Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak kepastian on windown genuine(takut2 ada)

    Share

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    nak kepastian on windown genuine(takut2 ada)

    Post by sayw on Fri Sep 18, 2009 9:07 am

    dekat windows update macam mana nak pastikan ada x windows genuine ke xder?
    coz saya baru buka automatic updates dan x nampak pula windows genuine(walaupun pakai jack sparrow)

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: nak kepastian on windown genuine(takut2 ada)

    Post by xenomorf on Fri Sep 18, 2009 1:55 pm

    ko teruskan update ko. smpi satu tahap tu, windows akan download WGA Validation. tym ni baru windows check samada windows ko tu ori atau x.

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nak kepastian on windown genuine(takut2 ada)

    Post by test0123 on Fri Sep 18, 2009 1:59 pm

    nanti update tu akan download WGA utk validate key win ko tu..samada ori ke jack_sparrow ker..jika jack_sparrow nanti error WGA akan pop up la..
    utk elakkan ni..pilih kepada notify me, dont update or install them.
    awk boleh update kecuali WGA..

    advan03
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Location : aku kat dalam almari..
    Job/hobbies : garu2 kepala..
    Registration date : 29/04/2009

    Re: nak kepastian on windown genuine(takut2 ada)

    Post by advan03 on Sun Sep 20, 2009 9:43 pm

    kalau ada proof sticker product key dari microsoft tu window ori.. bole on update windows.. kalau takde, bukan ori.. tidak di galakkan untuk update.. tapi kalau pandai "korek2" sikit2, yg bukan ori bole update.. heheh

    Sponsored content

    Re: nak kepastian on windown genuine(takut2 ada)

    Post by Sponsored content Today at 8:14 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:14 pm