Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Ada sesapa yang expert dalam my sql?

    Share

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Ada sesapa yang expert dalam my sql?

    Post by castromakavelli on Fri Sep 11, 2009 6:07 pm

    ada yang boleh wat migration data, restructure data atau apa saja pasal dB nih...?

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Ada sesapa yang expert dalam my sql?

    Post by neology on Sat Sep 12, 2009 6:28 am

    import je bro..

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Ada sesapa yang expert dalam my sql?

    Post by castromakavelli on Sat Sep 12, 2009 4:20 pm

    tu yang simple bro...kalo kes nak repair balik database. kata la ada beribu data yang tersilap pastu nak ubah setiap satu, ada cara..?

    DevGuy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Ada sesapa yang expert dalam my sql?

    Post by DevGuy on Sat Sep 12, 2009 7:40 pm

    oo yg tu kena buat data migration tu bro macam aku buat utk MITI, JBA, MPK

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    data migration?

    Post by castromakavelli on Sun Sep 13, 2009 6:18 pm

    maksudnya kene migrate data gak kalo nak betul kan data2....

    contoh kat sini camni..: kata la ada sistem Php yang simpan No. Id ahli..

    cam biasa pengguna masukkan data, iaitu no Id. No iD tu berkait plak ngan no id orang lain, bermaksud jika no Id A, di atas nya mesti ada B.

    Kata la ada beribu ribu, atau puluh ribu data yang macam ni dah tersilap, atau berterabur, camana agaknya penyelesaian yang baik?

    DevGuy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Ada sesapa yang expert dalam my sql?

    Post by DevGuy on Mon Sep 14, 2009 1:03 am

    penyelesaian terbaik ada adalah still data migration. tapi masa nak migrate tu dia kena buat rules sikitt.
    so bend atu semua based on rule. aku dah experienced benda ni dah mmg kena buat rule

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    data migration.

    Post by castromakavelli on Mon Sep 14, 2009 6:59 am

    Ok. Kira mmg kene migrate la.

    Contoh rules?

    Sponsored content

    Re: Ada sesapa yang expert dalam my sql?

    Post by Sponsored content Today at 11:58 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:58 am