Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Share

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by Intel2Core on Sat Sep 12, 2009 7:39 pm

    biasenye org yg hack website nie,diorg br je pandai bab2 hack atau br nk test setakat mane potensi diorg..tp pd aku la, klu nk hack pun biar la website luar negara jgn wat dlm negara..ada website yg ajar cara2 nk hack dr lvl bawah smpi la lvl pro..so,smue nie bergantung kpd perilaku individu.

    **aku just ckp je,klu ade yg terase hrp maaf

    huhu3x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 150
    Registration date : 26/06/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by huhu3x on Sun Sep 13, 2009 2:51 pm

    it officer dia tidur. tu saja sebabnya.

    mfaiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 107
    Age : 27
    Location : Cyberview
    Job/hobbies : IT Exec
    Registration date : 18/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by mfaiz on Mon Sep 14, 2009 12:09 am

    diorg develop guna joomla... antara cms yg senang nak hack...

    klau diorg x update joomla tu, lagi la senang...

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by s.k on Mon Sep 14, 2009 5:10 pm



    laman web malaysia kene hack..

    sori TS, tompang info

    ,

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by NazCYPHER32 on Mon Sep 14, 2009 5:18 pm

    keje indo si@l..

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by s.k on Wed Sep 16, 2009 12:33 am

    bukan indo tp indonesia..nanti diorg marah Razz

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by TOYSЯUS on Thu Sep 17, 2009 3:37 pm

    Diorang marah kalau sebut indon bukan Indo. Razz
    Pelik apasal diorang nak marah, sedangkan keyword indon tu termasuk dalam ejaan Indonesia.


    Wahaha apasal ejaan indon dicensoredkan menjadi indo?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    huhu3x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 150
    Registration date : 26/06/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by huhu3x on Mon Sep 21, 2009 8:45 pm

    indo nih bunyi agak hina bagi mereka, serupa perkataan "keling" (sedangkan itu adalah kategori mereka)

    jadi tak hairan la kalau mereka wujudkan nama baru untuk orang malaysia iaitu MALINGsial.

    sedangkan mereka tak sedar indo juga ada sia dibelakang nya dan apabila ditambah L, jadilah bunyi lagi best iaitu INDONESIAL.

    bangsa indo ni dari dulu sampai kini memang macam tu ragamnya. cepat melenting, cepat melatah. kita nak bergabung dengan sabah sarawak jadi malaysia pun ditentang oleh mereka sampai jadilah konfrontasi. ntah apa punya perangai aku pun tak faham.

    dan yang bagi laman web malaysia kena hack tu, blame to sysadmin. diorang tu lembab, pemalas serupa macam admin forum ni. jadi tak hairan kalau web malaysia asyik kena hack. keje nak mudah, install saja cms dengan default setting, tak update itu ini. lepas tu tak monitor. dan setiap bulan terima gaji 2-3 ribu. bravooo!!

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by hampeh on Tue Sep 22, 2009 6:31 pm

    Yang website uitm ni bukan kena hack pun , kena dns poisoning je kat server dns jaring tak silap . Tapi indon ni kalau nak buat benda2 camni mmg semangat . Laughing

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by xenomorf on Tue Sep 22, 2009 7:30 pm

    hack??

    website UITM tu gn Joomla. mmg la senang nk kena hack. pg je google. belambak script nk hack website yg guna Joomla. Admin website malaysia ni pun bijak sangat. da lama da topik pasal CMS Joomla ni senang nk kena hack. tp still, dorang masih jg nk guna.

    pe yang besnya Joomla ni?

    ok, x lama lg mgkin korang akan dengar/nampak berita pasal satu site GOV malaysia ni kena hack coz admin dia x secure site tu. snang sgt nk kena SQLi. *doh!

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by kindaichi_hajime on Fri Sep 25, 2009 1:16 pm

    sbnrnyer...
    media indonesia ni dlu pn gne istilah indo jugak..
    cme sjak taun ble ntah diorg da x gne..
    perkataan indo ni muncul sbb media mereka jugak..

    Sponsored content

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by Sponsored content Today at 7:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:08 am