Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Share

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by Batista on Fri Sep 18, 2009 8:25 pm

    salam all =)

    sijil spm ayah aku kena gigit anai2...so xleh guna lagi

    ayah aku ambik SPM 1975...ader cara x camne dia leh cari sijil SPM dia..
    kot2 ader simpan kat mane2

    sbb sijil SPM tu ayah aku guna utk kenaikan pangkat dia

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by ztecon on Fri Sep 18, 2009 8:53 pm

    assalammualaikum...

    tak try check dkt moe ke? kat school trsebut?atau arkib negara?ops...gurau jerk...


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by xenomorf on Fri Sep 18, 2009 8:55 pm

    da teruk sgt ke siji spm ayah ko tu?

    klu x, laminate la supaya x rosak teruk lg.

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by raidizh AR on Fri Sep 18, 2009 9:14 pm

    xkn seblom ni pnh wat salinan? xlegal ke kalo tunjuk salinan

    cari la salinan yg ade pengesahan da


    --------------------------------------------

    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by hairulfadly on Fri Sep 18, 2009 9:22 pm

    MOE ada simpan lagi ke salinan data
    atau sijil SPM yang lama-lama ni..
    Maksudnya tahun-tahun 70an ke 80an?
    Masa tu mana ada komputer lagi nak rekod data2 tu..huhu..

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by MalaYneuMaya on Fri Sep 18, 2009 9:30 pm

    assalamualaikum...

    aku pon terpikir jugak nak tanya nih..sebab sijil SRP, SPM abang aku tu dah berlubang2..kiranya kalu letak sebelah keju swiss tu mmg payah sikit nak beza la..

    sebab abg aku amik exam zaman paleolitik dulu..dah dpt sijil trus simpan dlm laci je..masa tu mana la terpikir nak laminate bagai..tu yg mcm2 binatang dah kunyah tu..

    ada yg ckp kena pegi sekolah balik..amik salinan takpon pegi JPN..tak pastila


    --------------------------------------------

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by raidizh AR on Fri Sep 18, 2009 9:51 pm

    ala... xbule ke wat cm sijil lahir... kn sijil lahir kalo da lunyai xkire la tahap bedebah pon, ley wat balik

    cumenye kne bwk la yg asal..

    kes TS ni yg asal ade kn? cumenye rosak. bkn hilang

    g la jabatan pelajaran ke hape, mntk nk renew.. xbule?


    --------------------------------------------

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by Batista on Fri Sep 18, 2009 10:12 pm

    yg asal dah lunyai dimakan anai2.....

    kat arkib negara? lol.

    hmm mungkin cek kat JPN masuk akal kot.....
    sbb tahun 70an xder pc...mungkin dlm fail2 kot....

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by MalaYneuMaya on Fri Sep 18, 2009 10:20 pm

    assalamualaikum...

    tak silap aku kat JPN diorang mintak no pend. exam..mcm mengarut la pulak..cemana nak ingat..melainkan ko masih ada sijil asal..

    rekod lama mmg dlm fail la kot..taktau skang kot diorang dah transfer ke pc..ye la kot2 rekod kat JPN tu pon dah kena mkn anai2 jugak..wahahaha


    --------------------------------------------

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by Miss U.A on Sat Sep 19, 2009 1:54 am

    aku pnh ilang sijil spm aku....br je gi apply baru...

    ok aku stori sket procedure nk dptkan blik sijil tuh..

    1stly ko bawak ayah ko gi Jabatan Pendidikan Negeri..then nnt dorg akan suh ayh ko wat salinan ic, surat akuan (kene ade cop Pesuruhjaya Sumpah), pastu wang pos RM50 (tak silap aku la)...

    nnt ko pos kat Lembaga Peperiksaan Malaysia....lbh kurang 3 bulan gak kot br nk dpt...

    kalo umah ko dkt ngn Putrajaya ko leh gi terus ke sana...lg cepat dapat...

    ni addr tmpt tuh:

    Lembaga Peperiksaan Malaysia,
    Kementerian Pelajaran Malaysia
    Aras 5, Blok E11
    Kompleks Kerajaan Parcel E
    Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
    62604 Putrajaya.

    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by hairulfadly on Sat Sep 19, 2009 8:43 am

    kene ade cop Pesuruhjaya Sumpah
    kene RM4 bayarannya..hehe

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by Batista on Sat Sep 19, 2009 8:27 pm

    Miss U.A wrote:aku pnh ilang sijil spm aku....br je gi apply baru...

    ok aku stori sket procedure nk dptkan blik sijil tuh..

    1stly ko bawak ayah ko gi Jabatan Pendidikan Negeri..then nnt dorg akan suh ayh ko wat salinan ic, surat akuan (kene ade cop Pesuruhjaya Sumpah), pastu wang pos RM50 (tak silap aku la)...

    nnt ko pos kat Lembaga Peperiksaan Malaysia....lbh kurang 3 bulan gak kot br nk dpt...

    kalo umah ko dkt ngn Putrajaya ko leh gi terus ke sana...lg cepat dapat...

    ni addr tmpt tuh:

    Lembaga Peperiksaan Malaysia,
    Kementerian Pelajaran Malaysia
    Aras 5, Blok E11
    Kompleks Kerajaan Parcel E
    Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
    62604 Putrajaya.

    hairulfadly wrote:kene ade cop Pesuruhjaya Sumpah
    kene RM4 bayarannya..hehe

    ok2 mekasih..
    nanti aku usulkan ke ayah aku
    bounce

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by crazy_labelle on Sun Sep 20, 2009 1:44 am

    Jabatan Pendidikan dgn Jabatan Peperiksaan tu same ke?
    kalo xsilap... aritu mama ak nye sijil spm amek kat jabatan peperiksaan negeri...

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by Miss U.A on Sun Sep 20, 2009 4:52 am

    Jabatan peperiksaan tuh maksud ko lembaga peperiksaan ke labelle???
    mmg tak sama la jabatan pendidikan negeri n lembaga peperiksaan...cuz lembaga peperiksaan juz handle exam2 cm UPSR, PMR dan SPM je...even STPM pun lain gak...(Majlis Peperiksaan Malaysia)...
    dats y kalo ade hal cm kes cmni kene refer kat lembaga peperiksaan...bukan direct thru jabatan pendidikan....

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by Hellghast on Thu Oct 01, 2009 11:36 am

    hairulfadly wrote:kene ade cop Pesuruhjaya Sumpah
    kene RM4 bayarannya..hehe
    tapi kalau tak salah aku kalau ayah dia keja kerajaan tak perlu bayar pun...

    Sponsored content

    Re: sijil SPM ayah aku kena gigit anai2

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am