Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Need for speed Shift dah kuar...

    Share
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 30
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by budak_sopan on Wed Sep 30, 2009 10:23 am

    ahaksz28 wrote:
    Hiruka wrote:Assalamualaikum,

    Mentang² la Mobo aku kena RMA, ketinggalan aku nk racing..xpe xpe aku tggu Wink

    lor kenapa dengan mobo?memang rugi la time macam ni RMA.. Razz

    btw max 8 orang saja boleh main LAN..online pun aku rasa sama..
    and dah test dah through hamachi..working perfectly.. Razz
    ahak.aku nak join la..
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by ahaksz28 on Wed Sep 30, 2009 11:21 am

    boleh..tapi aku cadangkan online dalam pukul 9 ke atas..max pukul 12 kami da cabut..
    kami bekumpul melalui skype..boleh add aku n yang lain: (skype: ahaksz28;neokohaix;wan7045)
    kami sekarang ni tengok orang yang ada..kalau tak ramai dalam 4 orang kami main COD Zombie Mode..kalau ramai boleh la main shift..

    hari tu try memang smooth..tiada lag..tak macam GRID yang mana kadang2 lag..


    --------------------------------------------


    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by capoi on Wed Sep 30, 2009 9:14 pm

    Salam..

    Teringin nak join. Tapi macam mana? Tahu pasal Hamachi tapi x tau camna nak main dan seting untuk NFS Shift ni. Untuk Windows Xp masih boleh ker LAN via Hamachi ni. Sbb yg jumpa kat google cuma setting hamachi untuk vista dan win7 jer. Lagi 1, masa dah run NFS Shift nih, nak masuk kat mana untuk main LAN nih? Sebab saya masuk kat multiplayer atau online mode kot...dia asyik suruh login ke EA account jer? Otai2 game ni buatla tutorial boleh?
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by ahaksz28 on Thu Oct 01, 2009 2:08 pm

    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by NazCYPHER32 on Thu Oct 01, 2009 4:37 pm

    ahaksz28 wrote:aku pakai momo..memang best control dia..boleh la beli untuk rasa kepuasan yang sama.. Smile
    tapi aku rasa kalau dah beli wheel mari la main game racing simulation yang betul macam rfactor..lagi best dan lagi sedap realism dia.. Smile

    ko pn main rfactor ker?;lyn league mane? pcc?dtm?v8?..mai la lyn OBS oversteer drift mod 2.2..aku pn pakai momo gak..
    avatar
    karkun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by karkun on Tue Oct 06, 2009 12:22 pm

    rm4.30 wrote:
    Mr_Iz wrote:ntah la ape masalahnya..kadang2 ok boleh je..lepas abis race loading lagi time 2 buat hal..kadang2 awal lagi dah ade problems.tak merasa lagi aku main nieh..geram2.. Mad

    Ni copy and paste je...
    dan aku try ok...

    .:: F.A.Q / Game Issues ::.

    # Game Crashes / IF You're GETTING BLACK Screen on Startup

    Quote:
    Just Run The Game In Compatibility Mode With Windows 98/Windows Me!


    # More Fixes for this game? Specially for windows 7 x64 users.

    Quote:
    Right Click & Run as Administrator, It should run fine for you


    # Getting PHYSX error?

    Quote:
    Install Latest Version of Physx from X:\Physx Where X is your DVD ROM drive letter.Your Physx may be out of date




    dah buat mcm bro gtau, tp still screen jd hitam smua ms mula nak main..... dont send lagi... cmane mo buat 2, ap kmgkinan mslh dia....
    aku pakai winxp, graphic 512 nvidia, ram 3g... xckup ke?
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by ahaksz28 on Tue Oct 06, 2009 1:27 pm

    model apa?anyway aku cadangkan pakai GameBooster..software ni dia akan clearkan sebarang servis dan application yang tak patut running untuk optimize game performance..


    --------------------------------------------


    asdasd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 71
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by asdasd on Tue Oct 06, 2009 3:49 pm

    salam,

    directX dh update yg latest ke? driver grafik pon jgn lupa nak update yg latest..
    avatar
    karkun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by karkun on Tue Oct 06, 2009 4:03 pm

    asdasd wrote:salam,

    directX dh update yg latest ke? driver grafik pon jgn lupa nak update yg latest..


    aku dah try cara ahaksz28 bagi, xjadi gak, mau try update plak eh
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by wanjihan on Sat Oct 10, 2009 8:14 pm

    yeah best gila layan shift...layan di intel core 2 quad 2.40ghz,4gbram,nvidi 8800gts 512mb,layan suma high resolusi,high setting,tak stuck langsung,gamepplay dia kalo guna keyboard smasa korner tu susah la sket..kalo guna joystick mungkin senang sket kot..
    avatar
    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by memito on Fri Oct 16, 2009 12:53 am

    aku install yg rip punya...tp kuar error masa mula klik icon shift..phsyX apa tah..aku dah dl yg latest file dll tu dan ltk dlm sytem folder..kuar pulak error lain lps tu..hampeh tul..mcmna ye?
    avatar
    karkun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by karkun on Sun Oct 18, 2009 3:09 pm

    download n install nvidia phsyx dlu, aku pn kuar error sm ms mula install..
    avatar
    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 31
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by Superior on Fri Oct 23, 2009 3:31 am

    Spec pc aku

    AMD Sempron 1.67GHz, 1.5GB DDR1, 512MB DDR2 6800XT.

    masa video game ni ok. tapi time nak race.. gambar buruk. kereta pun tak nampak.. resolution dah pilih serendah mungkin. apa perlu aku buat? aku main NFSMW ok je. NFS:shift takleh.. apsal ye?
    avatar
    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 31
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by Superior on Fri Oct 23, 2009 3:36 am

    Spec pc aku

    AMD Sempron 1.67GHz, 1.5GB DDR1, 512MB DDR2 6800XT.

    masa video game ni ok. tapi time nak race.. gambar buruk. kereta pun tak nampak.. resolution dah pilih serendah mungkin. apa perlu aku buat? aku main NFSMW ok je. NFS:shift takleh.. apsal ye?

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by BasicCX on Fri Oct 23, 2009 9:31 am

    Superior wrote:Spec pc aku

    AMD Sempron 1.67GHz, 1.5GB DDR1, 512MB DDR2 6800XT.

    masa video game ni ok. tapi time nak race.. gambar buruk. kereta pun tak nampak.. resolution dah pilih serendah mungkin. apa perlu aku buat? aku main NFSMW ok je. NFS:shift takleh.. apsal ye?

    NFS:Shift kena graphic card power baru boleh main... kalau x tersengut2 lah jawabnya.
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by khairul anwar on Fri Oct 23, 2009 11:52 am

    superior, spec pc tue memang susah sket kalo nk main shift smooth

    better upgrade pc 1 by 1 la..

    or kalo ade budget beli baru terus

    game nie kira berat gak la kalo spec pc tue..



    btw..
    game shift ne mmg best.. kalau ade steering lagi best
    tp aku pakai joystick jer.. ok la gak ade gegaran eheheh
    avatar
    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by din_125 on Thu Nov 12, 2009 4:12 am

    ak punya shift x leh nak screenshot la..
    nak rakam guna fraps pon x boleh..
    sesapa tau mcm mna nk setelkan menda ney?..
    ak pkai win 7..
    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by mjmax15 on Mon Jan 11, 2010 10:40 am

    din_125 wrote:ak punya shift x leh nak screenshot la..
    nak rakam guna fraps pon x boleh..
    sesapa tau mcm mna nk setelkan menda ney?..
    ak pkai win 7..
    ko guna version berapa?
    aku puna v3.0.1, ok ajer boleh guna utk SS @ video Smile

    tapi nk tanya sket sesaper tahu setting controller utk wheel spt steering linear?
    rasa pelik semacam kontrol dlm game nih.
    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by mjmax15 on Mon Jan 11, 2010 10:42 am

    ahaksz28 wrote:aku pakai momo..memang best control dia..boleh la beli untuk rasa kepuasan yang sama.. Smile
    tapi aku rasa kalau dah beli wheel mari la main game racing simulation yang betul macam rfactor..lagi best dan lagi sedap realism dia.. Smile

    bro,
    boleh bagitau ko punya setting?
    aku punya rasa pelik bila main. pusing sampai abis pun macam xder coerner mana kereta tu.
    avatar
    geniousboy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 29
    Registration date : 25/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by geniousboy on Fri Jan 15, 2010 9:53 am

    aku pnye pc
    c2d 6550
    gc 9500gt 256mb ddr3
    ram 2gb

    alhamdulillah la.. xde sangkut mane2..
    setting pon biase2 je..
    tier 5 da unlock..
    nak abeskan lower tier dulu
    tension wey maen drift.. kena ade stering agaknye baru bole maen..
    skang ni ade 12 kete.. heheh
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by ahaksz28 on Fri Jan 15, 2010 11:12 am

    mjmax15 wrote:
    ahaksz28 wrote:aku pakai momo..memang best control dia..boleh la beli untuk rasa kepuasan yang sama.. Smile
    tapi aku rasa kalau dah beli wheel mari la main game racing simulation yang betul macam rfactor..lagi best dan lagi sedap realism dia.. Smile

    bro,
    boleh bagitau ko punya setting?
    aku punya rasa pelik bila main. pusing sampai abis pun macam xder coerner mana kereta tu.

    setting aku takde pasal game ni dah uninstall dah pun..hehehe..

    tapi nak ubah ko ubah dekat Wheel Lock.. macam MOMO dia 270 degree saje.. tak macam G25 and G27..so dekat sini ko kene setting juga..
    so seingat aku aku setting dalam 35 percent kot..maybe low lagi..ko try main dekat track yang ada hairpin..try pusing wheel ikut max yang ko selese.. Smile


    --------------------------------------------

    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by Hiruka on Fri Jan 15, 2010 4:10 pm

    Assalamualaikum,

    Huhu game ni mmg best ++ Graphic die.. :p NFS mmg tak mengecewakan sgt dlm racing car ni..Tapi bg Shift, drifting skang jadi makin susah klu guna keyboard. kan best klu leh layang drift mcm Underground...huhu Laughing
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by ahaksz28 on Sun Jan 17, 2010 5:01 pm

    ada yang dah habis main ke game nie?ending dia macam mana?dapat piala ke?

    saja nak tahu..pasal takde masa nak main dah..so dapat tahu ending pun cukup lah.. Very Happy


    --------------------------------------------

    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by mjmax15 on Mon Jan 18, 2010 9:24 am

    ahaksz28 wrote:
    mjmax15 wrote:
    ahaksz28 wrote:aku pakai momo..memang best control dia..boleh la beli untuk rasa kepuasan yang sama.. Smile
    tapi aku rasa kalau dah beli wheel mari la main game racing simulation yang betul macam rfactor..lagi best dan lagi sedap realism dia.. Smile

    bro,
    boleh bagitau ko punya setting?
    aku punya rasa pelik bila main. pusing sampai abis pun macam xder coerner mana kereta tu.

    setting aku takde pasal game ni dah uninstall dah pun..hehehe..

    tapi nak ubah ko ubah dekat Wheel Lock.. macam MOMO dia 270 degree saje.. tak macam G25 and G27..so dekat sini ko kene setting juga..
    so seingat aku aku setting dalam 35 percent kot..maybe low lagi..ko try main dekat track yang ada hairpin..try pusing wheel ikut max yang ko selese.. Smile

    thanks for info, Cool
    aku dah try setkan wheel lock = 35
    rasa senang skit kontrol masa corner cuma jadi agak sensitif steering ni. kat starting grid pun dah mula goyang steering tu.. LOL

    texas5
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 29/12/2009

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by texas5 on Sat Feb 06, 2010 1:06 am

    sapa2 taw pasal dia pnya patch x?
    cmner nk install ekk??

    Sponsored content

    Re: Need for speed Shift dah kuar...

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Aug 23, 2017 8:46 am