Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    .NET Framework

    Share

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    .NET Framework

    Post by izwanensem on Wed Aug 26, 2009 11:41 am

    salam otai2 sume......ni nak tanya ckit.....ada satu artikel mengenai mcm mana nak install Xp dlm HP COMPAQ Presario CQ40, dia ada suruh install .NET Framework dulu. apa benda tu ya dan apa fungsinya? tq pd yg sudi membantu

    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: .NET Framework

    Post by mikicun on Wed Aug 26, 2009 11:44 am

    izwanensem wrote:salam otai2 sume......ni nak tanya ckit.....ada satu artikel mengenai mcm mana nak install Xp dlm HP COMPAQ Presario CQ40, dia ada suruh install .NET Framework dulu. apa benda tu ya dan apa fungsinya? tq pd yg sudi membantu

    salah paham nih....
    mana boleh install .net sebelum install xp

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: .NET Framework

    Post by LanoG on Wed Aug 26, 2009 12:12 pm

    Install Window XP sebagai Operating System.
    Install .NET Framework untuk jalankan aplikasi yang dibuat berasaskan .NET technology.

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: .NET Framework

    Post by izwanensem on Wed Aug 26, 2009 12:34 pm


    salah paham nih....
    mana boleh install .net sebelum install xp

    ooo ye ke....hehe, minta maaflah ye, saya ni baru belajar, tq atas teguran anda
    Very Happy , tapi saya baca dr cni http://mynoobsblog.blogspot.com/2009/07/hp-compaq-presario-cq40-310au-windows.html .....boleh tolong xplain ckit. tq

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: .NET Framework

    Post by izwanensem on Wed Aug 26, 2009 12:39 pm

    LanoG wrote:
    Install .NET Framework untuk jalankan aplikasi yang dibuat berasaskan .NET technology.

    tumpang tanya......antara contoh aplikasi yg berasaskan .NET technology apa dia? boleh tolong listkan? tq ya

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: .NET Framework

    Post by LanoG on Wed Aug 26, 2009 1:20 pm

    izwanensem wrote:
    LanoG wrote:
    Install .NET Framework untuk jalankan aplikasi yang dibuat berasaskan .NET technology.

    tumpang tanya......antara contoh aplikasi yg berasaskan .NET technology apa dia? boleh tolong listkan? tq ya
    MS Office 2007

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: .NET Framework

    Post by izwanensem on Thu Aug 27, 2009 12:34 pm

    minta maaf ye....saya ni mmg byk tanya...mcm mana nak tau yg sesuatu aplikasi tu berasaskan .net technology. ada cara ke nak tau?

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: .NET Framework

    Post by sawi on Thu Aug 27, 2009 4:04 pm

    izwanensem wrote:
    LanoG wrote:
    Install .NET Framework untuk jalankan aplikasi yang dibuat berasaskan .NET technology.

    tumpang tanya......antara contoh aplikasi yg berasaskan .NET technology apa dia? boleh tolong listkan? tq ya

    cth lain Paint.Net

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: .NET Framework

    Post by LanoG on Fri Aug 28, 2009 12:06 pm

    izwanensem wrote:minta maaf ye....saya ni mmg byk tanya...mcm mana nak tau yg sesuatu aplikasi tu berasaskan .net technology. ada cara ke nak tau?
    masa nak install nanti dia akan bagitau siap2 sama ada perlu .NET Framework ke tak.. or dia akan check system komputer tu dulu sebelum bagitau..

    Sponsored content

    Re: .NET Framework

    Post by Sponsored content Today at 5:02 pm


      Current date/time is Tue Jan 24, 2017 5:02 pm