Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    macamana nak buang password pada pc?

    Share

    ibntaimiah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 02/09/2009

    macamana nak buang password pada pc?

    Post by ibntaimiah on Mon Sep 14, 2009 10:29 pm

    assalamualaikum,
    saya ada satu masalah.masalahnya,saya terlupa password pada pc saya.setiap kali saya on,dia akan minta password.jadi,camne saya nak buang password tu?harap dapat membantu.terima kasih.
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by wanjihan on Mon Sep 14, 2009 10:45 pm

    start --- setting -- control panel -- user accounts

    click kt u punya user, pstu remove password.
    avatar
    LuZ
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 25/08/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by LuZ on Mon Sep 14, 2009 10:57 pm

    Owh... Skang ni x leh masuk windows la ni... Care nye mudah tpi bendenye jack sparrow... Search kat t0rrent site for spotmau.. Burn kat cd, boot dri cd, pilih windows recovery. kat ctu ade option untuk reset password...
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by wanjihan on Tue Sep 15, 2009 7:04 am

    ibntaimiah wrote:assalamualaikum,
    saya ada satu masalah.masalahnya,saya terlupa password pada pc saya.setiap kali saya on,dia akan minta password.jadi,camne saya nak buang password tu?harap dapat membantu.terima kasih.

    cuba masuk safe mode. biasa nya kt situ ada satu user Administrator yg takde password. pakai login tu utk modified user2 admin yg lain. tp kalo takde... pnjg crita.

    spiderx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 12/09/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by spiderx on Tue Sep 15, 2009 8:05 am

    cuba try ni

    HaHaHa89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 10/08/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by HaHaHa89 on Wed Sep 30, 2009 4:09 pm

    salam...ak ada soalan...ada x software atau ape2 je perisian yg boleh buang password kt winrar..serabut ak test mcm2 password...mcm mana yek?
    avatar
    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by johnburn on Wed Sep 30, 2009 4:30 pm

    HaHaHa89 wrote:salam...ak ada soalan...ada x software atau ape2 je perisian yg boleh buang password kt winrar..serabut ak test mcm2 password...mcm mana yek?
    ko xleh buang password winrar tu
    tp ade s/w untk bruteforce password tu
    nt kl ade mase aku upload


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    HaHaHa89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 10/08/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by HaHaHa89 on Thu Oct 01, 2009 9:45 am

    bruteforce password amenda?
    kiranya ak tanya extract pakai winrar?
    avatar
    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 35
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by redzone2005 on Fri Oct 02, 2009 1:59 am

    lepas on windows, dekat dia mintak password tu, tekan ctrl+alt+del
    nanti keluar logon screen user name dan password
    user name : Administrator, password tinggal je. enter, kalu dapat, terus pegi pada control panel, user account, remove ada profile account yg lupe password tu.

    kalu masih takleh logon jugak account administrator, try ikut spiderx cadangkan tu..

    rossi8270
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Location : kL,Sepang,
    Registration date : 02/06/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by rossi8270 on Sun Oct 04, 2009 12:08 pm

    apsal bleh x ingt psswrd nih?pc sper ko gune ni?heheh
    jgn mare yer..tyr la cm org ats2 aku ni cdg kan..
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by izwanensem on Mon Dec 14, 2009 4:43 pm

    spiderx wrote:cuba try ni

    kalau XP blh ker?
    avatar
    Haibara Ai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 85
    Age : 30
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : Bermain dengan coding
    Registration date : 12/02/2009

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by Haibara Ai on Tue Dec 15, 2009 10:43 am


    Sponsored content

    Re: macamana nak buang password pada pc?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Sep 23, 2017 8:22 am