Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    win32/heur

    Share

    DrASAG
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 34
    Registration date : 23/04/2009

    win32/heur

    Post by DrASAG on Sun Sep 13, 2009 5:44 pm

    salam,

    nak tanya sket. tmpt aku nih dah kena virus nih kat server sun. setiap pc kat opis aku map drive ke server ni. skang ni virus tu dok melambak dlm server tu, aku agak punca dari pc user2 ni la. tp dah remove guna removal tool kat pc2, tp kat server still bertambah2. tensen betul aku, sampai hddisk server tu takder ruang dah. kalo delete semua yg fail2 yg dicreate oleh virus tu, leh tahan sekejap jer, pastu ada balik. ada cara tak, kalo aku nak remove virus tu dlm server. pc user pakai windows, server lak sun...

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: win32/heur

    Post by xenomorf on Thu Sep 24, 2009 7:17 pm

    ko scan la pc server tu dgn AV. klu asyik2 nk delete, smpi bejanggut la DR ni.

    jln pintas> backup suma file server, install baru. reset server tu smpi jd kosong. hehe...

    win32/heur tu jenis virus dia ke?? klu ya.. sedih bos! virus ni infect system file pastu duplicate. pastu yg duplicate tu infect system file yg lain. pastu 2 virus td yg infect system file tu, duplicate lg. begitula seterusnya smpi pc tu full dgn virus. cam nombor fibonacci la virus ni. tp no worry, dia x serang memory (~mgkin). system file je. (~cheers!)

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: win32/heur

    Post by Intel2Core on Fri Sep 25, 2009 9:45 am

    bro..try gune spybot - search & destroy
    Code:
    http://download.cnet.com/Spybot-Search-amp-Destroy/3000-8022_4-10122137.html

    Sponsored content

    Re: win32/heur

    Post by Sponsored content Today at 9:04 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:04 am