Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    updatekan website content dari CPANEL

    Share

    mrRemz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 03/03/2009

    updatekan website content dari CPANEL

    Post by mrRemz on Wed Aug 26, 2009 12:09 pm

    Aku nak bertanya ttg. cara nak updatekan contain (isi kandungan) dalam web ni: http://www.rohanikarim.com/. Coz slama ni aku hanya familliar dengan html website. Edit web hanya guna dreamweaver or notepad. tapi bila aku keja di company baru aku ni, diorang suruh aku updatekan kandungnan website ni. aku tak tau nak update macam mana. aku dah cx dlm CPANEL. website ni adalah park domain dalam webhost company aku. bila tengok dlm cpanel... web ni di bina dengan format .php. adakah ini salah satu contoh JOOMLA template? kalau betul.. korang tolong ajarkan aku mcm mana nak updatekan kandungan website ni.

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: updatekan website content dari CPANEL

    Post by LanoG on Wed Aug 26, 2009 12:17 pm

    Macam wordpress jerk... nak updatekan ko cuma perlu masuk dalam META tu.. ada log-in. Dari situ ko adjust dan tambah ler kandungan dia.


    --------------------------------------------
    www.lanogame.co.cc

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: updatekan website content dari CPANEL

    Post by johnburn on Wed Aug 26, 2009 12:26 pm

    Memang wordpress pn
    untuk tutorial bleh tgk sini:
    http://www.siteground.com/tutorials/wordpress/wordpress_start.htm

    mrRemz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 03/03/2009

    Re: updatekan website content dari CPANEL

    Post by mrRemz on Wed Aug 26, 2009 5:49 pm

    nak pakai wordpress kena install dulu ke? ada tak link utk free word press install?

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: updatekan website content dari CPANEL

    Post by johnburn on Wed Aug 26, 2009 8:13 pm

    site yg ko bg tu mmg pkai wordpress pn
    ko bleh update kndungan site tu dgn msk bhgian admin wordpress tu
    tgk link aku bg

    Sponsored content

    Re: updatekan website content dari CPANEL

    Post by Sponsored content Today at 7:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:08 am