Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Share

    rambutanmuda
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 14/06/2009

    Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa nak komen

    Post by rambutanmuda on Thu Sep 03, 2009 7:45 am

    Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa nak komen


    Nie ada satu enjin carian bagi laman web, blog , forum tak kira apa bentuk web.

    Boleh daftar dengan mudah, sekali sahaja dan mudah diindex

    ScreenShot cuba tengok




    alamat web site search engine nie adalah

    http://search-malaysia.web-popular.com/

    minta komen

    GenR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Location : (¯`·._.• M-o-o-N
    Registration date : 14/09/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by GenR on Mon Sep 14, 2009 12:47 pm

    hmmm Very Happy lambat la nak search

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by neology on Mon Sep 14, 2009 5:10 pm

    loading page pun lmbt bro..kurangkan imej..

    GenR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Location : (¯`·._.• M-o-o-N
    Registration date : 14/09/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by GenR on Mon Sep 14, 2009 11:37 pm

    perlu d perbaiki lgi kot Very Happy heee

    rambutanmuda
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by rambutanmuda on Sat Oct 03, 2009 11:49 am

    ya lambat sebab MSQL dia lembab, baru betulkan... so sesapa digalakkan join dalam search engine ini..

    ni beberapa maklumat

    PENDAFTARAN LAMAN WEB ANDA

    PENGENALAN

    Mendaftar laman web adalah wajib jika ada mahukan masa depan laman web anda lebih cerah. Jika anda mencari cara untuk laman web anda dikenali ramai, anda perlu memperkenalkan laman web anda pada masyarakat yang anda mahukan. Selain daripada enjin carian yang terdapat di dunia ini, seperti google.com, msn.com dan sebagainya, anda kini ada pilihan untuk menyertai komuniti setempat khas untuk rakyat Malaysia sahaja.



    JENIS LAMAN WEB YANG DITERIMA

    Kami menerima hampir semua jenis laman web seperti Blog samaada anda menggunakan wordpress, blogspot dan sebagainya. Kami juga menerima laman web statik, portal, forum, shopping cart, tidak kira apa jenisnya asalkan dalam kumpulan laman web dan tidak kira untuk apa tujuan laman web itu diwujudkan samada perniagaan atau bukan perniagaan, diterima. Walaubagaimanapun kami tidak menerima laman web dimana isi kandungannya bercanggah dengan undang-undang Malaysia ataupun Agama.



    CARA MENDAFTAR

    Mendaftar laman web anda disini amat mudah. Anda boleh memasukkan seberapa banyak halaman web anda pada bila-bila masa. Halaman web anda akan di lawati enjin carian kami dalam masa 2 hingga 3 hari sahaja. Anda boleh mendaftar tanpa memerlukan anda mendedahkan siapa anda, nama anda, alamat dan sebagainya semata-mata mahu disenaraikan kedalam perpustakaan alamat laman web kami. Cukup anda memasukkan kod javascript dibawah untuk mempelawa enjin carian kami ke alamat laman web anda. Kod javascript tersebut serta butang yang akan mucul adalah seperti dibawah,

    Pilih salah satu sahaja,



    PILIHAN 1

    <SCRIPT language=JavaScript src="http://search-malaysia.web-popular.com/submit.js"></SCRIPT>





    PILIHAN 2

    <SCRIPT language=JavaScript src="http://search-malaysia.web-popular.com/submit2.js"></SCRIPT>





    Letaklah kod tersebut kedalam mana-mana halaman yang anda mahu daftarkan. Dimana anda mesti letakkan pada source code laman web anda selepas tag <body> tetapi sebelum tag </body>

    Anda letaklah mana-mana ikut kesukaan hati anda, diatas, dibawah, dalam kotak, tepi kotak dan sebagainya. Dalam masa 3-4 hari laman web anda akan tersenarai dalam enjin carian ini. Untuk pastikan halaman web anda tersenarai, anda boleh memeriksanya dengan memasukkan alamat / url laman web anda pada kekotak search/topik diatas.



    BAGAIMANA KOD TERSEBUT BERFUNGSI

    Katakan anda telah memasang kod javascript pada laman web tersebut. Apabila anda atau sesiapa melawat laman web tersebut ,kod javascript tersebut akan di aktifkan dan memberitahu halaman web tersebut aktif dan enjin carian kami akan diarah untuk pergi kelaman web tersebut. Laman web tersebut akan di analisa. Jika laman web tersebut belum di index maka ia akan terus di index dan dimasukkan kedalam sistem enjin carian kami. Untuk mengetahui sama ada laman web anda telah disenaraikan, lawati link Senarai halaman web yang telah direkod pada menu diatas.

    Kod tersebut juga bertindak sebagai pembatal. Enjin carian kami diarah untuk selalu melakukan kemaskini. Jika laman web tersebut ada disenarai tetapi apabila enjin carian kami melakukan kemaskini semula dan mendapati laman web tersebut tidak mengandungi kod maka halaman tersebut akan dikeluarkan dari senarai dengan menganggap halaman web tersebut sudah tidak lagi wujud.

    Beberapa perkara yang enjin carian ini mengambil kira dalam memberi ranking index adalah,

    1. Title laman web anda yang anda boleh kemaskini melalui diantara tag <title> dan </title>
    2. Description, meta tag description anda mestilah sesuai dengan kandungan anda.
    3. Isi kandungan, dimana satu page anda akan di ekstrak dan dikaji oleh laman web ini.

    Kami juga akan melawat secara manual bagi membasmi (ban) laman web lucah dan menyalahi undang-undang agama.



    PENUTUP

    Harap anda gembira, terima kasih.





    alamat web site search engine nie adalah

    http://search-malaysia.web-popular.com/

    minta komen

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by ScareCreW on Sat Oct 03, 2009 12:58 pm

    domain nya panjang sangat la. macamana nak lawan pemain besar lain.

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by kae on Sat Oct 03, 2009 1:28 pm

    google - 6 perkataan
    yahoo - 5 perkataan
    search-malaysia.web-popular - .??


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by BasicCX on Mon Oct 05, 2009 11:27 am

    patut buat nama macam enjin carian malaysia ni cari.com.my

    pilih nama yang lebih sesuai

    null
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Age : 35
    Location : Penang
    Job/hobbies : Programming
    Registration date : 21/08/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by null on Thu Oct 15, 2009 5:53 pm

    Dia nak celen Goooooogle kot? hehe

    kluanggirl
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Location : Dok Duane2 ah
    Registration date : 18/07/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by kluanggirl on Thu Oct 15, 2009 6:29 pm

    Kenapa domain dia panjang sangat.... Guna google lebih efektif,senang dan cepat.
    Dulu dah ada orang cuba buat cari.com.my ..tapi terkubur..cari.com.my dah jadi tempat berforum pulak.

    rambutanmuda
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by rambutanmuda on Fri Jan 01, 2010 3:28 pm

    yang ini alternatif, bagi webmaster... belum tentu laman web dia check kat google ada. walaupun dah banyak kali submit. Kalau submit kat sini, dijamin dalam 4 hari seluruh page web webmaster tersebut diindex penuh

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by OngBok on Fri Jan 01, 2010 10:49 pm

    alamat panjang sangat, susah nak ingat.
    takkan tak tahu nak cari yang pendek kut.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    Sponsored content

    Re: Enjin Carian Malaysia bagi web , blog , forum , etc - sapa

    Post by Sponsored content Today at 2:01 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:01 pm