Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    virus networ kew?? tlg skit otai..

    Share

    system_maximum
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 21
    Registration date : 10/09/2009

    virus networ kew?? tlg skit otai..

    Post by system_maximum on Sun Sep 13, 2009 9:01 pm

    salam....otai2 n bro2 kat room ni aku nak tanye skit rr..umah aku pkai streamix n aku pkai D-Link swicth..sume ok n connect pun xde pape prob...

    tp lau aku connect pc aku je,tetibe receive n transfer trus jd tinggi kdang2 sampai berpuluh-puluh ribu kbps wlaupun time tu aku x bukak pape pun browser n x update pape pun...aku dah try search kat pakcik google n ade yang kate tu virus auto update thats mean virus ni akan autoupdate ssuatu file yang aku sendiri pun x tau file ape.. windows update aku dah disable..prob ni punye psal sampaikan suatu mase network aku jd lembab sampai nak bukak google browser pun abis rokok sbatang......tlg sikit bro...

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: virus networ kew?? tlg skit otai..

    Post by ogGy on Sun Sep 13, 2009 10:09 pm

    Cuba buka task menager dan tengok kalau2 ada program yang tak spatutnya RUN,end task'kan ia.Cuba buat update dan buat imbasan virus dalam safe mod.

    Kalau guna firewall pun boleh sekat apa menatang yang tamak sangat guna line ko tu.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:04 am