Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    harddisk (HDD)

    Share

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    harddisk (HDD)

    Post by fatinman on Thu Sep 17, 2009 10:09 am

    salam sume otai kat luar sane,sy nak tanye skit pasal HDD ni mcm mana nak selesaikan masalah kalu HDD kita ade bad sector sy dgr ade cara nak jadikan ianye ok balik walaupun x 100% so kalu bleh laa dlm forum ni sy nak blajar dari otai2 caranye dan terima kasih selamat posa dan samat hari raya Smile

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: harddisk (HDD)

    Post by ayoi on Fri Sep 18, 2009 4:32 am

    low level format atau diskcleaner uo..
    dia akan tanda mana yang bad sector sebagai unused.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: harddisk (HDD)

    Post by test0123 on Fri Sep 18, 2009 5:37 am

    boleh ikut step ini juga Fixing Bad Sectors On Hard Disk Basketball

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    Re: harddisk (HDD)

    Post by fatinman on Fri Sep 18, 2009 10:25 am

    kalu dia kuar mcm ni masa on windows,ape masalahnye?

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: harddisk (HDD)

    Post by test0123 on Fri Sep 18, 2009 1:54 pm

    ikut step ni
    1. Click Start
    2. Click Run
    3. Type regedit
    4. Find this registry key:
    HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ RUN

    selepas buka run check tgk ada tak folder byvsrs
    jika ada delete..reboot... Basketball

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    Re: harddisk (HDD)

    Post by fatinman on Fri Sep 18, 2009 10:22 pm

    sy dah buat ape yg otai suruh,ni sy bagi otai tengok kot2 kalu ade lagi yg perlu di delete agi

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: harddisk (HDD)

    Post by test0123 on Sat Sep 19, 2009 12:49 am

    dah ok..dik...lepas reboot ade ke benda alah tu pop up lg...

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    Re: harddisk (HDD)

    Post by fatinman on Sat Sep 19, 2009 2:01 pm

    ok dah x kuar agi terima kasih otai

    fatinman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 07/07/2009

    Re: harddisk (HDD)

    Post by fatinman on Sat Sep 19, 2009 3:13 pm

    nak tanye skit,apasal xde ikon yg nak attc folder kat sini ade masalah ke forum ni?

    Sponsored content

    Re: harddisk (HDD)

    Post by Sponsored content Today at 6:44 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:44 pm