Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Share
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Sembang Kosong (Xbox360)

    Post by Lakum on Wed Sep 16, 2009 10:21 am

    Haa..nih topic utk off topic tapi masih berkaitan dengan Xbox 360. So kalo ada apa2 nak sembang tapi tatau kat topic mana...silakan disini. Very Happy


    --------------------------------------------
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Wed Sep 16, 2009 11:24 am

    salam..

    akhirnya.. bro Lakum adakan ruangan untuk sebarang perbincangan / sembang terbuka perihal xbox 360.
    So, ada thread mean ada rule la skit untuk elakkan perkara-perkara yang tak diingini terjadi. Ringkas kata sembang beretika gamers xbox 360 yang berhemah.

    p/s: bro Lakum, review la skit sejarah x-box 360 kamu skit.. start dari 1st batch Basketball
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by budak_sopan on Wed Sep 16, 2009 11:42 am

    ArchNide wrote:salam..

    akhirnya.. bro Lakum adakan ruangan untuk sebarang perbincangan / sembang terbuka perihal xbox 360.
    So, ada thread mean ada rule la skit untuk elakkan perkara-perkara yang tak diingini terjadi. Ringkas kata sembang beretika gamers xbox 360 yang berhemah.

    p/s: bro Lakum, review la skit sejarah x-box 360 kamu skit.. start dari 1st batch Basketball
    hahaha..betul2..review sikit..maklum la..aku nie baru jer beberape bulan ader xbox nie..
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by khairul anwar on Wed Sep 16, 2009 12:26 pm

    dulu aku ade xbox360 nie tp dah 3rrod, aku jual pas baik kan...

    ape version xbox360 terbaik dan bagus sekarang nie?

    ingat nak beli balik la..
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Wed Sep 16, 2009 1:02 pm

    khairul anwar wrote:dulu aku ade xbox360 nie tp dah 3rrod, aku jual pas baik kan...
    ape version xbox360 terbaik dan bagus sekarang nie?
    ingat nak beli balik la..

    direkemenkan beli jasper set. setakat ni kebal daripada 3rod. ada duit lebih angkut 60gb Go Pro Jasper
    price lebih kurang rm13xx.
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by budak_sopan on Wed Sep 16, 2009 1:38 pm

    aku nak tanyer la..set go pro bape hengget ek skang..maner laa tau kalo2 aku nyer xbox nie wat hal ker..hehehe
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Wed Sep 16, 2009 1:50 pm

    ArchNide wrote:direkemenkan beli jasper set. setakat ni kebal daripada 3rod. ada duit lebih angkut 60gb Go Pro Jasper price lebih kurang rm13xx.
    budak_sopan wrote:aku nak tanyer la..set go pro bape hengget ek skang..maner laa tau kalo2 aku nyer xbox nie wat hal ker..hehehe
    nak lagi konfiden bajetlah dalam rm1.4k kot² nak beli game ke, nak topap prepaid online ke.. kat JBharu range harga brp rm?
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by budak_sopan on Wed Sep 16, 2009 1:55 pm

    ArchNide wrote:
    ArchNide wrote:direkemenkan beli jasper set. setakat ni kebal daripada 3rod. ada duit lebih angkut 60gb Go Pro Jasper price lebih kurang rm13xx.
    budak_sopan wrote:aku nak tanyer la..set go pro bape hengget ek skang..maner laa tau kalo2 aku nyer xbox nie wat hal ker..hehehe
    nak lagi konfiden bajetlah dalam rm1.4k kot² nak beli game ke, nak topap prepaid online ke.. kat JBharu range harga brp rm?
    kat jb tak tau lak..kalo kat batu pahat nie 12++ ke 13++..tengok kedai..haa..lagi 1,nak jumper topup utk on9 kat maner??aku tak jumper la kat sini..tader yg jual..kalo 1 bulan baper rm??
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Thu Sep 17, 2009 6:37 am

    Kalo nak beli Xbox360 aku sarankan tunggu sikit masa lagi. Skang ni Elite dah turun harga jadi sama dgn harga Go Pro skang. Tunggu harga tu sampai Malaysia. So kalo Go Pro skang dalam 1.4k, maybe Elite akan dalam harga tu gak. Go Pro akan discontinued. So nanti akan ada Elite dan Arcade ja. Tak termasuk "Super Elite" yg sebelum ni hanya rumor tapi MS sendiri dah confirm kewujudan "Super Elite" 250GB tu.

    $399 Modern Warfare 2-themed Xbox 360: 250GB HDD, wireless controllers, game.

    Microsoft and Infinity Ward just announced the availability of a Modern Warfare 2-themed Xbox 360 console at a press event in Los Angeles. Included in this "limited edition" $399 package is: a 250GB Xbox 360 console, with the requisite Modern Warfare 2 markings (the so-called "Super Elite"); two wireless controllers, apparently not Modern Warfare 2-themed (though, notably, not Mad Catz's officially licensed wired controllers); and, lastly, a "standard edition" copy of Modern Warfare 2. No matter how you do the math, that's a good deal. As most of us know, the only thing that moves more consoles than "a good deal" is "a good deal" that includes the words "modern," "warfare," and "two" somewhere in the title.

    Major Nelson says it's the "standard edition" of the game and Amazon, in addition to not listing a WiFi adapter (we won't quit complaining, Microsoft!), specifies that the bundle only includes a "Composite A/V cable." The only other detail we've gathered is that you'll be able to preorder like you've got a pair beginning "today" – Amazon has the listing right here. If you're hungry for any more details you can watch our shakicam videos of the big reveal and what's in the box.

    Sumber:
    http://www.joystiq.com/2009/09/15/399-modern-warfare-2-themed-xbox-360-250gb-hdd-wireless-contr/
    http://www.majornelson.com/archive/2009/09/15/xbox-360-modern-warfare-2-limited-edition-console.aspx

    Hahaha...berita best ni. Lepas ni bleh la aku mod HDD aku jadi 250GB plak. Skang ni aku pakai HDD 320GB tapi disebabkan Xbox360 punya official 120GB ja, aku bleh guna stakat 120GB ja la. So dah ada 250GB nanti aku bleh la mod HDD tu jadi 250GB plak. Best nih.

    Aku pun baru dengan Xbox360 nih. Pasal Xbox360 aku, aku 1st time beli bulan 11 2007. Set Core. Dah tadak skang ni diganti dgn Arcade. Officially mampus bulan 4 aritu. Pastu aku beli Arcade jasper lak.

    Pasal topup Xbox Live tu lak, tak semua kedai ada jual. Kat KL pun sesetengah kedai ja ada. Kalo ada cad credit, beli online ja. Cepat. Satu lagik cuba tinjau kat Garage Sale forum lowyat. Kdg2 ada org jual.


    --------------------------------------------
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by budak_sopan on Thu Sep 17, 2009 8:29 am

    pasal elite turun harge tu aku tau..tapi kire jap lagik go pro dah tader la??
    peh!!xbox 360 mrdn wrfare 2 semat giler seehh!!!!!kalo ader jual dier punyer casing aku nak li la..hahahah..lawa..
    pasal top up card tu aku cube nak gune card credit.tapi die nak masukkan alamat la aper la..leceh la..adoi..kalo sebulan nyer baper rm eh??ko leh belikan tak lukum??kang aku bank in duit..
    pasal hdd lak,cam ner nak wat ek??aku ingt nak upgrade aku punyer hdd nie..60gb sikit sangat la..tapi kalo aku dah upgrade hdd aku nie nak wat aper??n kalo aku upgrade hdd nie,aku kene update lagi ker software iextream nie??dah la baru repair aku nyer lance nie..adeh..
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Thu Sep 17, 2009 9:22 am

    budak_sopan wrote:pasal elite turun harge tu aku tau..tapi kire jap lagik go pro dah tader la??
    peh!!xbox 360 mrdn wrfare 2 semat giler seehh!!!!!kalo ader jual dier punyer casing aku nak li la..hahahah..lawa..
    pasal top up card tu aku cube nak gune card credit.tapi die nak masukkan alamat la aper la..leceh la..adoi..kalo sebulan nyer baper rm eh??ko leh belikan tak lukum??kang aku bank in duit..
    pasal hdd lak,cam ner nak wat ek??aku ingt nak upgrade aku punyer hdd nie..60gb sikit sangat la..tapi kalo aku dah upgrade hdd aku nie nak wat aper??n kalo aku upgrade hdd nie,aku kene update lagi ker software iextream nie??dah la baru repair aku nyer lance nie..adeh..
    lukum...lukum....Lakum lah!!

    Aku pun mintak member belikan sebab aku tarak CC. Hahaha. Ko tengok sini: http://maximuscards.com
    Diorg kata mudah ja beli situ. Lepas beli diorg akan trus email kita code. Cepat.
    Tapi ko cuba je la tengok2 kat forum lowyat.net dulu. Aritu member aku dapat RM50 utk 3 bulan dari forum lowyat. Murah tu. Bankin maybank2u ja.

    Nak upgrade HDD tu ada banyak tutorial kat forum luar. Forum lowyat pun ada tapi outdated sebab diorg guna software version lama. Software mod HDDHACKR 1.11. Version baru ni mudah ja. Ikut arahan on screen ja. Lagipun tadak lagi tutorial utk software baru ni stakat ni.

    Nak upgrade HDD, gi je beli HDD laptop brand Western Digital. Beli Western Digital Scorpio Blue, ni la yg murah.

    Upgrade HDD tadak kena mengena dgn iXtreme. Yg tu firmware DVD drive. Ko cuma akan tukar firmware HDD Western Digital tu dengan firmware HDD 120GB Xbox360 original. So lepas ni HDD 250GB dah kuar...ada la tu firmware 250GB kat internet. So bleh la aku upgrade lak lepas ni. Aku skang guna 320GB punya HDD. Tapi leh pakai 120GB ja sebab dia ikut saiz official Xbox360.


    --------------------------------------------
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Thu Sep 17, 2009 11:22 am

    Lakum wrote:
    Hahaha...berita best ni. Lepas ni bleh la aku mod HDD aku jadi 250GB plak. Skang ni aku pakai HDD 320GB tapi disebabkan Xbox360 punya official 120GB ja, aku bleh guna stakat 120GB ja la. So dah ada 250GB nanti aku bleh la mod HDD tu jadi 250GB plak. Best nih.

    Aku sarankan supaya Lakum buat satu tuto untuk upgrade hdd ni. HDD besar 320gb tapi rugi space sbb max read cuma 120gb. Amacam, Lakum? Rasanya tak illegal kot sebab inisiatif upgrading atas dasar diri sendiri, bukannya merugikan Microsoft pon, kan? Biasa dorang jual hdd pon skali pakej. Tatau la kot HDD diorang tak laku spas tu. hehe..

    Lakum wrote:lukum...lukum....Lakum lah!!
    Bbbbwahahahaha.. lol!
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by khairul anwar on Thu Sep 17, 2009 1:33 pm

    aku sokong cadangan ArchNide tue

    bro lakum boleh wat thread tutor pasal HDD nie , pastu pin kan....
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Thu Sep 17, 2009 5:46 pm

    Sampai skang ni takda lagi tutorial utk HDDHACKR 1.11 ni kat internet. Semua tutorial utk 0.90 ja. Version yg sebelum ni perlu hexing so tutorial agak perlu la. 1.11 nih agak mudah..ikut on screen ha. Kalo aku nak buat tutorial sendiri, aku kena buat masa dalam proses nak upgrade gak la. Baru aku tak miss step. Tunggu 250GB nanti insyaallah aku buat. Tapi betul2 ada org nak guna ke ni? Aku takmo la tutorial tu jadi hiasan ja nanti.


    --------------------------------------------
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Thu Sep 17, 2009 7:52 pm

    salam..
    boss.. upgrading hdd tu penting untuk menjaga lense. Mean - berguna bagi yang nak jaga lense tapi kapasiti hdd terhad. Contohnya macam aku; hdd tinggal lagi 5gb++ sebab sayang nak delete game² yang best. So, aku mewakili insan² yang tak pandai upgrading hdd mintak tunjuk ajar dari kemahiran nko. Memang ada tuto kat youtube tapi rasanya lagi mesra belajar daripada orang yang kita kenal. communication pun senang sebab sama bahasa. deh? Sakan nak pujuk Lakum suh buat tuto ni.. hehe.. ayat aku tak cukup power no..?
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Thu Sep 17, 2009 8:06 pm

    ArchNide wrote:salam..
    boss.. upgrading hdd tu penting untuk menjaga lense. Mean - berguna bagi yang nak jaga lense tapi kapasiti hdd terhad. Contohnya macam aku; hdd tinggal lagi 5gb++ sebab sayang nak delete game² yang best. So, aku mewakili insan² yang tak pandai upgrading hdd mintak tunjuk ajar dari kemahiran nko. Memang ada tuto kat youtube tapi rasanya lagi mesra belajar daripada orang yang kita kenal. communication pun senang sebab sama bahasa. deh? Sakan nak pujuk Lakum suh buat tuto ni.. hehe.. ayat aku tak cukup power no..?
    Hahahaha....tayah la pujuk2. Aku bukannya hebat pun sampai nak kena pujuk. Bukan aku takmo buat. Aku rasa baik tunggu software HDDHACKR utk 250GB. Maybe ada perubahan lak kat situ nanti. Aku mmg nak upgrade jadi 250GB lak nanti. Bleh la aku snap pic skali ker. Baru best skit kan? Cool


    --------------------------------------------
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Thu Sep 17, 2009 8:08 pm

    yess..! yess..! hahaha.. idop Lakum. Cayuk cayuk..

    p/s: ko dah beli/masak makan berbuka ka blom..?
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Thu Sep 17, 2009 8:53 pm

    Tadi time post tu dok tunggu depan makanan aaa. HEehehhe...

    Erm...ada website jual casing HDD Xbox360. So bagi pengguna Arcade yg tarak HDD boleh la beli casing ni dan guna HDD laptop ja. Jimat woo dari beli HDD official Microsoft.

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.25939

    Tatau la bleh sampai sini ke tak.


    --------------------------------------------
    avatar
    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 26
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by PuteriNurFarah on Fri Sep 18, 2009 3:55 am

    what a nice... byk pengetahuan diambil ..thank2 cheers
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by budak_sopan on Fri Sep 18, 2009 1:18 pm

    hahaha..aku dari dulu panggil ko lukum..tak tau naper..hahaha..pasal hdd tu memang nak la..dah la aku nyer lence dah rosak skali..tanak rosak lagik..kalo ko cakap akan kuar yg 250 punyer version,so aku leh la carik hdd 250++..leh install game banyak2..hahahah..pasal topup card tu tq 4 the info..kang aku carik..lagik pon aku raser ader free 1 bulan lagik kot..hehehe.tunggu tu abis baru beli..leh gitu..so skang nie sifu kiter adelah lakum yer murid2..
    hidup sifu lakum... cheers
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Sun Oct 04, 2009 6:01 pm

    Aku gagal game FIFA10. Hahahha. Main offline ja la. Main online teruk kena belasah. Skali pun tak menang lagik... Very Happy


    --------------------------------------------
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Sun Oct 04, 2009 8:22 pm

    lakum,
    pasni call of duty: modern warfare 2 jangan lupa aa..!
    online punya pasal aku cari yang ori dvd.. hehe..
    avatar
    Lakum
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 220
    Age : 38
    Location : Pendang <-> Temerloh
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Lakum on Sun Oct 04, 2009 8:52 pm

    MW2 nanti dari awal aku nak pulun sebab bulan 12 maybe kena stop kejap main. Hahahahhaa...


    --------------------------------------------
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by budak_sopan on Mon Oct 05, 2009 4:48 pm

    Lakum wrote:Aku gagal game FIFA10. Hahahha. Main offline ja la. Main online teruk kena belasah. Skali pun tak menang lagik... Very Happy
    yer ker??ko bia betul..aku ader laa menang gak..main ngan mayatsan ngan budak maner entah..skang nak main fifa single player jer..takder member nak main.
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by ArchNide on Mon Oct 05, 2009 6:18 pm

    Lakum wrote:MW2 nanti dari awal aku nak pulun sebab bulan 12 maybe kena stop kejap main. Hahahahhaa...
    psal bro, nak peksa ka apa?

    Sponsored content

    Re: Sembang² Kosong Perihal Xbox360

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Oct 23, 2017 4:01 pm