke lebih rasenye. baru lv13.smlm men 5jam baru dpt 10lvl. quest pun pening.. nak post SS pun tak lawa sbb grafik kad low Sad tengok kat pc membe aku cun jek mcm dlm utube. so kalo ade sape2 yg main tu, meh la Nazekan. add aku Jururawat. Cleric lv13 ^^ nak pt ngan aku gitau jek anytime.

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aion Online

    Post by imam123 on Sun Sep 27, 2009 9:03 pm

    isk isk... view kemain byk.. takde gak yg reply.. sob sob.. takde ke Puteranian yg main game ni ? add aku Jururawat..
    avatar
    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Aion Online

    Post by Setsuna F. Seiei on Sun Sep 27, 2009 10:14 pm

    Sad game orang kaya takdak sapa nak main lol

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aion Online

    Post by imam123 on Tue Sep 29, 2009 11:52 am

    kaya ape nye.. membe aku keje cc pun bleh main. gaji baru 1000 jek.
    avatar
    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Aion Online

    Post by Setsuna F. Seiei on Wed Sep 30, 2009 9:52 pm

    takder ss ker bro share la skit haha kalau lawa mana nak tau , aku join skali.
    Ingat nak join tapi dah perabis duit kat model plastik wakaka

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aion Online

    Post by imam123 on Thu Oct 01, 2009 12:59 am

    gc aku tak power la. 8600gt jek. kalo 9800gt/gtx ++, bleh la aku post. tgk kat utube jek.

    http://www.youtube.com/watch?v=3KHWpAzcq6Q

    salah 1 contoh player yg ade gc lawa.
    avatar
    Muad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 19
    Age : 36
    Location : gombak
    Job/hobbies : main game, tngk movie, dngr muzik dan suka masuk hutan (jungle tracking ler)
    Registration date : 10/11/2009

    aion

    Post by Muad on Tue Nov 17, 2009 4:31 pm

    imam123 wrote:isk isk... view kemain byk.. takde gak yg reply.. sob sob.. takde ke Puteranian yg main game ni ? add aku Jururawat..

    Salam...main lagi ke aion? aku tgh cari geng nak tumpang join legion ni..legion malaysia lagi bagus.
    aku main kat serv nazekan (asmodian) kalau ko asmo gak add aku ign= freakx...chow
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Aion Online

    Post by Hiruka on Mon Jan 18, 2010 12:40 pm

    Assalamualaikum,

    Aku men gak AION ni, cuma aku xmo nk Fokus / Invest sgt pada P2P luar. Skang men Private Server je. Rate ala² server btul die buat dan yg penting Komuniti die hidup. Tu yg best main Laughing

    sleyer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 117
    Registration date : 21/04/2009

    Re: Aion Online

    Post by sleyer on Mon Jan 18, 2010 5:05 pm

    Hiruka wrote:Assalamualaikum,

    Aku men gak AION ni, cuma aku xmo nk Fokus / Invest sgt pada P2P luar. Skang men Private Server je. Rate ala² server btul die buat dan yg penting Komuniti die hidup. Tu yg best main Laughing

    wow .. main private ka .. aku baru je dl client dia... 3 org member aku pon nak mian gak ni...k .. tapi x ada member yg tau main game ni.... ada ym @ msn tak ?? senang sikit nak bercomunicate ...

    Sponsored content

    Re: Aion Online

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Jun 29, 2017 8:26 am