Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Share
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by Jedi on Wed Nov 25, 2009 8:07 am

    Kena tengok gak.
    Kebebasan yang macam mana?

    Bagi aku, aku TAKKAN keluar ngan perempuan lain.
    Jadi, awek aku pun patutnya TAKKAN keluar ngan lelaki lain.

    Jangan keluar malam2.
    Sebelum Maghrib, mesti ada kat rumah.
    Kalau bekerja, lain cerita...dok la dalam ofis Razz

    Nak bergaya...bergaya lah...tapi tutup aurat betul2.
    Make up ala kadar jer...tebal2 pun, sat lagi nak solat...kena basuh gak Laughing
    Nak keluar ngan kawan2, keluarlah..
    Keluar ramai-ramai (lelaki pun ada), jalan ngan kelompok Hawa jer.
    Jaga tingkah laku.

    Tu jer...


    Kalau itu semua dikatakan menyekat kebebasan, takde beza la dengan budaya barat Rolling Eyes

    Kalau belum apa2 dah panas baran, ringan tangan, nak baling benda...tinggalkan jer lah dia tu.
    Memeningkan kepala nanti.
    Dah kahwin esok, lebam2 jawabnya.

    p.s: aku ni kuat cemburu tapi bukan cemburu buta dan ganaz la...
    avatar
    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 34
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by tech_frix on Thu Nov 26, 2009 10:48 am

    senang je...
    kalau kita laki, cuba bayankgan awek kita perangai mcm kita (yg kaki kuar ngn pompuan lain)
    apa perasaan kita...
    sama gak la ngn pompuan...
    aku kekadang nyampah gak bila pompuan suka mintak pendapat laki lain bab2 cinta ni...
    sah2 laki akan setuju ngn pompuan tu sbb nak masuk jarum...apara..
    kalau dah suka tu, kena la korban sket...
    avatar
    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 38
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by sharina on Thu Nov 26, 2009 11:07 am

    may b dorng sekat tok kebaikan bersame kowt,,
    nak jage awek dew,, maklum la sayang kan??
    hurmm,, neway kepada lelaki yng kuat sangat cemburu,, berpada2 la ok??

    mis3catz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 138
    Location : the city of catville
    Job/hobbies : buat pahale n dose..
    Registration date : 12/05/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by mis3catz on Thu Nov 26, 2009 8:55 pm

    salam..

    pakwe menyekat kebebasan..
    ade baek n buruknye..

    baek tuh sbb tande die caring lor..

    buruk tuh sbb buat kite rimas..rimas n rimas..

    so na skat tuh elok jgak.. tp jgn over~
    avatar
    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by Falcon on Fri Nov 27, 2009 11:09 pm

    Jedi wrote:Bagi aku, aku TAKKAN keluar ngan perempuan lain.
    Jadi, awek aku pun patutnya TAKKAN keluar ngan lelaki lain.


    Yg ni btol.

    Kena ada kawalan ckit dari aspek ni.
    Aku dah tgk ramai kawan aku berpisah sbb faktor ni. X jaga bahagian ni... so si perempuan / lelaki berkenalan dgn someone yg lebih caring... last-last putus.

    Mamat caring yg jadi org ketiga tu plak.. caring masa belum berjaya jer. Pas dapat... hilang caring dia.


    isk..isk..
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by Jedi on Sat Nov 28, 2009 6:45 am

    Falcon wrote:
    Jedi wrote:Bagi aku, aku TAKKAN keluar ngan perempuan lain.
    Jadi, awek aku pun patutnya TAKKAN keluar ngan lelaki lain.


    Yg ni btol.

    Kena ada kawalan ckit dari aspek ni.
    Aku dah tgk ramai kawan aku berpisah sbb faktor ni. X jaga bahagian ni... so si perempuan / lelaki berkenalan dgn someone yg lebih caring... last-last putus.

    Mamat caring yg jadi org ketiga tu plak.. caring masa belum berjaya jer. Pas dapat... hilang caring dia.


    isk..isk..


    Camtu pun ada ek?
    Dol tul la mamat tu.

    Cam niat hanya nak rampas jer.
    avatar
    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by Falcon on Sat Nov 28, 2009 10:41 am

    Jedi wrote:
    Camtu pun ada ek?
    Dol tul la mamat tu.

    Cam niat hanya nak rampas jer.

    X pasti la... mungkin dia hanya nak merampas... tapi ada kemungkinan gak sbb dah dapat.. seolah2 dah secure dlm tangan dia la. So kasih sayang dia masa nak merampas tuh yg 100% di divertkan ke tempat lain.. mungkin kereta ke.. atau mungkin dia dah boring kot sbb dah dapat rampas.

    Tapi mmg sedey la aku tgk situasi mcm ni...


    Pengajaran dia.. kawalan tu kena ada (opinion aku la..) cuma jgn ketat sgt tapi jgn loose sgt. Kalau pasangan kita ckp jgn kuar dgn orang lain.. the best if possible adalah kita ikut cakap dia. Kengkadang itu lebih baik daripada keluar.. jatuh hati kat orang lain.. pasangan kita yg cukup setia kat kita tuh kita tinggalkan mcm tuh jer.

    Atau jadi mcm tu kat kita.. isk.. isk..

    Kalau jadi mcm tu mmg menyedihkan..

    genious90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 8
    Location : Kuching
    Registration date : 25/11/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by genious90 on Sat Nov 28, 2009 10:55 am

    Sebenarnya... mesti ada keseimbangan. Xdapatlah klau yg lelaki atau perempuan je yg nak kebebasan.. Pandai-pandailah bagi ya..
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 58
    Registration date : 24/04/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by raidizh AR on Sat Nov 28, 2009 2:11 pm

    biasalah tu... eksaited b4 dapat je... pas da dapat, mule la tawar je rase hati tu

    sama macam beli buku cerita.. sebelom beli, dgr review dr org lain, survey kat tenet, mcm2 la, smpi xlena tdo malam xsabar nk g kedai buku esok sebab nak beli buku tu

    pas da beli, bace separuh jalan je dah boring.. berbeza dengan buku yang kita memang minat sendiri.. minat yg dtg dari hati, tanpa pengaruh dari orang lain

    biasalah juga kalo kita nampak lelaki lain tgh jalan ngn awek die, terdetik dalam hati kita, "untungnya kalo perempuan tu jadi awek ak. nampak macam caring je"

    tapi.. kita lupa, tangan si gadis yg ad dlm genggaman kita tu lebih memahami.. kadang2 kes merampas ni berlaku sebab nak test market..

    atau mungkin juga die rase die layak untuk mendapat yang lebih baik dari ap yang die miliki sekarang. dalam erti kata lainnya, perasan lebey la deyy!!


    --------------------------------------------
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by Jedi on Sat Nov 28, 2009 3:43 pm

    raidizh AR wrote:biasalah tu... eksaited b4 dapat je... pas da dapat, mule la tawar je rase hati tu

    sama macam beli buku cerita.. sebelom beli, dgr review dr org lain, survey kat tenet, mcm2 la, smpi xlena tdo malam xsabar nk g kedai buku esok sebab nak beli buku tu

    pas da beli, bace separuh jalan je dah boring.. berbeza dengan buku yang kita memang minat sendiri.. minat yg dtg dari hati, tanpa pengaruh dari orang lain

    biasalah juga kalo kita nampak lelaki lain tgh jalan ngn awek die, terdetik dalam hati kita, "untungnya kalo perempuan tu jadi awek ak. nampak macam caring je"

    tapi.. kita lupa, tangan si gadis yg ad dlm genggaman kita tu lebih memahami.. kadang2 kes merampas ni berlaku sebab nak test market..

    atau mungkin juga die rase die layak untuk mendapat yang lebih baik dari ap yang die miliki sekarang. dalam erti kata lainnya, perasan lebey la deyy!!

    Hehehe...
    avatar
    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by Falcon on Sat Nov 28, 2009 8:01 pm

    raidizh AR wrote:biasalah tu... eksaited b4 dapat je... pas da dapat, mule la tawar je rase hati tu

    sama macam beli buku cerita.. sebelom beli, dgr review dr org lain, survey kat tenet, mcm2 la, smpi xlena tdo malam xsabar nk g kedai buku esok sebab nak beli buku tu

    pas da beli, bace separuh jalan je dah boring.. berbeza dengan buku yang kita memang minat sendiri.. minat yg dtg dari hati, tanpa pengaruh dari orang lain

    biasalah juga kalo kita nampak lelaki lain tgh jalan ngn awek die, terdetik dalam hati kita, "untungnya kalo perempuan tu jadi awek ak. nampak macam caring je"

    tapi.. kita lupa, tangan si gadis yg ad dlm genggaman kita tu lebih memahami.. kadang2 kes merampas ni berlaku sebab nak test market..

    atau mungkin juga die rase die layak untuk mendapat yang lebih baik dari ap yang die miliki sekarang. dalam erti kata lainnya, perasan lebey la deyy!!

    selalunya org mcm ni x pernah tahan lama. Dia rasa dia best.. so pasangan dia HARUS submissive pada dia. Prob akan muncul bila pasangan dia x leh buat mcm tu. last2 putus...

    susah dgn orang high self-esteem berlebihan nih...
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by khairul anwar on Thu Dec 03, 2009 11:13 pm

    kalo makwe menyekat kebebasan lak?

    kes macam nie mungkin jarang kot.
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by Jedi on Fri Dec 04, 2009 8:04 am

    Aku pernah kenal sorang awek player.
    Alhamdulillah la kalau dapat awek menyekat kebebasan.
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 58
    Registration date : 24/04/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by raidizh AR on Fri Dec 04, 2009 8:12 am

    ala... pendapat ak (sbg seorang gadis nan ayu.. kehkhe), menyekat benda yang betol jela.. kalo stakat die nk kuar ngn member g futsal malam2, bior ler die

    da lumrah lelaki nk bersukan ngn mmber, lepak kat maple ramai2, g tgk bola.. menda tu xde masalah ekceli pada mana2 perempuan yang waras.. diulangi, yang waras

    cuma kalo keluar tu, jgn la berdua ngn pmpn lain, mesra smpi kne tgkp basah, layan pmpn salah nombor (cukup la sekadar bagitau die tersalah, kalo pmpn tu tnye lebih2, ignore je ler)

    kalo yang extra kontrol tu ak xtau ler, ade kot pmpn jenis marah/jeles bf die lepak maple, gf die takot bf die jatuh cnta kat mamak tu la kot agaknya.. sbb mamak tu lebih pandai masak dr gf tu. kne bersaing merebut chenta plak


    --------------------------------------------
    avatar
    lorfaz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 240
    Age : 31
    Location : 1Malaysia
    Job/hobbies : Futsal
    Registration date : 14/02/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by lorfaz on Fri Dec 04, 2009 9:33 am

    raidizh AR wrote:ala... pendapat ak (sbg seorang gadis nan ayu.. kehkhe), menyekat benda yang betol jela.. kalo stakat die nk kuar ngn member g futsal malam2, bior ler die

    da lumrah lelaki nk bersukan ngn mmber, lepak kat maple ramai2, g tgk bola.. menda tu xde masalah ekceli pada mana2 perempuan yang waras.. diulangi, yang waras

    cuma kalo keluar tu, jgn la berdua ngn pmpn lain, mesra smpi kne tgkp basah, layan pmpn salah nombor (cukup la sekadar bagitau die tersalah, kalo pmpn tu tnye lebih2, ignore je ler)

    kalo yang extra kontrol tu ak xtau ler, ade kot pmpn jenis marah/jeles bf die lepak maple, gf die takot bf die jatuh cnta kat mamak tu la kot agaknya.. sbb mamak tu lebih pandai masak dr gf tu. kne bersaing merebut chenta plak

    hahaha.... jatuh cinta ngan mamak!! ni time blaja dlu yer la....

    adus, x bleh aku trime kalo nk p men futsal pun x bg..mn dpt.. futsal tetap futsal... nk mrh ke nk ngajuk ke blakang cite... Twisted Evil
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 58
    Registration date : 24/04/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by raidizh AR on Sat Jan 23, 2010 8:20 pm

    lorfaz wrote:adus, x bleh aku trime kalo nk p men futsal pun x bg..mn dpt.. futsal tetap futsal... nk mrh ke nk ngajuk ke blakang cite... Twisted Evil

    seperti ak juga... kalo ad bf nak sekat mnde xlogik, ak redah gak je... pujuk tu kemudian la..

    asalkan ape yang kta buat tu kita yakin bkn perkara yg salah dan melanggar hukum hakam.. jahatkah ak? akakakakkaka.. ur call


    --------------------------------------------
    avatar
    wizard
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 33
    Location : around peNang
    Job/hobbies : spy~psyco
    Registration date : 08/02/2010

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by wizard on Thu Feb 11, 2010 3:07 pm

    ermm sikit pertanyaan...
    kalau da bertunang cam ner?
    patut ke di control??
    hehe Very Happy
    avatar
    braderitam77
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 40
    Location : org muo,duk kuantan(merantau le)
    Job/hobbies : potong sawit/main game n mancing
    Registration date : 25/03/2009

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by braderitam77 on Thu Feb 11, 2010 6:16 pm

    ekekkekke....salah wat statement kena saman niehh.....takuttt.. tp para lelaki tu jgn le control sgt ngan pompuan tu...dgn makwe sendiri bukan main nak kontrol ..tp diri sendiri tu tadak tgk kaaa..(cth merokok laa..makwe sendiri pun tension tau ..kang cakap kena marah..)namun klu nak kontrol ada batasan ...tgk aku kontrol kete kontrol nie ok ajer..(ehh salah yerkk...im soriiii)

    Sponsored content

    Re: PAKWE MENYEKAT KEBEBASAN???

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Nov 18, 2017 12:34 pm