Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    tak boleh install kaspersky 2009

    Share

    anifturk
    Guest

    tak boleh install kaspersky 2009

    Post by anifturk on Sun Mar 01, 2009 12:17 am

    saya ada masalah nak install kaspersky 2009 sebab anti virus yg lama tak boleh nak remove...minta tlg...

    anifturk
    Guest

    takboleh install

    Post by anifturk on Sun Mar 01, 2009 12:22 am

    fail ni tak boleh remove :

    McAfee Internet security suite with sideAdvisor 2008

    kat mana nak unistall

    minta tlg.........

    e_sentin
    Guest

    tak boleh install kaspersky

    Post by e_sentin on Mon Mar 02, 2009 12:56 am

    Pergi ke link di bawah, baca arahan dan cuba buat


    anifturk
    Guest

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by anifturk on Mon Mar 02, 2009 1:21 am

    LINK YANG MANA ?

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by e_sentinel on Mon Mar 02, 2009 2:54 am

    Sorry,
    Tadi log sebagai guest, post jadi mabuk sikit

    ni link dia

    http://mynoobsblog.blogspot.com/2009/02/how-to-totally-uninstall-supported.html

    anifturkey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by anifturkey on Mon Mar 02, 2009 9:35 pm

    terima kasih banyak2

    mastergie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 36
    Location : bachok,kelantan
    Job/hobbies : teacher
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by mastergie on Mon Mar 02, 2009 10:23 pm

    kea remove semua av dlm ctrl panel

    anifturkey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by anifturkey on Tue Mar 03, 2009 10:33 am

    mastergie wrote:kea remove semua av dlm ctrl panel

    kalau macam ni pulak macam mana ? minta tlg

    Error 1721. There is a problem with this Windows Installer package. A program required for this install to complete could not be run. Contact your support personnel or package vendor. Action: InstallDriverKlim6VistaX86, location: C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\VistaX86\netcfg.exe, command: -l "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\VistaX86\klim6.inf" -c s -i kl_klim6

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by e_sentinel on Tue Mar 03, 2009 12:23 pm

    Install KIS latest version ... version lama tak berapa compatible dengan Vista

    Pastikan 'run as administrator' semasa nak install

    anifturkey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by anifturkey on Tue Mar 03, 2009 11:30 pm

    e_sentinel wrote:Install KIS latest version ... version lama tak berapa compatible dengan Vista

    Pastikan 'run as administrator' semasa nak install

    tak boleh...minta tlg sangat2 saya tak berapa mahir ni...
    minta tunjuk ajar dari awal lagi.........

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by e_sentinel on Tue Mar 03, 2009 11:55 pm

    contoh


    anifturkey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by anifturkey on Wed Mar 04, 2009 2:24 pm

    e_sentinel wrote:contoh


    masih tak dapat

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by mitutoyo on Wed Mar 04, 2009 11:09 pm

    xdpt?error yg cmna tuh?

    anifturkey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by anifturkey on Fri Mar 06, 2009 9:28 am

    mitutoyo wrote:xdpt?error yg cmna tuh?

    masih tak dapat lagi....
    ada tak otai2 yg boleh tolong dari awal....
    terima kasih

    anifturkey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by anifturkey on Mon Mar 09, 2009 12:33 pm

    anifturkey wrote:
    mitutoyo wrote:xdpt?error yg cmna tuh?

    masih tak dapat lagi....
    ada tak otai2 yg boleh tolong dari awal....
    terima kasih

    saya dah install utk windows xp...ok jer
    tapi masalah baru timbul tak boleh nak login internet

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by shah100 on Fri May 15, 2009 9:34 am

    camne nak remove antivirus yang lama(avg)sebab untuk install
    antivirus yang baru tak leh lak..

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by kae on Fri May 15, 2009 4:36 pm

    shah100 wrote:camne nak remove antivirus yang lama(avg)sebab untuk install
    antivirus yang baru tak leh lak..

    donwload avg free yg baru dari laman web avg tuh..

    pastu install avg tuh..

    tapi bukan install sepenuhnya..

    dalam process untuk install tuh..

    ada 3 option yg ko kena pilih


    1]Add/Remove Components
    2]Repair installation
    3]Uninstall

    pilih no 3]uninstall..

    patuh ikut arahan seterusnya..

    so dh fully uninstall..

    anyway.. aku rindu ngan avg 8.5 aku ... sekarang aku pakai kaspersky.. mahal woo.. RM 67 sekotak KAV..dulu aku pakai AVG - harga RM 50 sekotak jer..
    nanti tahun depan aku nk beli avg balik..

    avg memang best.. kasperky kureng sket.. bagi aku


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by fizzswiss2u on Sat May 16, 2009 1:12 am

    KAE... Tahun depan nk pakai AVG x yah beli RM50 sekotak... ku jual kt ko RM0.50 sekotak k.. Razz

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by kae on Sat May 16, 2009 8:15 am

    fizzswiss2u wrote:KAE... Tahun depan nk pakai AVG x yah beli RM50 sekotak... ku jual kt ko RM0.50 sekotak k.. Razz

    lol..
    klo boleh boleh nk 1year licence for 1 pc..

    and ada installation disc serta kotak skali..

    klo ader konfem aku beli 50 sen cheers


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by ahaksz28 on Sat May 16, 2009 11:17 am

    shah100 wrote:camne nak remove antivirus yang lama(avg)sebab untuk install
    antivirus yang baru tak leh lak..

    salam

    untuk AVG ada removal tools yang kena pakai untuk completely remove software AVG tu..
    boleh download dekat link ni..AVG..

    download AVG Removal..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by johnburn on Sat May 16, 2009 11:51 am

    Uninstaller atau Removal Tools untuk Antivirus

    1. avast!
    Avast! Uninstall Utility
    Nota: Sila boot ke Safe Mode sebelum menggunakan utiliti tersebut.

    2. AVG
    AVG Remover32-bit |64-bit

    3. Avira
    Avira RegCleaner
    Nota: Avira tidak menyediakan sebarang removal tool tetapi mereka ada menyediakan utiliti untuk membersihkan registri yang ditinggalkan Avira. Aplikasi ini dalam bahasa German. Anda haruslah klik butang Keys auslesen untuk mencari key registri bermasalah, kemudian tandakan key tersebut sebelum mengklik butang Löschen untuk delete key tersebut.

    4. BitDefender
    BitDefender Uninstall Tool 32-bit | 64-bit

    5. Computer Associates
    CA SupportBridge untuk versi2008 | 2009
    Nota: Computer Associates uninstaller memerlukan sambungan ke internet untuk mengesahkan dan memuat turun versi penuh uninstaler tersebut.

    6. ESET
    NOD32Removal
    Nota: Ini merupakan removal tool tidak rasmi ESET dalam bahasa Dutch.

    7. F-Secure
    F-Secure Removal Tool
    Nota: Uninstaller ini akan reboot pc setelah selesai proses uninstal.

    8. Kaspersky
    Kaspersky Anti-Virus Remover

    9. McAfee
    McAfee Consumer Product Removal (MCPR)

    10. Windows Live OneCare
    Windows Live OneCare Cleanup Tool

    11. Norton / Symantec
    Norton Removal Tool

    12. G DATA
    G DATA AV-Cleaner

    13. Panda Security
    Panda Security Uninstaller

    14. Trend Micro

    Trend Micro Diagnostic Toolkit32-bit | 64-bit

    15. AppRemover
    Download AppRemover
    Nota: AppRemover merupakan aplikasi yang dapat membuang antivirus dan antispyware seperti semua antivirus di atas dan juga Spy Sweeper, Trend Micro PC-Cillin, SpyCatcher, Sophos, SpyBot, Spyware Doctor, Norman, Spyware BeGone, Ad-aware, Bazooka Scanner, SpywareBlaster, eEye Blink, ClamWin, CheckPoint, BullGuard, RISING dan AhnLab V3 VirusBlock.


    Last edited by johnburn on Sat May 16, 2009 1:04 pm; edited 1 time in total

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by fizzswiss2u on Sat May 16, 2009 12:45 pm

    Bagus!! johnburn... Satu perkongsian yg menarik... teruskan usaha anda cheers

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by budak baik on Wed Jun 24, 2009 9:18 pm

    mudah jer nak uninstall av yg xley unistall..
    follow step ni..

    1. Start>run>regedit>Software>(Cari file av korg)>dlete

    kalau x jmpa cri tkn cntrl+f then search nama av korg.

    diharap dapat membantu..

    aiman7999
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 08/07/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by aiman7999 on Wed Jul 08, 2009 3:25 am

    HMMM.....KENE MAHIR REGISTRY EDITING BARU RETI NAK SELESAI MASALAH.
    CARA BUDAK BAIK NI KIRA YG PALING BASIC LER......YG NI LE AKU TAU PUN.
    KLU ADE CARA LAIN TU DAH KIRA BAGUIH LA TUH. farao

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by Intel2Core on Wed Jul 08, 2009 12:14 pm

    klu still x leh remove McAfee Internet security suite with sideAdvisor 2008,
    ko g kat regedit
    -> HKEY_CURRENT_UESER
    -> HKEY_LOCAL_MACHINE
    -> HKEY_USERS

    pastu, masuk kat dlm SOFTWARE -> cari McAfee Internet security suite with sideAdvisor 2008..delete fail tu..

    Sponsored content

    Re: tak boleh install kaspersky 2009

    Post by Sponsored content Today at 2:04 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:04 pm