Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Virus tukar cerita jadi .exe

    Share

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Virus tukar cerita jadi .exe

    Post by malaynux on Sun Aug 30, 2009 5:46 pm

    Salam...

    KIsahnya.

    Nk buka cerita tak boleh, semua fail cerita tak boleh di play. Semua fail cerita juga menjadi (kena play dengan Media Player Classic) fail application.

    dan setiap fail cerita tersebut bertukar menjadi saiz 240kb.. padahal dulu fail cite tu ber MBytes.

    Camna nk dapatkan balik fail cerita tu...

    Wassalam... cheers

    KimiWarrior91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 162
    Location : CFS - IIUM, Petaling Jaya
    Job/hobbies : Onlining,lepaking
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Virus tukar cerita jadi .exe

    Post by KimiWarrior91 on Mon Aug 31, 2009 4:57 am

    kena virus la ni
    scan pakai antivirus yg up-to-date
    pastu tgk result dia
    klu leh recover balik, so leh la

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Virus tukar cerita jadi .exe

    Post by test0123 on Mon Aug 31, 2009 2:35 pm

    scan guna malwarebytes Basketball

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Virus tukar cerita jadi .exe

    Post by neology on Mon Aug 31, 2009 3:51 pm

    ni kena Porn Scanner ni..berdasarkan info yg aku dpt..Porn Scanner ni indo yg buat..gune vb..utk membersihkan filem2 porno dgn file format 3gp,avi,mpg,mpeg,wmv dll..dikuarkan ramadhan lepas..dipercayai file asal mungkin dh dipadam..dan dia ganti dgn dirinya...

    neway, bleh cuba NVR utk scan..kalo porn scanner..harap maaf la,video tu mmg xde harapan lg..

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Virus tukar cerita jadi .exe

    Post by awi216 on Mon Aug 31, 2009 5:12 pm

    dalam kes ni, slalunya fail tu masih ada, cuma mungkin di"hidden" kan, dan digantikan ngan fail .exe yg bersize kecil. Setiap kali ko klik file .exe tu, virus akan di"activate" dan tersebar lg..

    Slalunya camtu la, kalu ko tengok saiz folder tu masih besar, mmg file2 ko dulu dihiddenkan. Tp kalu ko tengok size folder tu dh kecik, memanng dh hilang la kot fail tu.

    cixent
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Age : 27
    Location : Tumpat, Kelantan
    Job/hobbies : Jobless
    Registration date : 08/04/2009

    Re: Virus tukar cerita jadi .exe

    Post by cixent on Tue Sep 01, 2009 1:47 am

    Aku penah kene virus nih.. bengang gak.. nasik baik di scan porno kat pendrive jerk.. kalau dalam drive D: mati aku.. HuHu...

    aura
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Virus tukar cerita jadi .exe

    Post by aura on Tue Sep 08, 2009 3:35 am

    Aku pun penah kena juga. nama fail yang aku kena tu nama unta siap ngan password rar lagi aper tah pasword dia aku dah lupa hehehe.... sib baik aku guna deepfreeze huhuhuhuhu Kalau tidak habis koleksi-koleksi fail bokep aku tu hehehehehe..... gurau je.... Razz


    Sahur.......

    Sponsored content

    Re: Virus tukar cerita jadi .exe

    Post by Sponsored content Today at 7:39 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:39 pm