Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    speed internet slow bile gne IDM.

    Share

    eidd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 13/03/2009

    speed internet slow bile gne IDM.

    Post by eidd on Sat Sep 12, 2009 12:56 am

    kenapa bile aku dowld pki IDM, intenet aku jd slow?
    means bile gne mozila/google chrome n len2,jd slow gle.
    bile aku pause IDM tuh ok plak.
    spe2 tw cmne nk selesaikan mslh nih.?

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by dan_te on Sat Sep 12, 2009 2:39 am

    cmtu x yah gne idm
    mmg lmbat la
    direct download je
    x pun gne utorrent ke bottorrent ke
    sng
    mmg internet jd lmbap klu gne idm nih..
    ak pun dh sakit hati gak.....

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by TOYSЯUS on Sat Sep 12, 2009 3:13 am

    Bukan, boleh guna IDM, tapi ENABLE kan speed limiter. Kalau guna Streamyx 1MB, letak dalam 30-40kB/s je speed dia.
    So speed untuk surfing jadi laju skit sebab dah limit speed IDM. Smile
    Bila dah tak surfing, disablekan semula limiter tu supaya boleh dapat full speed macam biasa.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by ArchNide on Sat Sep 12, 2009 10:32 am

    ??????????? wrote:Bukan, boleh guna IDM, tapi ENABLE kan speed limiter. Kalau guna Streamyx 1MB, letak dalam 30-40kB/s je speed dia.
    So speed untuk surfing jadi laju skit sebab dah limit speed IDM. Smile
    Bila dah tak surfing, disablekan semula limiter tu supaya boleh dapat full speed macam biasa.
    so, speed download akan jadi lambat sket daripada biasa. aku kalau idm ni stok donlod&tinggal je. pastu collect hasil cat

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by myee on Sat Sep 12, 2009 5:20 pm

    ??????????? wrote:Bukan, boleh guna IDM, tapi ENABLE kan speed limiter. Kalau guna Streamyx 1MB, letak dalam 30-40kB/s je speed dia.
    So speed untuk surfing jadi laju skit sebab dah limit speed IDM. Smile
    Bila dah tak surfing, disablekan semula limiter tu supaya boleh dapat full speed macam biasa.

    thanks for the info bro...aku pun pakai IDM gak...mase tengak pakai...nak surf internet memang tahap cipan dah... lol!

    eidd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 13/03/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by eidd on Sat Sep 12, 2009 6:03 pm

    ??????????? wrote:Bukan, boleh guna IDM, tapi ENABLE kan speed limiter. Kalau guna Streamyx 1MB, letak dalam 30-40kB/s je speed dia.
    So speed untuk surfing jadi laju skit sebab dah limit speed IDM. Smile
    Bila dah tak surfing, disablekan semula limiter tu supaya boleh dapat full speed macam biasa.

    mcm mane nk ENABLE kan speed limiter tuh ekh..??

    lorfaz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 240
    Age : 30
    Location : 1Malaysia
    Job/hobbies : Futsal
    Registration date : 14/02/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by lorfaz on Sat Sep 12, 2009 6:20 pm

    pegi kat lmbg idm yg kat jam komputer 2.. right klik kat lmbg tu, pas tu p kat speed limiter....

    seblum ko turn on speed limiter tu..setting la bape yg ko nk limitkan............

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by TOYSЯUS on Sat Sep 12, 2009 6:57 pm

    @myee
    You're welcome..

    @eidd
    Atau pun buka IDM, menu Downloads >> Speed Limiter >> Enable..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    eidd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 13/03/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by eidd on Sun Sep 13, 2009 12:07 am

    oh ok2,
    thnXX semua yee..
    slmt hari rye.hehe.Smile

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by NazCYPHER32 on Sun Sep 13, 2009 4:39 pm

    idm tuh akan sapu sume download speed/bandwith...ko kne set speeed limit per task kt IDM option tuh..

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by kae on Sun Oct 04, 2009 12:19 pm

    mana ada lambat guna IDM..
    klo guna t0rrent client lagi lambat
    nasib baik aku ade Bitcomet Modded...

    aku guna IDM ok je...
    browse internet laju[siap boleh tgk youtube nih].. download pun laju..

    yg penting gunalah yg original...


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    rossi8270
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Location : kL,Sepang,
    Registration date : 02/06/2009

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by rossi8270 on Sun Oct 04, 2009 12:34 pm

    tmpang tnyer..klau cm aku plak..aku stok donlod n tggal...cmne aku nk wat sume klajuan tu msuk kat idm?kire klau nk on9 internet biar slow..biar lbih pd donlod..

    Sponsored content

    Re: speed internet slow bile gne IDM.

    Post by Sponsored content Today at 5:52 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:52 am