Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Macam mana nak share file komputer lan client ngan komputer wlan client

    Share

    fishbone_freaks
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 1
    Registration date : 16/09/2009

    Macam mana nak share file komputer lan client ngan komputer wlan client

    Post by fishbone_freaks on Wed Sep 16, 2009 11:27 am

    Salam.

    macam mana cara nak share komputer dalam client yg bbeza. satu pc connect guna LAN dan satu lg guna WLAN. gateway dua2 network ni bbeza. satu 10.102.1.254 dan satu lagi 10.33.7.254.

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Macam mana nak share file komputer lan client ngan komputer wlan client

    Post by xenomorf on Wed Sep 23, 2009 8:31 pm

    satu gn LAN, satu lg gn WiFi??

    cmna ni?

    kedua-dua PC ni connect p satu host yg sama tp gn medium lain2 ke? (cmtu ea~~)

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Macam mana nak share file komputer lan client ngan komputer wlan client

    Post by ayoi on Wed Sep 23, 2009 8:48 pm

    fishbone_freaks wrote:Salam.

    macam mana cara nak share komputer dalam client yg bbeza. satu pc connect guna LAN dan satu lg guna WLAN. gateway dua2 network ni bbeza. satu 10.102.1.254 dan satu lagi 10.33.7.254.


    kalau pc lan tu leh PING pc/laptop WLAN tu maka boleh lah share file.
    kalau tak leh ping.. makna admin block antara group ip tersebut.

    biasanya kalau kat kolej or gomen wlan tidak di campur ngan internal ip utk staff. takut org luar leh masuk pc dalaman. tapi kalau leh ping mana dia campur lah tu leh share file.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    Sponsored content

    Re: Macam mana nak share file komputer lan client ngan komputer wlan client

    Post by Sponsored content Today at 2:12 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:12 am