Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Bagaimana tambah jumlah user dlm penggunaan router wireless

    Share

    kueng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 04/09/2009

    Bagaimana tambah jumlah user dlm penggunaan router wireless

    Post by kueng on Wed Sep 09, 2009 3:11 pm

    Salam sumua..
    sy nak bertanya tentang bagaimana nak tambah user bagi router wireless. sy menggunakan model aztect WL830RT4. Kalo x silap sy router aztect ni limit 16 user je dlm 1 masa. soalan saya :

    1) Apa yang saya boleh lakukan agar user yg dpt menggunakan router wireless tersebut melebihi 16 org pada 1 masa?

    2) adakah sy perlu tambah router wireless lagi?

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Bagaimana tambah jumlah user dlm penggunaan router wireless

    Post by Razi_IBM on Fri Sep 18, 2009 12:09 am

    tak pernah pun aku dengar router ada limit.
    biasanya router akan blasah je receive connection selagi cukup ip dan selagi tak lockdown.
    kalau betul la router tu limit ip,
    aku rekemen untuk soalan no. 2...
    WRT54GL haha..pastu guna tomato firmware.

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: Bagaimana tambah jumlah user dlm penggunaan router wireless

    Post by HelpDesK on Fri Sep 18, 2009 1:31 pm

    biasanya limited la... lagipun AP biasa ni chipset murah dan kalau connect ramai...mean session makin byk.. dah tentu boleh overload ..

    Sponsored content

    Re: Bagaimana tambah jumlah user dlm penggunaan router wireless

    Post by Sponsored content Today at 5:46 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:46 am