Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Kualiti Laptop Acer

    Share

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by upin on Sat Jun 20, 2009 8:22 pm

    trima ksih atas cdgn ko sonic gn solleh...amik dell kn...hehe
    tu laa aku pn duk nmpak2 nk blas dell ja brbnding sony wlaupn dell ni simple ja kn dia pnya design....
    lgpn sony x leh men game bert2...
    klu time borin2 game tu laa pngubatnya kn...
    tp antra jnis2 dell ni plk...
    apa prbezaan antra (vostro-inspiron-studio-xps) dan mna yg bes arr??

    bg aku yg x pndai nilai lptop ni yg aku nmpk...
    -vostro = design x lwa
    -inspiron = member aku dah gna
    -studio = cons kt sound
    -xps = kecik...hehe

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by SoNic_ATi on Sat Jun 20, 2009 9:10 pm

    upin wrote:trima ksih atas cdgn ko sonic gn solleh...amik dell kn...hehe
    tu laa aku pn duk nmpak2 nk blas dell ja brbnding sony wlaupn dell ni simple ja kn dia pnya design....
    lgpn sony x leh men game bert2...
    klu time borin2 game tu laa pngubatnya kn...
    tp antra jnis2 dell ni plk...
    apa prbezaan antra (vostro-inspiron-studio-xps) dan mna yg bes arr??

    bg aku yg x pndai nilai lptop ni yg aku nmpk...
    -vostro = design x lwa
    -inspiron = member aku dah gna
    -studio = cons kt sound
    -xps = kecik...hehe

    bro aku cadangkan kau buka 1 thread.....
    coz ni dah lari topik.......
    nnti mod marah dia ban plak thread ni........
    or kena warm plak.......... bom

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by upin on Sat Jun 20, 2009 9:36 pm

    hehe..sori2 bro...ermm..xpa laaa...x pyh laa bkk 1 thread bru...aku angkt dell studio 15 ja laa..
    ok..sori to TS & mod..hehe

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by sollehudin on Sun Jun 21, 2009 12:29 am

    angkat desktop je senang..hahaaha..

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by upin on Sun Jun 21, 2009 12:40 am

    destop dah ada.. Laughing

    mzdreadlock666
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 6
    Age : 31
    Location : BanDar Baru SenTuL
    Job/hobbies : kOoLiE
    Registration date : 27/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mzdreadlock666 on Sun Jun 21, 2009 10:25 pm

    aku pon pki dell gak..dah btahun..ok je..bateri pon ok..

    rais
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 20/06/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by rais on Sun Jun 21, 2009 10:43 pm

    aku pakai laptop aspire 3641NWXCi dah hampir 4 tahun .. Baru isnin lepas ada problem pasal usb tak leh nak read usb 2.0 punya . Kalau 1.0 usb boleh baca lak .. Kenapa yer.. ada jalan tak .. tengah buntu nie ...

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by SoNic_ATi on Sun Jun 21, 2009 11:03 pm

    rais wrote:aku pakai laptop aspire 3641NWXCi dah hampir 4 tahun .. Baru isnin lepas ada problem pasal usb tak leh nak read usb 2.0 punya . Kalau 1.0 usb boleh baca lak .. Kenapa yer.. ada jalan tak .. tengah buntu nie ...

    benda ni terjadi pas kau format lappy ke or ada instal software apa2 x????

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by jemay on Mon Jun 22, 2009 12:01 am

    sollehudin wrote:angkat desktop je senang..hahaaha..

    destop mn boleh angkat.tak leh bwk kehulu kehilir.susah bro.zaman skrg nie org nk benda yg boleh bwk kemana mana.

    rais
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 20/06/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by rais on Tue Jun 23, 2009 7:33 pm

    SoNic_ATi wrote:
    rais wrote:aku pakai laptop aspire 3641NWXCi dah hampir 4 tahun .. Baru isnin lepas ada problem pasal usb tak leh nak read usb 2.0 punya . Kalau 1.0 usb boleh baca lak .. Kenapa yer.. ada jalan tak .. tengah buntu nie ...

    benda ni terjadi pas kau format lappy ke or ada instal software apa2 x????


    tak buat aper2.. Seingat pagi tu cuma nak masukkan usb dia kata tak reconize, pastu try masuk external harddisk pun sama . Ingat nak kena format baru ok. Dah format pun takleh buat . Mobo ada problem ker ..

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by memito on Wed Jun 24, 2009 1:10 am

    dell ganas pd after sale service...aku guna dell...kali pertama lcd ada deadpixel kecik..kdg2 x nmpk...aku call dell support centre,esoknya diorg antar engineer tukar terus lcd baru...mmg sempoi rr dell...

    kali kedua hd aku rosak...tanpa ragu2 aku call,masuk hari ke2,engineer dell dtg rumah,cek sikit je,terus tukar hd baru...wow...service terhebat diabad ini..x percaya try beli laptop dell...x payah korg kuarkan kos nak pergi kedai antar lps tu tunggu behari2/minggu2/bulan2 ...

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by SoNic_ATi on Wed Jun 24, 2009 2:43 am

    rais wrote:
    SoNic_ATi wrote:
    rais wrote:aku pakai laptop aspire 3641NWXCi dah hampir 4 tahun .. Baru isnin lepas ada problem pasal usb tak leh nak read usb 2.0 punya . Kalau 1.0 usb boleh baca lak .. Kenapa yer.. ada jalan tak .. tengah buntu nie ...

    benda ni terjadi pas kau format lappy ke or ada instal software apa2 x????


    tak buat aper2.. Seingat pagi tu cuma nak masukkan usb dia kata tak reconize, pastu try masuk external harddisk pun sama . Ingat nak kena format baru ok. Dah format pun takleh buat . Mobo ada problem ker ..

    lappy aku pun penah kena g2 juga.......dia tulis je x reconize....tp leh bace n ok je.....apa pun cuba kau try guna pendrive lain or test guna coolingfan.....tgk fan tu bergerak x??? kalau fan tu x bergerak....cuba instal balik drive lappy tu smula....kalau sama juga...tu maknanya mobo apa prob lah........harap dapat membantu...... Smile

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by memito on Fri Jun 26, 2009 12:40 pm

    klu dlm price rm2500-rm3500 aku leh dpt laptop acer apa yg tersempoi ? tuluuun Embarassed

    asdasd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 71
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by asdasd on Fri Jun 26, 2009 12:45 pm

    memito wrote:klu dlm price rm2500-rm3500 aku leh dpt laptop acer apa yg tersempoi ? tuluuun Embarassed

    salam,

    klu bajet tu bleh test aspire 3935 atau mana2 model Timeline...semua nih gune theme thin & light.

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by memito on Fri Jun 26, 2009 12:54 pm

    Acer Aspire 3935-742G25N Notebook bukan ke x ada optical drive ? harga dah cun ,rm2999 kan...ke boleh dpt murah lg ?x sempoi la mcm tu Razz

    feunul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 25
    Location : banting
    Registration date : 13/06/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by feunul on Tue Jun 30, 2009 8:52 am

    keroncong wrote:
    rakyat malaysia wrote:aku guna DeLL 2 thn, okey je. membe aku ACer dah masuk bengkel. Basketball

    dell aku bateri belum masuk 3 tahun dah kong Wink

    bateri kene pandai jage. huhuh Very Happy

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 11:29 am

    jgn guna bateri ketika menggunakan laptop di rumah anda..jimatkan penggunaan bateri utk masa hadapan Razz

    mzdreadlock666
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 6
    Age : 31
    Location : BanDar Baru SenTuL
    Job/hobbies : kOoLiE
    Registration date : 27/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mzdreadlock666 on Sat Jul 04, 2009 2:25 pm

    btl2...aku s0k0ng memit0..

    mzdreadlock666
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 6
    Age : 31
    Location : BanDar Baru SenTuL
    Job/hobbies : kOoLiE
    Registration date : 27/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mzdreadlock666 on Sat Jul 04, 2009 2:27 pm

    lapt0p aku, dell d600..dah btahun2 pki..ok je.ms mula2 beli 2,ram 256,hd 32.proc pntium m..smpi skg aku gune..huahuahuahua

    feunul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 25
    Location : banting
    Registration date : 13/06/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by feunul on Sat Jul 04, 2009 3:04 pm

    biar betol, lamenyer.. huhuh..
    cam ne care jage ? Very Happy

    mzdreadlock666
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 6
    Age : 31
    Location : BanDar Baru SenTuL
    Job/hobbies : kOoLiE
    Registration date : 27/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mzdreadlock666 on Sat Jul 04, 2009 6:03 pm

    camne cara nk jaga? cam biasa je..

    mzdreadlock666
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 6
    Age : 31
    Location : BanDar Baru SenTuL
    Job/hobbies : kOoLiE
    Registration date : 27/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mzdreadlock666 on Sat Jul 04, 2009 6:04 pm

    aku cuma upgrade ram..ram pun msh guna ddr..ssh gak la.

    dean_5464
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Age : 30
    Location : pengkalan chepa
    Job/hobbies : surf tenet
    Registration date : 08/07/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by dean_5464 on Thu Jul 09, 2009 1:54 am

    class_sick wrote:zoragon_krazz bateri klo normal use leh tahan baper jam?
    bg review skit psl 4935G ^_^

    aku punya laptop lg la cpt hbz bat..acer 4530..
    1jam je leh main.. br beli bln 11 thn lps..

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mon678 on Thu Jul 09, 2009 2:11 am

    bateri nieh kalau dah charge abis tanggalkan dan gune direct power...bateri tue simpan untuk travel..jerk..kalau kat asrama/rmh gune adapter jerk

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by n_hisham on Thu Jul 16, 2009 12:28 am

    btul2...aku guna direct power bile donlod...bateri still ok lpas 2 tahun ni ( acer 4520 ).. prob. x byk sbb aku jaga OS..biar stabil.. yg kecik2 tu adala skit2

    Sponsored content

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Sponsored content Today at 6:41 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:41 pm