Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Kualiti Laptop Acer

    Share

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 288
    Age: 33
    Registration date: 22/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by jemay on Thu Dec 24, 2009 2:16 pm

    i-bizz wrote:
    jemay wrote:dulu aku pakai acer 4920.habis je waranty screen lcd pulak meragam.las2 padam terus lcd.kalau nk baiki maklumlh,baik ambik yg bru je.bg aku kualiti acer tak berapa bguslh.kat tempat kerja aku belambak laptop acer.kebanyakkan ada problem.mcm2 problem.kalau nak bandingkn dgn dell jauh lh dia punya kualiti.ada lg laptop dell kat tempat kerja aku sampai nk lupus dah.tp boleh guna guna sampai sekarang.
    bole le jual kat sy laptop acer yg rosak tu.

    I-BIZZ SHOP,
    IT Valley City Plaza,
    Alor Setar.
    012-4565664
    ibizz_shop@yahoo.com

    sila PM

    dah relai dah bro...aku ambik part yg boleh guna.masuk dlm laptop bru.

    juse
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 40
    Age: 34
    Location: Tawau
    Job/hobbies: Tukang Kayu...
    Registration date: 02/10/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by juse on Thu Dec 24, 2009 10:35 pm

    sabran wrote:korang guna laptop acer..dapat angkat game NFS UNDERCOVER ke?...laptop acer kawan aku x dapat angkat la...Acer Aspire 5315-2826 Notebook - Intel Celeron M 560 2.13GHz - 15.4" WXGA - 1GB DDR2 SDRAM - 80GB HDD - Combo Drive (CD-RW/DVD-ROM) - Fast Ethernet, Wi-Fi - Windows Vista Home Basic......slow sangat.game x dapat main.
    nak main game beli la yg power ckit. ni celeron takat taip n surf internet ble la. nak main game houseje la jawabnya.
    mcm juga rumah klo ada 10 org takkan nak tinggal dalam rumah kecik kenalah rumah besarkan mcm tu jugak pc klo kegunaannya lebih kepada game n multimedia kenalah guna pc yg power. apa raaaaaa

    juse
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 40
    Age: 34
    Location: Tawau
    Job/hobbies: Tukang Kayu...
    Registration date: 02/10/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by juse on Thu Dec 24, 2009 10:47 pm

    aku guna acer aspire 4310. takat ni dah 3 tahun aku guna tadak masalah. lapto performance rendah mcm ni aku guna utuk kerja office, game ringan2, surf internet, tgk movie, editing movie dlm 500-700 mb gitu. ok la not bad. tiada apa maslahpun...
    kelemahannya cuma spec n os tak matching;
    acer 4310, intel celeron 1.6 ghz, ram 512 tapi os yg digunakan vista. adakah matching gtu. driver yg senang cari cuma utk os vista nak cr xp pandai2 korang la. dalam website diapun ada yg tak compatible ngan xp. e-powering tak function klo guna xp kena juga guna vista. restoration guna F10 pun kena juga guna vista bru ble install sofware dia.
    jadi spec yg diberikan tak sesuai dgan os yang sesuai dgan driver. klo nak guna vista dlm spec ni alamat sempai tertidurla bru dpt buka satu program.
    apa plak aku melalut ni.

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 24
    Registration date: 29/12/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by myspace on Tue Dec 29, 2009 3:00 am

    aku guna gak acer aspire, murah aje , harga below 2K, pendapat menyatakan kelemahan acer terjadi bila laptop tu terlalu panas, cara paling mudah guna aje cooling pad, settle problem


    Last edited by myspace on Thu Dec 31, 2009 10:41 pm; edited 1 time in total

    Nezict
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 119
    Registration date: 17/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Nezict on Tue Dec 29, 2009 10:02 am

    teringat member aku cakap

    Alat CEpat Rosak

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 24
    Registration date: 29/12/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by myspace on Tue Dec 29, 2009 10:37 pm

    Nezict wrote:teringat member aku cakap

    Alat CEpat Rosak
    tak baik cakap gitu, benda elektronik ni sukar dijangka, bergantung kepada cara penggunaan dan perlu tahu tatasusila penggunaan laptop. jangan lupa laptop dan PC jauh berbeza teknik penjagaan. kalau laptop on sampai 5 ke 6 jam memang la tak sampai sebulan, kalau PC no problem

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender: Male Number of posts: 577
    Age: 23
    Location: Kuala Pilah
    Job/hobbies: Students IT
    Registration date: 14/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by syukurz on Wed Dec 30, 2009 1:45 am

    hmm btul kata myspace.. sy skng awk..
    yg pntg cara penggunaan..tp laptop acer 4925 sy ni
    pnh jgk x off 5 hari... nk download punya pasal..
    hmm skrg alhamdullillh la sy nye laptop..
    ok.. dh setahun setengah dh... hmm sy guna gak cooler pad..
    tp acer x sepanas laptop compact.. bru letak kat riba..
    mcm nk hangus pehe kita dok nahan.. panas ohhh laptop dia..
    sy pn hiren npe dia panas sgt... ram 2gb je laptop sy 4gb ram x spanas
    mcm 2..

    apexs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 24
    Location: ..NusajayA..
    Job/hobbies: ..Jom Men FutsaL..
    Registration date: 23/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by apexs on Wed Jan 06, 2010 11:02 pm

    kae wrote:
    apexs wrote:hai all..
    aku baru beli aspire ni.. gamble je sbb murah.. huhuhu...
    watever aku akan pastikan NB aku ni ok.. kalo tak ok n servis x cantek aku akan trus complain kat acer, dapat 3 thn waranty.. kalau servis acer x bagus apa lagi.. compalin kat BPA lak, Biro Pengaduan Awam..
    suara pengguna... nak tgk rakyat di dahulukan tak.. heheheh

    jgn risau.. rakyat pasti didahulukan.. percayalah !!..

    anyway.. aku tak paham sangat 'compalin' tuh..complain ker..? Suspect

    acer aper ko beli..

    nih aku ada tgk offer .. BenQ S42 - RM 2199 je.. pergh.. memang bagus la..
    P8700 2.53 GHz , 9600GT + 4500MHD , 320GB ,

    beli je S42 tuh..


    complain.. huhhu salah taip..
    aku pakai 4736G

    azri90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 88
    Location: Subang
    Job/hobbies: Sakat adik techik pempuan aku
    Registration date: 03/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by azri90 on Thu Jan 07, 2010 7:07 pm

    Huh...bab kualiti???erm...
    Boleh tahu mcm mane korang jaga laptop korang nie dowk2 kata2 kualiti xda??

    Aku pakai ok jer....pantang nak pakai laptop nie senang je..

    1)Senang je,x payah2 nak romantik2 sangat ngan laptop smpi bawak ke atas katil tanpa ada cooler pad..Sebab aliran angin boleh t`ganggu,bygkan la aku tekap muka korang dengan bantal,leh bernafas?? Laughing

    2)Rajin2 cuci kipas blakang dia,kuprum dia dengan berus apabila warranty dah abih setahun...Sebab biar kipas 2 performance dia tiptop..

    3)Laptop jenis bukak,tutup,bukak,tutup punya LCD nie,bukak la slow2...jgn dowk main ganas2..Sebab ribbon 2 x r senang terkoyak...

    4)Keyboard,battery dan mouse pad aku jarang guna,selalu aku external aja...aku akan pakai time dowk kt libary ke...

    5)Nama pun Laptop...x yah la pk cam PC nak on 24jam...

    6)Windows aku pun aku jaga elok g...dah nak masuk dua tahun dah aku x format lagi...anti virus aku dari version 7.5 smpi la 8.5...AVG punya..Automatic update aku x pernah on...hehe

    Lagipun acer mmg ramai org pakai...dah tentu kualiti dia pun kurang sebab terkejar2 masa nak siapkan utk dijual...Jadi agak2 xnk komplain...beli r laptop jenama lain yg korang rasa nak pki...habih citer..

    Korang jaga r laptop elok2...xdahal la laptop korang nak jahanam.. Very Happy

      Current date/time is Fri Oct 24, 2014 5:29 pm