Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    antara dell...hp..... and asus

    Share

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    antara dell...hp..... and asus

    Post by dan_te on Sun Sep 06, 2009 2:02 am

    salam
    ak nak mnx pendapat otai2 komp
    nak mnx tlg ak decide laptop
    dalam senarai ak skrg ni
    ak dh wat shortlist
    antara:
    hp pavillion dv2
    hp pavillion dv36011tx
    dell studio 15
    asus k40ab

    hmmmm
    bleh tlg cdgkan x antara yg kat atas ni
    ak student yg byk assignment
    ske tgk cite
    ske main game
    ak btul2 mghargai sape yg komen..
    trimas

    Kill_steR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 26/02/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by Kill_steR on Sun Sep 06, 2009 3:09 am

    aku cadangkan asusk40ab atau dell studio15

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by Superior on Sun Sep 06, 2009 7:38 am

    ASUS K40AB..

    Spec Cantik, harga murah!!

    baru masuk IPT ke?

    mattjack
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 44
    Registration date : 25/02/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by mattjack on Sun Sep 06, 2009 9:00 am

    hp pavilion dv2
    sesuai utk student
    ringan lak tu...

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by dan_te on Sun Sep 06, 2009 1:24 pm

    hmmmm...
    mmg nak agkat asus k40ab
    hrga murh
    spec smart
    tetapi cmne plak ngn design die ye?
    dv2 mmg lawa gler
    tp die bg external dvd la
    mak x bagi
    sy ni pelupa orgnye
    baru je msuk ipt
    hehe
    budak baru nak kenal dunia
    help help

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by dan_te on Sun Sep 06, 2009 1:30 pm

    salam
    tertinggal smthg
    yg asus ngn dell tu
    ad gc hd 4570
    hd tu cmne ek?
    ok ke
    klu main game smooth x?
    die nye speed cmne ek klu main devil may cry 4?
    mn x tlg mnx tlg

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by SoNic_ATi on Sun Sep 06, 2009 1:46 pm

    ni spec utk asus K40AB

    asus

    ni plak dell 15

    dell studio 15

    kalau aku,mybbe aku pilih dell kot coz screen dia besor sikit..........
    tapi asus pnye warranty lagi lama dari dell 2tahun global lg.........
    so pandai2 lah nak pilih yang mane satu........... scratch

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by dan_te on Sun Sep 06, 2009 3:06 pm

    hmmm...
    sy dh wat keputusan
    sy nak ambik dell studio 15
    ap pndapat sume?

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by Superior on Sun Sep 06, 2009 6:09 pm

    Sonic Ati, ASUS K50AB pun besar jugak 15.6", siap ada Numpad lagi pada keyboard. Harga sama dgn K40AB.

    TS, aku mcm ko gak minat antara ketiga2 model yg ko sebutkan. Serba salah. Yang HP tu aku minat sbb 12", ringan. mmg senang nak bawa ke hulu hilir. Tapi harga mahal dari K40AB.

    ASUS K40AB tu free dos, takde OS. salah 1 sbb ia murah. aku kalau beli nak cari yg takde OS, sbb aku ni format2 pc pun dah selalu wat.. kalau pakai OS ori, kena format rasa sayang plak...

    ketiga2 laptop ni aku minat.. kalau ikut murah, aku suka Asus K40AB. kalau dari segi ringan tu aku pilih HP 12" ni. Kalau sebab jenama, aku pilih dell ni.

    arghh.. kalau la ada jenama dell, skrin 12", spec dan harga mcm ASUS K40AB. aku mmg pilih ni.

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by test0123 on Sun Sep 06, 2009 6:10 pm

    tepat pilihan awk..ni.. Basketball

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by Superior on Sun Sep 06, 2009 6:14 pm

    http://www1.ap.dell.com/my/en/business/vostronb/laptop-vostro-1220/pd.aspx?refid=laptop-vostro-1220&s=bsd&cs=mybsd1

    Dell ada keluaran 12".. tapi harga RM2999. HDD 160GB je. GC plak Graphic Card
    Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X4500MHD. kalau ATi HD 4570 cun ler..
    Yg jenama HP tu dpt 320GB..

    nak tanya la.. Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X4500MHD ni, ia akan amik RAM punya saiz ke??

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by SoNic_ATi on Mon Sep 07, 2009 11:49 am

    ye ke superior.........leh kau bg list harga kat aku x....coz puas aku cari2 xdok pun.........kalau sama harga asus K50AB dgn K40AB...aku nak angkat asus K50AB..........bior berat pun.........tapi puas bila aku nak main game........ Basketball

    Gateway
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 170
    Registration date : 04/03/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by Gateway on Mon Sep 07, 2009 3:22 pm

    k40ab.. memang menyelerakan....
    running cysis smooth aje dalam medium setting..

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by sheikomatic on Tue Sep 08, 2009 11:02 am

    Studio 15 gc lagi power dari K50AB..

    Studio 15-4570 512MB GDDR3
    K50AB-4570 512MB DDR2.

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by Superior on Tue Sep 08, 2009 10:35 pm

    K50AB ***siri*** byk versi kan.. ikut spec. ade yg HDD 250GB, 320GB, RAM 2GB, 4GB. sbb tu harga beza2. kejap ada RM2099, ade RM2199 dan ade pulak RM1999.

    Kalau ko nak puas hati main game beli la K70AB. 17". lagi puas main game + berat. Hahaha..

    aku tgk dell studio 15 tu cuma tulis
    Video Card
    512MB ATI Mobility Radeon HD 4570

    takde plak kata DDR2 ke GDDR3?

    lagipun Asus K50AB murah dari Dell Studio 15 ni. Warranty 2thn. aku suke keyboard dia yg ada numlock tu. nak key-in password selalunya aku guna numlock tu kalau pakai pc biasa. kalau kat laptop guna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 tu yg sederet tu leceh...

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by sheikomatic on Wed Sep 09, 2009 1:37 am

    Semua laptop tak tulis jenis vram.. So kena la cari..

    4570 boleh pakai DDR2/DDR3/GDDR3.. Terpulang kepada manufacturer untuk guna vram jenis apa,
    ikut jugak harga laptop tu..

    K70AB tak boleh compare dengan K40AB/K50AB..
    Reso K70AB 1600x900
    Reso K40AB/K50AB 1366x768
    Reso yang berbeza tapi gc yang sama

    Aku rasa 4570 dengan reso 1366x768 pun cukup2 makan je
    4570 dengan 1600x900 memang susah la

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by dan_te on Wed Sep 09, 2009 12:44 pm

    bro sheikomatic....
    yhanks la sbb bg cdgn
    ak mmg nak ambik dell studio 15
    x pe la besar skit
    jnji puas pki
    pas raye ni ambik la
    tp mmg gc dell tu ddr3
    ak mmg dh tgk dh
    bro sheikomatic
    running game crysisi smooth x?

    Sponsored content

    Re: antara dell...hp..... and asus

    Post by Sponsored content Today at 8:27 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 pm