Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Kualiti Laptop Acer

    Share

    angah_90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 63
    Age : 26
    Location : Negeri Sembilan
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by angah_90 on Sat Mar 21, 2009 1:33 pm

    hehehehe..klu ko pkai batt jer lg x rase..aku rase tu la slah stu klbihan acer..lg2 proc intel..bunyi pn senyap klu nk cmpairkan ngan compaq cq45 mmber aku sbijik bnyi mcm pc desktop klu on..haahahahaha

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by szainizam on Sat Mar 21, 2009 4:28 pm

    Salam....nak celah sikit....

    saya orang baru dalam dunia it ni...

    nak tanya...camner nak jaga laptop nih? maksudnya
    dari segi hardware n softwarenya...

    supaya TAHAN LAMA...minta tolong ek...
    aritu ada tenguk dalam tv..tapi cepat sangat...

    SOS! Very Happy

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 34
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by zoragon_krazz on Sun Mar 22, 2009 11:32 pm

    class_sick wrote:zoragon_krazz bateri klo normal use leh tahan baper jam?
    bg review skit psl 4935G ^_^


    bateri setakat nie leh tahan dlm 3 jam..klu nak review ttg model 4935G nie better ko masuk website acer..leg compare dgn model 4935..beza ada G n xde G antaranya 4935G de graphic card,fingerprint security,HDMI slot, dll..bg aku model ni best harga pun murah..aku beli RM2180 aje. setakat nie xde masalah tapi xtaulah lepas 6bulan atau setahun ke atas..

    armmar
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 63
    Registration date : 23/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by armmar on Fri Mar 27, 2009 8:07 pm

    member aku problem ngan compaq v3000.. yg proc amd.. smua mobo rosak....
    yg lebey 5 org yg aku tau kat u aku ni... laptop lain ok jer.. pengalaman dgn 8org dak umah aku...

    cumikjb
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 12
    Age : 37
    Location : Pasir Gudang
    Job/hobbies : Memancing / Serv tenet
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by cumikjb on Fri Mar 27, 2009 10:02 pm

    aku guna lappy acer 4720z..setakat nie ok alhamdulillah .....kadang2 d/load apa2 on sampai 3 hari pun selamba jer ..tak rasa panas pun
    acer dulu memang banyak problem , yg aku dengar lah keyboard dia rajin rosak ,so skunk nie dah pulih sedia kala ..

    ..terima kasih acer...Hidup ACer ,,,,,

    sabran
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 43
    Age : 34
    Location : sabah
    Registration date : 22/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by sabran on Fri Mar 27, 2009 11:58 pm

    korang guna laptop acer..dapat angkat game NFS UNDERCOVER ke?...laptop acer kawan aku x dapat angkat la...Acer Aspire 5315-2826 Notebook - Intel Celeron M 560 2.13GHz - 15.4" WXGA - 1GB DDR2 SDRAM - 80GB HDD - Combo Drive (CD-RW/DVD-ROM) - Fast Ethernet, Wi-Fi - Windows Vista Home Basic......slow sangat.game x dapat main.

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by sheikomatic on Sat Mar 28, 2009 9:13 pm

    Acer 5315 memang confirm tak boleh angkat undercover bro, laptop tu dah lama.. Celeron M tu single core, pastu 533 FSB je, mane boleh.. Jangan terus buat conclusion acer tak bagus..

    Undercover minimum at least Dual-Core 2.2GHz.. 1.5GB RAM dan 256MB graphics..

    deep_hunter
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by deep_hunter on Thu Apr 09, 2009 1:22 am

    jgn la blsh lptop anda begitu..laptop bajet n lame tak bape seswai utk maen game yg agk2 latest...jgn la mendere laptop anda...tgk dlu min requirement game tu..bkn pe kang tak pasl2 laptop anda kesusahan..huhu...wlpn mahal skalipon laptop kecuali alienware, dell xps n asus ape tah yg mmg utk mmg utk gaming purpose, mmg tak seswai utk gaming coz heat spreadng die tak se excelent dekstop atopn gaming laptop....mmg la anda ble maen game ng low setting tp heat yg dihasilkan memendekkan jangka hayat laptop anda.....olang panggil long term epek...huhu..my 2 kupang 5 det...huhu

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 01, 2009 2:13 am

    aku pakai samsung 551s..
    rm2000 lebeh jer..
    pkai da 3 tahun..tip top lg..

    mael4704
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 125
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mael4704 on Sat May 02, 2009 10:44 pm

    aku kai aspire4520,takat nih pernah gak la kene blue screen, tp masalah tuh datang sbb aku gatal wat windowblind arr n tyak paper tah agi. n bl aku kai ayam nye win rajin lak jadi blue screen tuh. n bile aku kai nlite copy win takat nih ok jew, driver tuk win xp sumer bleh kai yg ader dalam installer dvd yg dibg, kecuali w/c . tp still leh jalan w/c tuh bl window dtc sbg usb video device. takde masalah. dan bertambah baik bl aku tambah ram aku lg 2gb dr asal cume 512 sahaje.takat nih ok arr masalah win aku sbb virus je yg slalu hancuskan. n aku perasan acer 4530 adek aku lebeh sejuk sket dr 4520 aku. ok arr acer nih sbb rege mampu milik n ngan aper yg ader dalam acer aku ngan adek aku. still leh maen game ngan low setting.. tp kalu dah name lappy bl ko belasah cecukup memang hancur arr jd nye..wrx rally ngn standart pon kalu belasah ngan care yg same,kompom yg standart tuh hancur gak...

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by jemay on Sun May 03, 2009 8:58 am

    aku pakai aspire 4920g,masalah berlaku pada skrin.tengh dok syok guna,tetiba skrin jadi putih.kenalah tutup skrin mula kerap gak jd mcm tu.aku beli dah setahun lebih dah,wranty dah habis.

    Baracuda
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 23/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Baracuda on Sun May 03, 2009 12:50 pm

    salam semua,
    laptop acer aku baru je kena blue skrin. Ari tu dah antar reformat pastu kena lagi. boleh tak sesapa tolang apa perlu aku buat...

    putrilinz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 105
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by putrilinz on Sun May 03, 2009 9:46 pm

    ~ acer aspire 5051 ~

    xthu pape pasal jename mule2..just thu nk laptop je..call my bro mtak laptop..so die p bli kt lowyatt..then dh guna laptop tu dkt 3 thn..xde lg prob setakat ni..ok je..bnyk membantu..sgt bjase..tnpa laptop tu, xdpt buat fyp..bila xdpt wt fyp..xblh grad la..

    so...xkira la laptop brand ape..yg penting cara penggunaan..my frenz yg pkai dell, compaq still ade gak yg motherboard rosak..hmm..de org ckp acer series ni tsenarai antara laptop yg ok yg acer kuarkan..ntah la..yg penting laptop sgt berjasa for me ... lol!

    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by rizan razer on Mon May 11, 2009 2:17 am

    Kawan aku ada beli laptop acer 2930 dlm 2 minggu pakai...tiba2 hardisk rosak.

    mizi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 17/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mizi on Mon May 18, 2009 8:42 pm

    buat mase sekarang aku pakai acer4730 dah 1 tahun akupakai takde lagi masalah.....

    mfaizal2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 217
    Age : 36
    Location : Cyberjaya
    Job/hobbies : Technician
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mfaizal2008 on Tue May 19, 2009 10:17 am

    aku pakai 4520, so far dah nak masuk setahun aku beli, xde masalah cuma OS je problem, driver ok... aku pakai Vista Ultimatum....

    mfaizal2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 217
    Age : 36
    Location : Cyberjaya
    Job/hobbies : Technician
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mfaizal2008 on Tue May 19, 2009 10:29 am

    yang penting nak elakkan laptop rosak cepat, gunalah laptop cooling pad sbb kepanasan boleh rosakkan komponen dalam laptop dengan cepat. lg bagus kalo guna jenis fan yg mahal... nak bagus gunalah Fann Wong...

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by jemay on Thu May 21, 2009 2:28 pm

    aku tak guna cooling pad padaa laptop aku.tp rasanya kena guna gak..nanti rosak yg lebih teruk parah woiiiii...dah lah nak angkat yg baru mahal....

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by sheikomatic on Thu May 21, 2009 2:48 pm

    mfaizal2008 wrote:yang penting nak elakkan laptop rosak cepat, gunalah laptop cooling pad sbb kepanasan boleh rosakkan komponen dalam laptop dengan cepat. lg bagus kalo guna jenis fan yg mahal... nak bagus gunalah Fann Wong...

    Fann Wong? Ade ke cooling pad brand ni, bukan Fann Wong tu artis Singapore ke Razz

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Hiruka on Thu May 21, 2009 6:08 pm

    aduila..lawak la plak Fann Wong..haha special edition kot ade gambo amoi tu Laughing

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by sheikomatic on Thu May 21, 2009 6:15 pm

    Takpun amoi tu tolong kipas2 laptop tu, lagi power dari cooling pad Razz

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by jemay on Fri May 22, 2009 7:55 pm

    kipas laptop tak coll jugak.kipas tuan punya laptop,bukan setekat colll....gempar siottt

    mujib
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 28
    Job/hobbies : designer
    Registration date : 15/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mujib on Mon May 25, 2009 8:11 pm

    klu lptop aku die nyer skrin slalu jadi putih .....masalah tul la...kadang ngah wat keje die kaco...
    tu ... nk kene repair skrin ke atau kn kene tukar laptop trus...4315

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by jemay on Mon May 25, 2009 11:17 pm

    mujib wrote:klu lptop aku die nyer skrin slalu jadi putih .....masalah tul la...kadang ngah wat keje die kaco...
    tu ... nk kene repair skrin ke atau kn kene tukar laptop trus...4315
    mcm senasib je.aku pun jd mcm tu gak.tp aku suspek kabel video.munking longar kot

    mujib
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 28
    Job/hobbies : designer
    Registration date : 15/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by mujib on Tue May 26, 2009 5:03 pm

    kabel tu dok kat net ....

    Sponsored content

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Sponsored content Today at 8:29 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:29 pm