Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    minta tolong setting modem..

    Share

    zareight
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 128
    Age : 29
    Location : T.Intan > K.D`sara > Ipoh > J.B > Bangsar
    Registration date : 02/03/2009

    minta tolong setting modem..

    Post by zareight on Wed Sep 02, 2009 9:49 pm

    Salam..

    ni modem yg aku bru beli kt lowyat, buffalo n-technology highpower adsl2+wireless modem router model WBMR-HP-GN
    camne nk set kn die auto dial?sbb nk connect utk 1 uma skali gus..aku try setting tp xphm..xmcm modem yg stimik kasi free tuu..minta tlg pada sape2 camne nk connect.. terima kasih..


    ni cth gamba modem tuh..




    P/S : sape2 bdk ipoh yg nk bli tiket raya 17/09 ni kul 2.30pm,pm aku ea..aku nk jual...thanx..ade 1 jea...

    zareight
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 128
    Age : 29
    Location : T.Intan > K.D`sara > Ipoh > J.B > Bangsar
    Registration date : 02/03/2009

    Re: minta tolong setting modem..

    Post by zareight on Thu Sep 03, 2009 2:11 am

    xda sape leh bantu?

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: minta tolong setting modem..

    Post by HelpDesK on Thu Sep 03, 2009 1:45 pm

    semua router dsl lebih kurang sama je configure.. may be menu nyer saja yg berlainan..tu nampak mcm asing je...

    Auto connect internet dari router guna WAN type pppoe/oa/ip static/cable modem , masukkan mana yg berkenaan.

    advan03
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Location : aku kat dalam almari..
    Job/hobbies : garu2 kepala..
    Registration date : 29/04/2009

    Re: minta tolong setting modem..

    Post by advan03 on Sun Sep 20, 2009 7:21 pm

    betul tu... configuration semua router lebih kurang sama je.. interface je nampak lain.. cuba rujuk manual router tersebut.. kalau tak dapat jugak, ko hantar kat kedai komputer suruh diorang setting@test.. last sekali kalau tak dapat jugak, ko suruh orang streamyx datang kat rumah ko set kan router ko... mungkin ko kena kluar kan "pengeras" sikit untuk orang streamyx tu.. ekeke..!!!

    Sponsored content

    Re: minta tolong setting modem..

    Post by Sponsored content Today at 11:04 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:04 am