Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Share

    tokio_drift
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 38
    Location : shah alam-kota tinggi-shah alam
    Registration date : 04/03/2009

    fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by tokio_drift on Thu Aug 27, 2009 2:33 am

    salam.......

    tatau nk wat camno ni...
    ado sapo2 leh bg talian hayat......

    1) camno nk dapekkannyo....
    2) camno nk guno ngan filezilla
    3) kalo guno dgn http://panel.byethost.com/ ok ko???

    sapo ado tips....kabo kek den yoooo......
    t.q.....

    " sELaMAt BerPoso "

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by johnburn on Thu Aug 27, 2009 6:56 am

    fantastico ni merupkn satu script library untk memudahkn ko install web application cam joomla, wordpress, mambo etc.
    kl hosting tu ade sediakn fantastico, ko just login ke bhgian pngurusn hosting ko tu dan plh fantastico nih
    dr situ ko bleh plih nk instal web app ape, forum ke, CMS ke, etc

    tokio_drift
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 38
    Location : shah alam-kota tinggi-shah alam
    Registration date : 04/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by tokio_drift on Sat Aug 29, 2009 4:16 am

    ner mau carik....

    ado pendapatan????

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by johnburn on Sat Aug 29, 2009 6:00 am

    [url]http://byet.org/vistapanel-videos/Tutorials/Fantastico type installer/Fantastico.htm[/url]

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by TOYSЯUS on Sat Aug 29, 2009 7:24 am

    tokio_drift wrote:ner mau carik....

    ado pendapatan????
    Sotahu eden lah yo, Fantastico Installer tu disodiokan oleh pihak hosting.
    Bukan kito sonang lenang nak install Fantastico guno ftp etc macam nak install wordpress manually.

    Mako nyo, apobilo dalam cpanel tak ado Fantastico, makno eh tak ado lah tu.
    byethost guno Vista Panel, memang tak ado Fantastico.
    Kalau ekau nak guno Fantastico, cari la hosting yang guno cPanel.

    Maap yo kalau den silap fakta.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    tokio_drift
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 38
    Location : shah alam-kota tinggi-shah alam
    Registration date : 04/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by tokio_drift on Sat Aug 29, 2009 7:28 am

    ??????????? wrote:
    tokio_drift wrote:ner mau carik....

    ado pendapatan????
    Sotahu eden lah yo, Fantastico Installer tu disodiokan oleh pihak hosting.
    Bukan kito sonang lenang nak install Fantastico guno ftp etc macam nak install wordpress manually.

    Mako nyo, apobilo dalam cpanel tak ado Fantastico, makno eh tak ado lah tu.
    byethost guno Vista Panel, memang tak ado Fantastico.
    Kalau ekau nak guno Fantastico, cari la hosting yang guno cPanel.

    Maap yo kalau den silap fakta.

    yo ko.....
    poblem bosa ngan byethost kalo cenggini...
    den kono truskn nilai2 murni lagi...
    tq....

    ado laing pandangan yg jauh????

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by johnburn on Sat Aug 29, 2009 8:17 am

    nape post aku kt atas jd cm xnmpk? ke aku je xnmpk
    pe2 pn aku post blk:
    Code:
    http://byet.org/vistapanel-videos/Tutorials/Fantastico type installer/Fantastico.htm

    --edit--
    dh tau nape xnmpk
    ade prob ngan bbcode tag url kl dlm url ade space

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by johnburn on Sat Aug 29, 2009 8:24 am

    ??????????? wrote:
    tokio_drift wrote:ner mau carik....

    ado pendapatan????
    Sotahu eden lah yo, Fantastico Installer tu disodiokan oleh pihak hosting.
    Bukan kito sonang lenang nak install Fantastico guno ftp etc macam nak install wordpress manually.

    Mako nyo, apobilo dalam cpanel tak ado Fantastico, makno eh tak ado lah tu.
    byethost guno Vista Panel, memang tak ado Fantastico.
    Kalau ekau nak guno Fantastico, cari la hosting yang guno cPanel.

    Maap yo kalau den silap fakta.
    byethost ade instal fantastico dlm vistapanel diorg
    sila rjuk site diorg Very Happy

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by TOYSЯUS on Sat Aug 29, 2009 8:58 am

    Ops mungkin tu tutorial lama kot. Sekarang macam dah tak ada je fantastico dalam panel diorang.
    Tapi ada iVista - Easy Script Installer, but limited to 3 installations per day.
    Mungkin kena bayar kalau nak guna fantastico macam dalam tutorial tu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by johnburn on Sat Aug 29, 2009 9:01 am

    eh aah la
    aku xtgk sgt td sori hehe
    untk yg premium pnye br ade cpanel ngan fantastico Very Happy


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by BasicCX on Sat Aug 29, 2009 2:12 pm

    Kalau pakai free memang xde dik, kena guna yang hosting berbayar.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by TOYSЯUS on Sun Aug 30, 2009 2:00 am

    Free hosting ada yang pakai Fantastico, tapi tak banyak dan rare.
    Sebab banyak free hosting cuma pakai Vista Panel yang takde Fantastico. Sad

    Tips 1: HelioHost guna cPanel + Fantastico. It's free.
    Tips 2: Tapi biasa la, free host kadang-kadang cepat gulung tikar, atau selalu server down etc.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    tokio_drift
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 38
    Location : shah alam-kota tinggi-shah alam
    Registration date : 04/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by tokio_drift on Sun Aug 30, 2009 5:02 am

    HelioHost ni ok ka?

    kalo berbayo....ner yg ok

    rege....

    ado <100?

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by TOYSЯUS on Sun Aug 30, 2009 7:20 am



    --------------------------------------------
    TETTT!!

    tokio_drift
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 38
    Location : shah alam-kota tinggi-shah alam
    Registration date : 04/03/2009

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by tokio_drift on Sun Aug 30, 2009 2:23 pm

    tq 4 the info.....

    bump.....

    Sponsored content

    Re: fantastico type installer <<------- camno nk guno ni???

    Post by Sponsored content Today at 9:57 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:57 am