Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Share

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by castromakavelli on Fri Sep 04, 2009 10:00 pm

    Aku ada masalah bila nak export Database yang bersaiz 300mb dari phpmyadmin ke pc.
    aku dah cuba pakai download accelarator seperti internet download manager tapi gagal.

    sesapa yang ada pengalaman atau cara?

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by johnburn on Fri Sep 04, 2009 10:41 pm

    mungkin jd sbb time out sbb kt php ade setting max_execution_time iaitu slama mane script tu bleh execute sblom di terminate. untk proses file yg sbesar tu, mst la perlukn mase yg lbh. atau mngkn juga sbb memory_limit iaitu maximum memori yg script dibenarkn pkai.
    kl ko ade access, aku suggst ko telnet ke server n download pkai telnet.


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by castromakavelli on Fri Sep 04, 2009 10:44 pm

    johnburn wrote:mungkin jd sbb time out sbb kt php ade setting max_execution_time iaitu slama mane script tu bleh execute sblom di terminate. untk proses file yg sbesar tu, mst la perlukn mase yg lbh. atau mngkn juga sbb memory_limit iaitu maximum memori yg script dibenarkn pkai.
    kl ko ade access, aku suggst ko telnet ke server n download pkai telnet.

    camana nak wat tu..?
    ubah kat phpmyadmin tak leh ke?

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by johnburn on Fri Sep 04, 2009 10:55 pm

    xleh sbb tu settng php
    host ko pkai tu ade cPanel x?
    kl ade, ko bleh try backup pkai cPanel
    dlm cPanel, tgk bhgian Files, ade menu Backups
    kl xjd gak try la telnet


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by castromakavelli on Fri Sep 04, 2009 11:02 pm

    johnburn wrote:xleh sbb tu settng php
    host ko pkai tu ade cPanel x?
    kl ade, ko bleh try backup pkai cPanel
    dlm cPanel, tgk bhgian Files, ade menu Backups
    kl xjd gak try la telnet

    tu kira backup semua la kan?....kalo aku nak satu table je leh tak?

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by johnburn on Fri Sep 04, 2009 11:05 pm

    kl pkai cpanel tu, ko leh backup by database la
    ko biar btol satu table dh 300mb
    wow haha


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by castromakavelli on Fri Sep 04, 2009 11:49 pm

    johnburn wrote:kl pkai cpanel tu, ko leh backup by database la
    ko biar btol satu table dh 300mb
    wow haha

    tu la pasal...sebab sistem melibatkan pendaftaran...

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by johnburn on Sat Sep 05, 2009 12:30 am

    ko try la telnet sbb nt ko leh pkai mysqldump untk dump table tu je


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by castromakavelli on Sat Sep 05, 2009 1:18 am

    johnburn wrote:ko try la telnet sbb nt ko leh pkai mysqldump untk dump table tu je
    ok ok..pepehal terima kasih arr bro..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by johnburn on Sat Sep 05, 2009 1:53 am

    no hal..
    satu lg ko leh try submit support ticket kt hostng ko dan mntk tlg diorg backupkn hehe


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by castromakavelli on Sat Sep 05, 2009 2:22 am

    johnburn wrote:no hal..
    satu lg ko leh try submit support ticket kt hostng ko dan mntk tlg diorg backupkn hehe

    ok..akan ku turuti nasihat mu itu..heehe..

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by OngBok on Sat Sep 05, 2009 2:46 am

    ko try buat macam nie.

    1. login ke cpanel.
    2. dalam cpanel tengok bahagian File.
    3. klik Backup Wizard.
    4. klik backup
    5. klik mysql database
    6. pilih database (klik database yang nak backup)
    7. download ... dan simpan dalam pc.
    try.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by castromakavelli on Sat Sep 05, 2009 2:54 am

    ok mekasih!

    Sponsored content

    Re: export database 300Mb ke pc dari Phpmyadmin

    Post by Sponsored content Today at 4:27 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:27 am