Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Share
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by budak_sopan on Thu Feb 04, 2010 1:05 pm

    Lakum wrote:Erm...beli PS3 pun best. Beli Xbox360 pun best. Pendek kata...ada dua2 lagik best. PS3 utk main game online dan exclusive. Xbox360 utk main game "murah" dan multiplatform. Aku beli PS3 semata-mata MW2 ja...walaupun multiplatform, tapi aku nak main online. Kat Xbox dah takleh...muahahahaha... Laughing
    ko dah beli ker??biler??
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Fri Feb 05, 2010 10:03 am

    nko bila lagi dak_sopan? hehe.. skang dah murah. slim nyer bebas YLOD (setakat ni)
    :racun:


    --------------------------------------------

    hayabusa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by hayabusa on Fri Feb 05, 2010 12:17 pm

    Setelah xbox elite aku mengalami ke'3rod'an kali ketiga, tanpa rasa was-was terus aku angkat yang baru...
    Sepatutnya duit tu aku dah reserve untuk buat beli ps3, tapi xbox juga aku ambil.. Crying or Very sad Crying or Very sad
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Fri Feb 05, 2010 4:39 pm

    hayabusa wrote:Setelah xbox elite aku mengalami ke'3rod'an kali ketiga, tanpa rasa was-was terus aku angkat yang baru...
    Sepatutnya duit tu aku dah reserve untuk buat beli ps3, tapi xbox juga aku ambil.. Crying or Very sad Crying or Very sad
    jasper ke bro yang kena 3rod? falcon? nko memang setia pada satu Smile


    --------------------------------------------
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by budak_sopan on Fri Feb 05, 2010 8:40 pm

    ArchNide wrote:nko bila lagi dak_sopan? hehe.. skang dah murah. slim nyer bebas YLOD (setakat ni)
    :racun:
    ko nie saje la tu..cume pk maner nak cekau duit jer..hahahah.. Razz
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Sat Feb 06, 2010 7:20 am

    menabung la sikit-sikit.
    at least ada dua konsol ni leh la
    merasa variety of game sikit. beli tajuk
    exclusif ps3 je


    --------------------------------------------
    avatar
    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Falcon on Sat Feb 06, 2010 11:20 am

    Aku baru angkut PS3 minggu lepas... dh seminggu x sentuh Xbox360.. asyik sgt dgn MGS4... Razz Razz Razz


    Tapi game dia mahal woo... sakit gak..
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Sat Feb 06, 2010 9:55 pm

    Falcon wrote:Aku baru angkut PS3 minggu lepas... dh seminggu x sentuh Xbox360.. asyik sgt dgn MGS4... Razz Razz Razz
    Tapi game dia mahal woo... sakit gak..
    tajuk esklusif ps3 bukannya relese tiap-tiap bulan, sempat menabung untuk next game. lelain tu tajuk dah ada kat x360
    leh layan dulu kat pelantar tu. hehe.. tapi kengkadang tu ada jgak yang kluar 3 tajuk dalam bulan yang sama. haha..


    --------------------------------------------
    avatar
    KaTaNa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 353
    Location : Kay Ell
    Job/hobbies : PSP3006,PS3,XBOX 360 & Nintendo Wii
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by KaTaNa on Sat Feb 06, 2010 10:33 pm

    yes!! btol tu bro dean...racun jgn x racun...hehehe
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Sat Feb 06, 2010 11:06 pm

    KaTaNa wrote:yes!! btol tu bro dean...racun jgn x racun...hehehe
    hehe.. mana ada racun, tolong menolong sahabat ja
    p/s: bila nak accept kawan pnya id online ni. pending lagi. takkan master dah bersara. kekeke..


    --------------------------------------------
    avatar
    sasorisesei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 72
    Location : kolam air panas
    Job/hobbies : main permainan video
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by sasorisesei on Sun Feb 07, 2010 8:40 am

    hayabusa wrote:Setelah xbox elite aku mengalami ke'3rod'an kali ketiga, tanpa rasa was-was terus aku angkat yang baru...
    Sepatutnya duit tu aku dah reserve untuk buat beli ps3, tapi xbox juga aku ambil.. Crying or Very sad Crying or Very sad
    cayalah.....xbox360 adalah console yang terbaik bagi permain hardcore mcm aku.....rosak pun beli lagi....hayabusa...ko membuat pilihan yg tepat...kami mesti pilih.....
    avatar
    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Falcon on Sun Feb 07, 2010 10:46 am

    Playstation 3 ntuk online gaming and exclusive title... Xbox 360 ntuk game2 lain.



    but sumhow PS3 nmpk cam lagi attractive la.. Razz cuma controller six-axis dia jer x lawa langsung. Sakit tangan bila main FPS. Dah la tu.. Killzone 2 susah giler..

    Xbox punya controller seronok.. aku boleh layan main Halo 3: ODST x berenti selama 5 jam... pastu main Modern Warfare 2 plak.. mmg gempak controller Xbox.

    hayabusa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by hayabusa on Mon Feb 08, 2010 9:31 am

    ArchNide wrote:
    hayabusa wrote:Setelah xbox elite aku mengalami ke'3rod'an kali ketiga, tanpa rasa was-was terus aku angkat yang baru...
    Sepatutnya duit tu aku dah reserve untuk buat beli ps3, tapi xbox juga aku ambil.. Crying or Very sad Crying or Very sad
    jasper ke bro yang kena 3rod? falcon? nko memang setia pada satu Smile

    Yang kena 3rod Falcon..
    Yang baru beli jasper.. Tapi arcade aja la..

    hayabusa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by hayabusa on Mon Feb 08, 2010 9:34 am

    [quote="sasorisesei"]
    hayabusa wrote:
    cayalah.....xbox360 adalah console yang terbaik bagi permain hardcore mcm aku.....rosak pun beli lagi....hayabusa...ko membuat pilihan yg tepat...kami mesti pilih.....

    Uiks.. Ni ayat glamor pekerja2 gomen ni.. Very Happy
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Tue Feb 09, 2010 1:24 am

    Hehehehe...

    Xbox360 best...PS3 pun best. Tapi apa2 pun...controller Xbox360 lagik sodap. Tu sudah ternyata. Sampai ada 3rd party punya hardware utk guna controller wired Xbox360 kat PS3. Mahal gak..RM200 lebih. Kalo murah mmg aku sambar dah. Aku dah biasa sgt dgn trigger Xbox360 yg best tu. Last2 aku beli gak RealTrigger utk controller PS3. Tu pun tak sama dgn Xbox360 punya kesedapan.

    Apa2 pun kita enjoy apa yg kita mampu. Main game utk enjoy...bukan utk kasi susah ati Laughing


    --------------------------------------------
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Tue Feb 09, 2010 8:25 am

    hapa nama mendalah converter controller tu En.Lakum?
    bagi link skit nak usha-usha kot² sangkut ke.. hehe

    p/s: FPS untuk PS3 kalau sesusah aku gune FragFX. Layan macam
    layan kat pc Smile


    --------------------------------------------
    avatar
    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Falcon on Tue Feb 09, 2010 12:58 pm

    ArchNide wrote:hapa nama mendalah converter controller tu En.Lakum?
    bagi link skit nak usha-usha kot² sangkut ke.. hehe

    p/s: FPS untuk PS3 kalau sesusah aku gune FragFX. Layan macam
    layan kat pc Smile

    X leh... nanti skill menurun bila main FPS exclusive kat Xbox 360 Laughing
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Tue Feb 09, 2010 3:16 pm

    Tak syokla guna FragFX, tak natural console gamer la. Tu utk PC gamer yg baru nak belajar main FPS kat console Laughing
    Adapter yg aku maksudkan tu nama dia XCM Cross Battle adapter.
    http://gizmodo.com/5156500/cross-battle-adapter-brings-xbox-360-controller-to-ps3-with-rumble

    Skang dah kuar version baru lak.
    http://www.play-asia.com/paOS-13-71-zq-49-en-15-xcm+cross+battle-70-3ljt.html


    --------------------------------------------
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Tue Feb 09, 2010 7:40 pm

    khokhokhok.. aku nak jwal la FragFX aku!!
    sumer jenis controller macam susah skit nak control
    kecuali modern warfare yang paling ngam untuk x360
    aku tatau kenapa.. leh rasa real dari otak control to tangan go to screen

    @Lakum:Penah tgk analog supporter untuk controller yang En.Jazzman jual? apa pendapat ko?
    FPS Freek dan Speed Freek. aku terasa teracun da skit-skit


    --------------------------------------------
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Tue Feb 09, 2010 8:38 pm

    Aku ada tengok benda tu. Aku rasa tak sesuai utk aku. Aku akan setting movement paling low. Tu pun aku rasa laju lagik. Kalo aku pakai FPS Freek tu lagi la jadi laju sebab dia kasi lagi tinggi. Itu utk org yg tak puas degree left to right. Bagi aku dah cukup sebab aku mmg nak guna sikit ja. Degree utk DS3 lagik banyak dari Xbox360 punya controller.

    Kalo Speed Freek tu aku no komen. Itu utk kasi rehat ibu jari tayah tekan/hold analog. Ok gak kot. Aku beli RealTrigger je dari jazzman. Tapi aku ada member order dua2 benda Freek tu. So leh la aku test nanti Laughing

    p/s: Bagi yg tatau, aksesori tu bleh guna kat controller Xbox360 gak so still bleh sembang kat sini. Huhuhuhu.... Kecuali RealTrigger tu. Hehehe...


    --------------------------------------------
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Tue Feb 09, 2010 9:07 pm

    huh?!?! real trigger takleh sembang ker? kenapa? hehe
    trigger tu nampak best (walopon tak try lagi) nak elak jari drpd slip

    ko setting paling low..? hmm.. terbalik lak ngan aku, bila pakai fragFX aku setting
    kurang drpd 2 takuk high. Very Happy senang skit berpaling arah or redah tepi.
    part targeting; mouse takde problem sgt (asal keturunan PC gamers+noob)


    --------------------------------------------
    avatar
    Alex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 9
    Age : 30
    Location : Kuala Lumpur
    Registration date : 04/01/2010

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Alex on Tue Feb 09, 2010 9:40 pm

    hayabusa wrote:
    Hiruka wrote:Assalamualaikum,

    Guys ade memane tmpat yg offer best services dan murah tak klu nk repair Xbox360? Prefer dkt ngan area sgbuloh klu ade / dkt Lowyat pon ok. Bg details kedai klu bleh.. Dh lama sgt Xbox aku ni terbengkalai after 3ROD, sian lak kwn ngan labah² je. Aku igt nk kawan ngan die balik la, dpt buat tgk DVD ckupla..Haha Laughing

    Nak jual mcm takde harga je..huhu

    Aku suka pergi kedai Gamers Solution kat City Bazaar...
    Sampai bernard dah cam aku..
    Kat dia kalau repair 3rod tak silap aku dia ambil RM 100...
    Aku boleh kata tiap jumaat petang lepas habis keja lepak kedai dia dulu..

    bernard dpn pertama ker? kalau kat sana aku pon kadang2 lpk beli game baru Very Happy
    avatar
    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 26
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by PuteriNurFarah on Wed Feb 10, 2010 12:13 am

    all my dear gamers... bagi muslim tidak digalakkan untuk membeli dante inferno trima kasih...

    hayabusa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by hayabusa on Wed Feb 10, 2010 10:05 am

    Alex wrote:

    bernard dpn pertama ker? kalau kat sana aku pon kadang2 lpk beli game baru Very Happy

    Yup...
    Tapi aku jarang beli game kat dia... Aku selalu beli kat kedai game pertama aja, lebih murah dari dia..
    avatar
    Alex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 9
    Age : 30
    Location : Kuala Lumpur
    Registration date : 04/01/2010

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Alex on Wed Feb 10, 2010 6:03 pm

    hayabusa wrote:
    Alex wrote:

    bernard dpn pertama ker? kalau kat sana aku pon kadang2 lpk beli game baru Very Happy

    Yup...
    Tapi aku jarang beli game kat dia... Aku selalu beli kat kedai game pertama aja, lebih murah dari dia..

    haaa kat mana tu.. hehehehe.. ~delete~.. kau ada lg dpt murah? hohoho..
    encik, jangan promote nama person yang jual jek sperro. tak sia-sia kang bro tu femes lam paper nanti

    Sponsored content

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Sep 23, 2017 8:23 am