Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    tolong bagi cadangan nak buat pojek network..yang simple tapi menarik...

    Share

    nur_zierah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 2
    Age : 27
    Location : Kangar, Perlis Darul Sunnah
    Job/hobbies : all about IT
    Registration date : 26/08/2009

    tolong bagi cadangan nak buat pojek network..yang simple tapi menarik...

    Post by nur_zierah on Wed Aug 26, 2009 10:52 pm

    salam semua...
    saya plajar network n kena buat projek network tapi langsung takde idea ni nak buat apa..
    boleh tak saper2 tolong bagi cadangan,,,jasa baik anda semua amat saya perlukan dan saya hargai...
    Very Happy

    fix90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 23/04/2009

    Re: tolong bagi cadangan nak buat pojek network..yang simple tapi menarik...

    Post by fix90 on Thu Aug 27, 2009 5:21 am

    wsalam...projek...maksud? proxy server? wireless billing hotspot system?

    asdasd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 71
    Registration date : 26/04/2009

    Re: tolong bagi cadangan nak buat pojek network..yang simple tapi menarik...

    Post by asdasd on Thu Aug 27, 2009 1:17 pm

    salam,

    klu nak projek menarik boleh cuba ni...

    1. setupkan 1 network utk connect 3 blok bangunan 15 tingkat yg berjauhan (radius 5km) kt tgh KL. 2 blok ada Line-of Sight, yg belen tu takde sbb kene halang KLCC
    2. jumlah user 1000 org
    3. setiap tingkat bangunan ada wifi
    4. nisbah pengguna wifi:wired ialah 1:10
    5. organisasi nak guna novell netware server utk emel & calendar
    6. 40% user takde internet, 60% lagi dapat access internet
    7. bajet RM5.0 juta
    8. nak jugak adakan load-balancing & real-time bekap utk aplikasi yg kritikal(netware server)
    9. ada 150 network printer yg access di control menggunakan groupware server

    selamat mencuba, klu dh siap nnt bukak la bisnes pastu jual proposal tu...

    protocolunique
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 31/08/2009

    dynamic honeynet system

    Post by protocolunique on Mon Aug 31, 2009 12:17 pm

    cadangan projek dynamic honeynet system
    objective:
    to detect/mitigate worm/portscan attack
    to falsefy os fingerprinting attack
    to confuse hacker/attacker
    to locking system ethernet layer

    Tools:honeyd + netwox + arpon + arp-sk + ossec
    deployment:
    1.dlm Lan/vlan.
    2.dlm dmz
    3.dlm external public ip

    honeyd mempunyai satu mechanism terdiri dr dynamic template(3 jenis detect)
    1.Source ip
    2.Time based
    3.Os fingerprinting (based on p0f)

    static template boleh open/closed/reset port tcp-udp-icmp---->proxy to other Sistem komputer

    Sponsored content

    Re: tolong bagi cadangan nak buat pojek network..yang simple tapi menarik...

    Post by Sponsored content Today at 8:31 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:31 pm