Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    kurang puas hati dgn perkauman ...

    Share

    GenR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Location : (¯`·._.• M-o-o-N
    Registration date : 14/09/2009

    Re: kurang puas hati dgn perkauman ...

    Post by GenR on Sun Sep 27, 2009 2:25 am

    alahai...x ada kesudahan,dlm forum pun boleh belaga...ni belum lagi kira yg d luar forum..

    aura
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 05/03/2009

    Re: kurang puas hati dgn perkauman ...

    Post by aura on Thu Oct 01, 2009 2:01 am

    kmicaz wrote:salam semua ..korg sokong ke 1 malaysia 2 ?
    aq ni mmg nk sokong ..tp bile bnyk kali kne kt batang idong sndri mmg susah nk pecaye ..
    begini citernyer ..
    aq bukan la mat rempit yg expert pasal motor ..
    sblom aq pkai motor yamaha ss2 , mtor 2 bnyk rosak tp bler aq g bengkel mtor !#$#%$ ni , kne ketok smpai 500++ ...dan lebih kurang 3 bulan pkai mtor 2 aq dh repair hampir 1000++ ..last skali aq tolak ..
    aq de tnye mat2 rempit ni ..diorg kate aq dh kne tipu ..sptutnyer dpt kurang 200 lebih je ..
    nk sroh mat rempit wtkan diorg offer brg panas ...asal g kedai $%#&^#^ je kne ketok ...

    then skg ni aq gne 125z ..same gak ..aritu ade prob pd enjin dlm 2 aq 2kar piston,rod , bearing ,ring pe tah ...sume 500++ (refer pade mat rempit , sptutnyer dpt 200++ gak ) ..
    so cmne r aq nk sokong 1 malaysia ...ayik nk kne tipu je ......ade x forum psl motor ..

    aq ingat nk cadang tabligh2 wt bengkel motor r ...
    jgn bg org cm aq kne tipu lg ...
    sian r kt aq ....

    Tu la aku pun banyak blaja sendiri... yang mana aku tak tau baru aku gi kedai pastu curi2 tengok cam mana mekanik tu buat hehehe.. DIY lebih baik sebab kebanyakkan mekanik moto/keta mana ada sijil kelayakkan untuk repair keta.. diaorang just base pada pengalaman ja..nak plak orang mcm kita yang tak tahu apa satu pun... kadang2 nak cuma nak services aircond keta, last2 dia kata tu rosak .. ni rosak mau kena tukar ... last2 tak jadik arr service.. aku gi kedai lain hahahaha Semua mau untung ma....

    Tapi apa kaitan 1 malaysia dengan kena kapak harga kat kedai moto???? hahaha ka aku yang tak pahal thread ni... scratch

      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:16 pm