Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Share

    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 33
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by PELUKIS on Tue Sep 01, 2009 10:49 pm

    assalamualaikum...
    aku ade maslah sikit ngan button mouse aku kat laptop...
    kena tekan kekuat baru boleh...

    boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by neology on Wed Sep 02, 2009 8:58 am

    bleh je..

    Control Panel > Hardware & Sound > Mouse > Change button settings > Left handed > OK

    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 33
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    Re: boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by PELUKIS on Wed Sep 02, 2009 10:59 pm

    itu setting dia..
    nie kalau nak tukar terus button dia ganti yang baru..

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by e_sentinel on Thu Sep 03, 2009 12:18 am

    Remeh sikit kot .. kena tukar push button yang dipateri kat M/board .. tapi check dulu, kot2 "notch" button yang plastik tu "rabit" atau patah .. kena buka dan check tengok dulu mana satu yang sakit.

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by test0123 on Thu Sep 03, 2009 8:18 am

    sila pergi ke servis center sbb mobo laptop ni agak sensitif..karang benda len plak yg problem Basketball

    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 33
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    Re: boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by PELUKIS on Thu Sep 03, 2009 11:30 pm

    services centre acer ke...
    kalau lowyat tak boleh ye..

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by test0123 on Fri Sep 04, 2009 4:58 pm

    boleh juga.. bounce

    angsana007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 36
    Age : 35
    Location : pandan/ampang/kl
    Registration date : 19/02/2009

    Re: boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by angsana007 on Sat Oct 31, 2009 6:12 pm

    kalau pandai bleh buat sendiri jer.. button 2 byk jual kat jln pasar pudu harga dlm rm2 jer..
    tp klu xpandai baik xyh la.. sbb kaki yg nk solder tu halus, tersalah solder nti jd lain plak Very Happy

    Sponsored content

    Re: boleh ke mouse button left click mouse laptop di tukar...

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm