Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Kualiti Laptop Acer

    Share

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by SoNic_ATi on Thu Jul 16, 2009 12:38 am

    bagi aku acer ok dari compaq n hp dah sekarang ni....n siapa kalau nak ambil acer aku rasa baik ambil yg warranty dia 3tahun tu.....kalau ada yang 10tahun ambil yg 10tahun tu....hehehehehehe...coz kalau rosak apa2 xpayah keluar duit........

    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Setsuna F. Seiei on Thu Jul 16, 2009 4:07 am

    Sad acer 4937 aku agak menghampakan ... buttan keyboard tak solid .. hari terkeluar huruf v nasib leh lekat balik .. temperature memang kena pakai cooler kalau tak jadi la bbq kat masa type kat keyboard ... overall you get what u paid

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by myee on Thu Jul 16, 2009 5:40 am

    dean_5464 wrote:class_sick wrote:zoragon_krazz bateri klo normal use leh tahan baper jam?
    bg review skit psl 4935G ^_^

    aku punya laptop lg la cpt hbz bat..acer 4530..
    1jam je leh main.. br beli bln 11 thn lps..

    dari model 4520 sampai ke model 4530...bateri brand model nih memang takde improvement...kekadang tak sampai sejam dah cepat abis....

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by jemay on Thu Jul 16, 2009 9:17 am

    aku pakai acer 4920g.laptop aku ader masalah skrin jd putih.nak tukar waranty dah habis.baru2 nie lak rosak sebab kecuaian aku sendiri.mothemboard terbakar.nak baiki sekali ngan skrin rasanya rm 2000.aku angkat yg baru lh skrg nie.dell studio 14.mantap gak laptop nie.

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by myee on Sun Jul 19, 2009 10:45 pm

    acer kuar model terbaru Acer Aspire 4810T. fulamak nampak mengancam beb....gune DDR3 plak tue...improvement yang saya nampak...bateri bleh tahan sampai 8jam...design pun aku nampak lawa siot...nipis semacam jerr macam ikut design MSI....pelik gak aku tengok Proc pakai Intel Core 2 Solo Processor SU3500 (1.4Ghz 800Mhz FSB)...

    ipien
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by ipien on Sun Jul 19, 2009 10:59 pm

    aku baru 4 bulan beli acer 4935G...masalahnya la ni..aku tak boleh on bila cabut beteri dan pasang wayar jea...dulu boleh..on dalam masa 2 saat lepas tu off semula..nak kata sof. tak mungkin kot..letak beteri kasi on..boleh pulak..sapa-sapa yang ada masalah ni....tolong le....wayar tak de masalah rasanya..nak hantar rma..laptop ni aku selalu guna..mesti lambat dapat balik..

    Afrond
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 21
    Age : 25
    Location : Jap..Tgk IC dlu
    Job/hobbies : Student
    Registration date : 30/08/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Afrond on Mon Aug 31, 2009 3:05 pm

    acer yg aku prasan wirering skrin agk sng probs...kt uma aku x smpi staon skrin da kdip2..aku igt nk bli brand len tp duet x bpe ade. so lptop acer bru aku ni aku jrg gle lpat pas gne. tp kne pndi2 crik tmpt smpn yg slmt r..


    Last edited by Afrond on Mon Aug 31, 2009 8:06 pm; edited 1 time in total

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by dan_te on Mon Aug 31, 2009 7:35 pm

    hmmm..
    wlupun acer byk kuar
    tp kualiti die ak ragu2
    setakat ni member2 ak 5 org
    baru beli x sampai sebulan
    mgadu mcm2
    device x detect la
    bunyik kjap ad kjap x de
    dvd rom kjap bce kjap x
    hati2 la..
    plih la asus ke
    hp ke
    dell
    best

    ZZT
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 114
    Location : MELAKA
    Job/hobbies : Banking/PC
    Registration date : 31/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by ZZT on Mon Dec 07, 2009 3:43 pm

    Aku pakai acer aspire4935, slamberje...

    Tapi sblum ni aku ada repair pc acer, acer punya prosessor cepat panas, lepas suruh customer tu beli cooler pad dia kata takde masalah lagi, kalau tak selalu hang jer....

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by syukurz on Tue Dec 08, 2009 10:08 pm

    yes btul 2.. acer ok je sy guna.. dh dkt 2 tahun but still ok..
    pnh x off 5 hari sbb nk t0rrent.. still ok alhmdulillh n x pnh meragam apa2

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Razi_IBM on Tue Dec 08, 2009 10:30 pm

    syukurz wrote:yes btul 2.. acer ok je sy guna.. dh dkt 2 tahun but still ok..
    pnh x off 5 hari sbb nk t0rrent.. still ok alhmdulillh n x pnh meragam apa2
    dah banding ngan toshiba? lenovo? takyah banding business model, consumer model cukup.
    lagipun acer mantainence susah.nak bersihkan kipas kena bukak seluruh bank cover. lenovo bukak 1 skru je.
    ps-leptop lenovo aku menoren untuk sem ni rekod masuk hari ni dah sebulan;rekod paling lama sem lepas, 4 bulan tanpa cooling tambahan. What a Face

    Arinc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 30/06/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Arinc on Tue Dec 08, 2009 11:49 pm

    ak bertanya kwn ak yg slalu repair lappy pelajar2 U...acer adlah model plg byk d hntr utk repair...acer lebihkn kuantiti dr kualiti...sux doL...tmbh2 skrin x nk kuar apa2...

    ZZT
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 114
    Location : MELAKA
    Job/hobbies : Banking/PC
    Registration date : 31/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by ZZT on Wed Dec 09, 2009 1:21 am

    acer sesuai dengan harganya. Lagipun pc diorang tu kurang maintenance kot

    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 36
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Noning on Wed Dec 09, 2009 1:32 am

    Razi_IBM wrote:dah banding ngan toshiba? lenovo? takyah banding business model, consumer model cukup.
    lagipun acer mantainence susah.nak bersihkan kipas kena bukak seluruh bank cover. lenovo bukak 1 skru je.
    ps-leptop lenovo aku menoren untuk sem ni rekod masuk hari ni dah sebulan;rekod paling lama sem lepas, 4 bulan tanpa cooling tambahan. What a Face

    wah biar betul??!! lenovo model apa tu?? nak juga aku periksa sendiri..... affraid
    p/s: sesapa bole terangkan tak pasal terma warranty nie?? Bukan apa bila tanya salesgirl tu, dia balas dgn senyuman plak mana tak cair.....What a Face
    1. Regional Limitied Warranty
    2. International Limited Warranty

    Anjing Rebus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 1
    Registration date : 09/12/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Anjing Rebus on Wed Dec 09, 2009 6:56 am

    aku pkai apire 2920 je
    tp 4 x jtuh katil slamber koboi je..
    perfmance tip top
    stakat PEs 2010 2 bleh lg
    tp acer ni sound cm pondan...hangin je ak pirat

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Razi_IBM on Wed Dec 09, 2009 8:07 am

    Noning wrote:
    Razi_IBM wrote:dah banding ngan toshiba? lenovo? takyah banding business model, consumer model cukup.
    lagipun acer mantainence susah.nak bersihkan kipas kena bukak seluruh bank cover. lenovo bukak 1 skru je.
    ps-leptop lenovo aku menoren untuk sem ni rekod masuk hari ni dah sebulan;rekod paling lama sem lepas, 4 bulan tanpa cooling tambahan. What a Face

    wah biar betul??!! lenovo model apa tu?? nak juga aku periksa sendiri..... affraid
    p/s: sesapa bole terangkan tak pasal terma warranty nie?? Bukan apa bila tanya salesgirl tu, dia balas dgn senyuman plak mana tak cair.....What a Face
    1. Regional Limitied Warranty
    2. International Limited Warranty
    y410.keyboard dia sedaaaappp...

    i-bizz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 95
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by i-bizz on Wed Dec 09, 2009 11:45 am

    lenovo, toshiba usah cerita la pasal rosal.
    x byk modal cerita. antara laptop yg susah rosak.

    XCreator
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Age : 37
    Registration date : 08/12/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by XCreator on Wed Dec 09, 2009 12:06 pm

    Afrond wrote:acer yg aku prasan wirering skrin agk sng probs...kt uma aku x smpi staon skrin da kdip2..aku igt nk bli brand len tp duet x bpe ade. so lptop acer bru aku ni aku jrg gle lpat pas gne. tp kne pndi2 crik tmpt smpn yg slmt r..

    same kes ngan aku...dah 2 biji jadi camtuh...last tread in amik ASUS plak... Rolling Eyes

    kumbang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 70
    Location : Golden Sand
    Registration date : 05/12/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by kumbang on Wed Dec 09, 2009 12:23 pm

    salam semua ak pakai acer aspire model 4715Z
    da pakai staun lebih dah...stakat ni masih xda masalah ape2 lg..
    cuma yg ak xske sound die jela slow

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by kae on Thu Dec 10, 2009 10:26 am

    kumbang wrote:salam semua ak pakai acer aspire model 4715Z
    da pakai staun lebih dah...stakat ni masih xda masalah ape2 lg..
    cuma yg ak xske sound die jela slow

    pakai je external speaker..

    Logictech atau Sonic Gear pun ok gak..[tgk la model ape..]


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    i-bizz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 95
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by i-bizz on Thu Dec 10, 2009 5:40 pm

    kena faham, x le semua 100% laptop acer siri aspire ni akan rosak. tp klu tane je la kat mane2 kedai g buat servis baiki laptop (bukan sekadar jual & format je) mesti mereka akan akui laptop compaq & acer aspire la g bk beri keuntungan kpd kedai utk servis repair, spare part dan mcm2 lg rosak.

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by razor on Thu Dec 10, 2009 8:42 pm

    bagi aku lattop acer ni kurang confident sikit la nk bli. kalau di tangan aku ade 2k
    aku lebih prefer kepada sony vaio mini Mad

    korg perasan x pengguna acer ni ramai kat malaysia.

    kalau student aku tengok byk pakai acer dan compaq. tpi mcm byk acer je.
    aku rase dari sini kite boleh nampak bile makin byk product itu digunakan
    product semkin kurang berkualiti. bile kuantiti bayk kualiti kurang.
    ala kalau dikilang tu. supervisor ckp aku nk kuatiti acer dikeluarkan byk ni dalam seminggu. jadi
    diorg terkejar2 la siapkan ..keypad kemane, pasang pon x betul mcm2 laa...

    byk kawan2 aku pakai acer ade yg elok tu sampai skg la.
    yg x elok tu jadi scrap la kat rumah. pirat

    berdasarkan kajian poyo aku ni..sape2 yg bli acer dibawak $2500 kebawah.

    korang anggap luck la dlm membeli acer ni. sbb kalau nasib x baik acer korg x sampai 6 bulan jahanam,
    kalau luck ok x rosak la. cheers mungkin sampai tua boleh pakai.

    tapi rate2 byk org bagi comment acer ni screen problem,



    affraid

    Han_Hin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 338
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Main Golf,Bola Tanpa Bola,Main Mata.
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Han_Hin on Thu Dec 10, 2009 9:03 pm

    razor wrote:bagi aku lattop acer ni kurang confident sikit la nk bli. kalau di tangan aku ade 2k
    aku lebih prefer kepada sony vaio mini Mad

    korg perasan x pengguna acer ni ramai kat malaysia.

    kalau student aku tengok byk pakai acer dan compaq. tpi mcm byk acer je.
    aku rase dari sini kite boleh nampak bile makin byk product itu digunakan
    product semkin kurang berkualiti. bile kuantiti bayk kualiti kurang.
    ala kalau dikilang tu. supervisor ckp aku nk kuatiti acer dikeluarkan byk ni dalam seminggu. jadi
    diorg terkejar2 la siapkan ..keypad kemane, pasang pon x betul mcm2 laa...

    byk kawan2 aku pakai acer ade yg elok tu sampai skg la.
    yg x elok tu jadi scrap la kat rumah. pirat

    berdasarkan kajian poyo aku ni..sape2 yg bli acer dibawak $2500 kebawah.

    korang anggap luck la dlm membeli acer ni. sbb kalau nasib x baik acer korg x sampai 6 bulan jahanam,
    kalau luck ok x rosak la. cheers mungkin sampai tua boleh pakai.

    tapi rate2 byk org bagi comment acer ni screen problem,



    affraid
    tul tu acer ug rm 2500 bwah tu doa je la tak rosak sebab ikut luck.tp sume kwan ku yg pkai acer rm2500 bwah ni sume dah rosak la.rosak lcd dier(kelip2),hdd.keyboard tercabut,engsel jd longgar cpat dan bateri cpat rosak.bkn nak ckap brand acer ni sume tak bgus.klo blh amik brand lain le tu laptop rm 2500 kebawah cam dell,lenovo,asus,msi,toshiba dan benq.klo gateway tu takyah bli le lebih kurang je ngan acer.

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Razi_IBM on Thu Dec 10, 2009 9:08 pm

    acer yang boleh dikatakan ok cuma business model je.(travelmate etc.)
    consumer model (aspire dan seangkatann dengannya)- totally steaming pile of shiat.

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by razor on Fri Dec 11, 2009 12:01 am

    Razi_IBM wrote:acer yang boleh dikatakan ok cuma business model je.(travelmate etc.)
    consumer model (aspire dan seangkatann dengannya)- totally steaming pile of shiat.

    acer travelmate bagi aku ok le..dan herge dia pon ok..

    sbb ape aku ckp ok..

    boss aku pakai kat opis 12 jam tampa henti..setiap hari..

    tu pa lettop pesonal dia office diaaa..

    run setiap mase...seingt aku..dia kerje gile2 tampa henti gune letop travelmate ..

    sor far ok ...

    tpi yg cop acer rm2500k kebwah ni je yg aku rase pembuatan dia cincai2...

    let top memg lawa design dia.. tpi dalm hampeh..

    ade gak kawn aku dapat detect acer brg dlm dia barg refurbish bounce

    Sponsored content

    Re: Kualiti Laptop Acer

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am