Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    USB Optical Mouse

    Share
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    USB Optical Mouse

    Post by izwanensem on Tue Sep 15, 2009 4:03 pm

    salam.....nak tanya ni.....ada satu laptop compaq ni dia pki Mouse optical, pastu dia cucuk kat salah satu port USB, dah guna beberapa minit, kuar error "the USB is not recognise" pastu aku cabut n pasang n restart, xjd gak. pastu cucuk kat port lain gak, ok. apa mslhnya sebenarnya? n how to solve it?
    avatar
    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 87
    Registration date : 04/03/2009

    Re: USB Optical Mouse

    Post by ayoi on Tue Sep 15, 2009 6:37 pm

    izwanensem wrote:salam.....nak tanya ni.....ada satu laptop compaq ni dia pki Mouse optical, pastu dia cucuk kat salah satu port USB, dah guna beberapa minit, kuar error "the USB is not recognise" pastu aku cabut n pasang n restart, xjd gak. pastu cucuk kat port lain gak, ok. apa mslhnya sebenarnya? n how to solve it?


    mmm dah ok ke blom ni...
    memula ok pastu tak ok
    guna port usb lain pun tak OK


    sambung usb port pc lain ke ok?


    kalau laptop tu tak ok pc lain ok..

    cuba update usb driver or chiptset driver for laptop tu


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart
    avatar
    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: USB Optical Mouse

    Post by test0123 on Tue Sep 15, 2009 8:52 pm

    usb tu ada problem..pc customer aku byk kena..beli harga murah..rm10 hinggit..camtu la error dia..nak tanya ts..ni mouse haga bape?? Basketball

    otai_g
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 30/08/2009

    Re: USB Optical Mouse

    Post by otai_g on Wed Sep 16, 2009 5:27 am

    1st aku nak tanya ko pki os apa?
    besar kemungkinan software problem tp ada kebarangkalian jgk hardware problem.
    cuba try cucuk pendrive tgk masalah yg sama berlaku atau x.
    pastu report kat sini.
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: USB Optical Mouse

    Post by izwanensem on Wed Sep 16, 2009 3:54 pm

    dia pki xp........tapi bila cucuk xternal hdd, blh lak

    Sponsored content

    Re: USB Optical Mouse

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sun Oct 22, 2017 4:12 pm