Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Share

    izzyM
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 1
    Location : kuala lumpur
    Registration date : 30/08/2009

    UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by izzyM on Sun Aug 30, 2009 11:53 am

    salaam

    hadoi susahnya Uitm website kena hacked . nak apply keje online dah tak boleh. i dunno what to do. just keep on visiting their website from time to time. hope it will be up and running soon..this is not the 1st time it happen. Uitm management should take seriously on this matter

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by wanjihan on Sun Aug 30, 2009 12:04 pm

    http://www.uitm.edu.my/

    hehehe... gud job. msti budak ni power nyer org. sepatut nya org mcm ni gov ambik keje dgn diorang.

    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by Setsuna F. Seiei on Sun Aug 30, 2009 12:39 pm

    cilaka budak yang hack tu ... hack pun pakai internet(curik) hack haha nampak sangat takut kena trace lol

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by Razi_IBM on Sun Aug 30, 2009 12:47 pm

    aktiviti cuti pelajar uitm...

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by kindaichi_hajime on Sun Aug 30, 2009 4:52 pm

    UUM pnyer website pn slalu gak kne hack ngan bdk indo..
    ntah ape yg diorg benci sgt ngan m'sia xtaw la..

    Izham87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 20
    Registration date : 04/07/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by Izham87 on Sun Aug 30, 2009 5:51 pm

    cane dia hack ek? nk bljr..nk bljr bounce tapi tunggu lepas raya ar ajar..skang ni bulan puasa tak baik..

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by s.k on Sun Aug 30, 2009 6:08 pm

    pe yg di hack ye?? Question
    ble aku bukak link uitm tu xder pe2 yg pelik pon??

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by TOYSЯUS on Sun Aug 30, 2009 6:12 pm

    Alaa tak sempat tengok.
    Ade sesiapa amik ss?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by crazy_labelle on Sun Aug 30, 2009 8:24 pm

    s.k wrote:pe yg di hack ye?? Question
    ble aku bukak link uitm tu xder pe2 yg pelik pon??
    hmm... tu la pasal...
    ke server down\lan die prob ke etc...

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by naxe88 on Sun Aug 30, 2009 8:49 pm

    uik???hebat gila juga budak yg hack website uitm tu...hahaha...

    nilah padahnya kalau pakai script PHP ni...kan dah kena hack...

    nak sangat jimat bajet pakai PHP...

    kan bagus pakai script ASP...

    susah juga kena hack...

    kebanyakan aku tengok laman web kerajaan ni suka sangat pakai PHP...taulah murah dan senang tapi senang juga kena hack...

    hahaha

    Izham87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 20
    Registration date : 04/07/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by Izham87 on Sun Aug 30, 2009 8:56 pm

    ??????????? wrote:Alaa tak sempat tengok.
    Ade sesiapa amik ss?

    ss:
    http://3.bp.blogspot.com/_C940XZk0Qc0/Spi3715tKMI/AAAAAAAAAE8/2ZHQyukFDxc/s1600-h/brainwash-uitm.edu.my.png

    ak jumpa kat hackingexpose.blogspot.com .dia kata hacker tu CuciOtak.CyberXMovie pon dia hack

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by crazy_labelle on Sun Aug 30, 2009 9:00 pm

    haha... cool...

    sixx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by sixx on Sun Aug 30, 2009 9:09 pm

    Izham87 wrote:
    ??????????? wrote:Alaa tak sempat tengok.
    Ade sesiapa amik ss?

    ss:
    http://3.bp.blogspot.com/_C940XZk0Qc0/Spi3715tKMI/AAAAAAAAAE8/2ZHQyukFDxc/s1600-h/brainwash-uitm.edu.my.png

    ak jumpa kat hackingexpose.blogspot.com .dia kata hacker tu CuciOtak.CyberXMovie pon dia hack
    harap2 CuciOtak hack byk2 lg website gomen ni

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by s.k on Sun Aug 30, 2009 9:47 pm

    huhu..hebat2 cheers cheers cheers (1st time nengok website yg kene hack selain dr kat tv)

    aku nengok url uitm 2 cam lain je http://uitm.edu.my/ ..tp link yg wanjihan kasi http://www4.uitm.edu.my/uitm/..

    adakah pihak uitm xdpt nak solve problem nie then diorg buat link baru terus??

    programmer n pensyarah2 uitm x buat ape2 ker??u know master n phd punye org kan..cam fight balik ker?? ..-ader sape2 tau..

    ----------------------------------------------------------------------------------

    aku rase website yg kene hack nie bukan masalah pada pemakaian PHP tp dari segi keselamatan talian internet diorg..

    cam opis(gomen) aku ader 3 device yg dipasang oleh syrkt Prisma untuk monitor talian internet..name dia CAM xsilap aku..kadang2 diorg kol bagitau yg ader org nak hack..so diorg solve cpt2..paling byk dari M`sia,Indonesia pun ader gak..

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by awi216 on Sun Aug 30, 2009 10:58 pm

    php pun ok, kalu kena caranya.. Aku xtually respect budak2 "hackers" ni. Tp kalu smpai dh menyusahkan banyak org, susah la kan. Camna pun, benda dunia ni mmg cam roda "wat goes around come around". Benda yg tk elok last2 akan terpalit kt muka sndiri gak...

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by hampeh on Sun Aug 30, 2009 11:21 pm

    Aku rasa memang dah betul dah alamat wan jihan kasi tuh..Petang@malam semalam jadi kot , pasal aku sedo ada gambar kepala dalam mesin basuh tu waktu malam.Nak download asimen pun susah ... Mad

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by kindaichi_hajime on Mon Aug 31, 2009 3:34 am

    hacking ni berdosa..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by TOYSЯUS on Mon Aug 31, 2009 5:13 am

    berdosa kalau disalahguna..

    p/s: aik aku ingat thread sambung ayat tadi.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by naxe88 on Mon Aug 31, 2009 12:52 pm

    taklah....bukan talian keselamatan tapi mmg script PHP tu yg prob tu....lainlah klau tu mmg private server punya...bolehlah kesan pakai CAM tu tp tu pakai server TM....

    kasihan juga durang tak dapat nak fight balik...hahahha...nampaknya mereka mmg pintar tapi tak kreatif...hahaha...

    lau kamu tengok kat barat, hampir kebanyakan website dorang pakai ASP, yg perniagaan jak yg pakai PHP....

    lau laman porno tak payah cakap...pakai HTML je tu...senang2 boleh kena hack...hahaha

    funkwasabi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 156
    Age : 23
    Location : Dibumi dalam malaysia dalam selangor carik sendiri..
    Job/hobbies : music instrument, pc sikit, tdo!!!
    Registration date : 06/08/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by funkwasabi on Fri Sep 04, 2009 11:25 pm

    slalu dierorng hack, dierorng musnah kn je website tu... tujuan dierorng hack mmg ta tahu larh..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by TOYSЯUS on Sat Sep 05, 2009 12:15 am

    Biasa la, orang hack tujuannya mesti la untuk mengkantoikan bahawa sekuriti sesuatu web tu lemah.
    Hhuhu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 22
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by the_ultimatez_najman on Sat Sep 05, 2009 12:36 am

    yap...
    aku rse dier org malaysia...
    aku ader tgh blog dier...cre tulis mcm org malay...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by TOYSЯUS on Sat Sep 05, 2009 1:13 am

    Macam orang malay ke orang malaysia?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by s.k on Sat Sep 05, 2009 6:36 pm

    pe name blog dia??
    aku respecto giler kat dier..klo dia leh tnjk video cam ne dia hack uitm tu lg aku teruja bounce bounce bounce

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by crazy_labelle on Sun Sep 06, 2009 11:46 am

    s.k wrote:pe name blog dia??
    aku respecto giler kat dier..klo dia leh tnjk video cam ne dia hack uitm tu lg aku teruja bounce bounce bounce
    mne de org nak tunjuk...
    cheat game bole la... huhuhu..

    Sponsored content

    Re: UITM WEBSITE HACKED AGAIN!

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm