Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    anti virus mne paling powe dan efektif???

    Share

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Mon Sep 07, 2009 6:39 pm

    owh yg premium g bez la...
    bpe price kt market skng??? Very Happy

    shamstc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 35
    Location : Pasir Mas
    Job/hobbies : tenet, virus antivirus, cam cam
    Registration date : 21/08/2009

    paling power?

    Post by shamstc on Mon Sep 07, 2009 11:24 pm

    walaupun pakai 2 3 4 antivirus pun tak jadi jugak, remove manual lg baik....

    aura
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 05/03/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by aura on Tue Sep 08, 2009 3:28 am

    antivirus terbaik setakat ini hehehehe kaspersky.
    Lain-lain tu baik juga cuma.
    Tapi better guna deepfreeze dari av, buat partition freeze kan c: sahaja. kerja save dalam d: Tak perlu update. Kalau nak test software atau game baru pun mudah install pastu kalau taknak restart komputer, tak menyemak registry hehehehe. Kalau nak guna, install balik, trial takkan luput punya huhuhuhu...... selagi tak thaw kan deepfreeze tu semasa install software...
    Kalau surf internet pun sama juga... restart lepas tu internet cache, recent open file akan clean secara automatik hehehehe dan takde spyware atau malware.Dan lebih2 lagi virus pun akan di cuci secara automatik selepas restart komputer....
    lol!
    Sahur yuk.... lapar deh... Razz

    Afrond
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 21
    Age : 25
    Location : Jap..Tgk IC dlu
    Job/hobbies : Student
    Registration date : 30/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by Afrond on Tue Sep 08, 2009 12:57 pm

    ni cam kt cc tu ek???

    Han_Hin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 338
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Main Golf,Bola Tanpa Bola,Main Mata.
    Registration date : 26/02/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by Han_Hin on Tue Sep 08, 2009 3:06 pm

    aura wrote:antivirus terbaik setakat ini hehehehe kaspersky.
    Lain-lain tu baik juga cuma.
    Tapi better guna deepfreeze dari av, buat partition freeze kan c: sahaja. kerja save dalam d: Tak perlu update. Kalau nak test software atau game baru pun mudah install pastu kalau taknak restart komputer, tak menyemak registry hehehehe. Kalau nak guna, install balik, trial takkan luput punya huhuhuhu...... selagi tak thaw kan deepfreeze tu semasa install software...
    Kalau surf internet pun sama juga... restart lepas tu internet cache, recent open file akan clean secara automatik hehehehe dan takde spyware atau malware.Dan lebih2 lagi virus pun akan di cuci secara automatik selepas restart komputer....
    lol!
    Sahur yuk.... lapar deh... Razz
    function cam norton ghost tu kan?tak slow ke klo startup gune bende cam tu.efektif gak cara ko tu,tapi tu utk office okla tuk homeuser bkn sume tau sal software camtu.

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Tue Sep 08, 2009 8:06 pm

    hahah btol2...bkn sme org tahu cara cm2...tp ak rse cc mst pkai cra cm2 kn..coz sng nk mantainence...
    Smile

    WaKenaBeb
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 23
    Registration date : 01/03/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by WaKenaBeb on Wed Sep 09, 2009 8:51 am

    sejak aku guna kaspersky, sampai skrg laptop aku x masuk virus. bg aku ini adalah yg terbaik antara av lain. yg penting hari2 kena update la. Smile

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Wed Sep 09, 2009 3:35 pm

    owh kapersky slow kn time update???
    Crying or Very sad

    parangjiwa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 10/07/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by parangjiwa on Fri Sep 11, 2009 1:39 am

    nak best lagi, pairkan av anda bersama2 dgn anti-spyware ke aper ker sekali...mcm ambo, ambo guner Kaspersky Internet Security 2010 + Advanced System Care (Iobit).


    tp yg Advanced System Care (ASC) tu sya amik yg free so tak auto protect; mmg sya tak nak pun psl nnt berat PC..so bila maintainance, after dah wat full scan av baru sya run ASC tu..

    ASC ni yg best sebab dia ada byk features, skali ngan bleh delete browsing history, defrag (kena download program asing, pun free gak), tune internet speed, startup manager, etc...

    apapun,mmg betul slalu2 la update, tak kira la av ker anti-spyware ker...

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Sat Sep 12, 2009 12:20 am

    owh prnh gak gne ASC 2...bez gak function die dr tune up ultilities...haah x update x powe la jd nye Razz

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by TOYSЯUS on Sat Sep 12, 2009 2:51 am

    Walaupun takde antivirus yang terbaik, jangan la pilih yang tak baik.
    Macam tu jugak kalau nak kahwin, walaupun takde pompuan yang terbaik, jangan la pilih yang tak baik.
    Guna linux untuk mengelak virus di windows tu ibarat nak kahwin, tapi disebabkan takde pompuan yang terbaik maka dia pun jadi gay, iaitu berkahwin tapi bukan dengan perempuan.

    ^ Cuma iklan untuk KIS9. Kalau tak faham baca 5x.



    HaHaHaHaHaHaHa


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Sat Sep 12, 2009 4:48 pm

    hurm de lak sme ngn kawin...mmg la org nk cr yg terbek tuk komp/wife lor...antra kiv ngn kav mne lbih baik??

    p/s: my head getting confused.... @

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by Intel2Core on Sat Sep 12, 2009 6:30 pm

    ayul wrote:hurm de lak sme ngn kawin...mmg la org nk cr yg terbek tuk komp/wife lor...antra kiv ngn kav mne lbih baik??

    p/s: my head getting confused.... @

    kiv smue protection ade.
    kav certain2 protection x de..

    nk better gune kis.

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Tue Sep 15, 2009 11:54 pm

    owh kis 2 bek dr segi cmne???

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by Razi_IBM on Wed Sep 16, 2009 12:25 am

    dah pakai norton internet security selama 2 hari.
    kesimpulannya = FAIL.GAGAL. EPIC FAIL.
    NIS2010 -
    gagal mengesan virus yang eset ngan avira detek cuma ngan heuristic scan je.
    gagal menyelamatkan komputer aku dari terkna problem show hidden file.
    gagal berfungsi dengan lancar.kalo banyak sangat tekan nanti not responding, walaupun 4gb ram dah disuap.

    mungkin aku demanding sangat, sebab sebelum ni aku pakai esetnod32, aku sangat berpuas hati, tajam dan ringan.dan..harga eset tu mahal, kena la ngan harga dia.
    tapi yang aku bengkek ni, avira free pun lagi sensitif dan lagi ringan, fight ngan nod32.
    malu seh aku nak tunjuk kat mmber aku, komputer kene virus sebaik saja dari berpindah dari eset ke NIS yang berharga RM90 untuk 3 user.



    so kesimulannya, jangan pakai norton. blaja dari kesilapan aku.
    aku pun skarang ni tengah dalam proses nak beli antivir premium lak.
    lesen NIS tu? ntah. siape nak ambik jela..aku belanja.

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Wed Sep 16, 2009 12:37 am

    meh2 bg sni:D ..aku pkai avira free n mmg positive...tp still x efecitve detect file hidden mcm recyler atau mcm2 g...

    aslam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 01/09/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by aslam on Wed Sep 16, 2009 6:15 pm

    kalo dh teruk sgt komputer tu...
    format je... Smile

    tp bg aq, bitdefender terbaik bg aq...
    smpai skrng,xde virus yg leh masuk aq punya komputer...

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Wed Sep 16, 2009 11:18 pm

    haha mmg ak da format la...tp xkn mmnjg je nk format

    piziey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 11/09/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by piziey on Wed Sep 16, 2009 11:43 pm

    hmm...mmg xda terbaik.so far kaspersky la.tp kaspersky ada xleh del virus dlm pc.kena pakai avast nak del sebb avast ada boot time scan.xmasuk window die scan sblum masuk window.licin virus avast del.tpi aku berani gerenti la.kalu ada jek virus baru.conpom pc teruk dulu kena effect baru la antivirus leh detect sebb xda dlm database.contoh virus brotok.berbln2 baru antivirus bleh detect.

    aslam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 01/09/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by aslam on Thu Sep 17, 2009 3:07 pm

    tp,bukan ke kapesky...nk install kne remove sume anti virus...
    sbb die x leh nk combain dgn yg lain...aq pn ad avast...tp kene remove ble nk install kapesky 2010...bru leh masuk... Neutral

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by TOYSЯUS on Thu Sep 17, 2009 4:04 pm

    Menginstall lebih dari 2 antivirus macam makan panadol dengan uphamol la.
    Tak ke ko rasa pening-pening sewel.. PC pun jadi macam tu la nanti.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by e_sentinel on Thu Sep 17, 2009 11:31 pm

    Ada juga "supplementary" AntiVirus dicipta khas untuk digandingkan dengan "main" AntiVirus bertujuan memberi keberkesanan perlindungan terhadap ancaman virus ke tahap mungkin 100%.



    The Only One.

    ayul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Location : Selangor
    Registration date : 31/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by ayul on Thu Sep 17, 2009 11:52 pm

    hurm x ke brat klu org 2 install smpai 2 anti virus???

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by TOYSЯUS on Thu Sep 17, 2009 11:56 pm

    Ha yup, Threatfire tu tak apa sebab ia bertindak sebagai Tongkat Ali kepada sesuatu antivirus. LOL.

    p/s: apasal The Only One tu?

    -
    @ayul
    Berat + memeningkan sistem.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Afrond
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 21
    Age : 25
    Location : Jap..Tgk IC dlu
    Job/hobbies : Student
    Registration date : 30/08/2009

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by Afrond on Thu Sep 17, 2009 11:59 pm

    hahaha...taw xpe. cam 2 pmndu satu kete r...mne leyh lor...bek gne 1 je tp yg plg besh...

    Sponsored content

    Re: anti virus mne paling powe dan efektif???

    Post by Sponsored content Today at 8:11 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:11 pm